• Nowy
op. 1.5 kg Pasta Arancia Sanguinello - 12094594 Pernigotti - Cukieteria.pl
  • op. 1.5 kg Pasta Arancia Sanguinello - 12094594 Pernigotti - Cukieteria.pl
  • op. 1.5 kg Pasta Arancia Sanguinello - 12094594 Pernigotti - Cukieteria.pl
  • op. 1.5 kg Pasta Arancia Sanguinello - 12094594 Pernigotti - Cukieteria.pl
  • op. 1.5 kg Pasta Arancia Sanguinello - 12094594 Pernigotti - Cukieteria.pl

op. 1.5 kg Pasta Arancia Sanguinello - 12094594 Pernigotti - skoncentrowana pasta cukiernicza - czerwona pomarańcza

PERNIGOTTI343

Skoncentrowana pasta pomarańczowa o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta czerwona pomarańcza pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z dodatkiem Acidilia regulującym poziom kwasowości w wyrobach.

202,50 zł
Brutto

135,00 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

Pasta cytrusowa do lodów, deserów i napojów mrożonych:

Seria skoncentrowanych past cytrusowych wraz z dedykowanym dodatkiem regulującym poziom kwasowości w produktach. Inspirowana gajami cytrusowymi wprost ze starożytnych ogrodów śródziemnomorskich. Pięć dopracowanych smaków do tworzenia wyrafinowanych przepisów. Linia praktycznych past cukierniczych o wszechstronnym zastosowaniu. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia sorbetów owocowych, lodów na patyku, kremów i deserów mrożonych, granity w stylu sycylijskim oraz mrożonych napojów bezalkoholowych. Wysokiej jakości pasty cytrusowe zastępujące owoce w sorbetach i mrożonych wyrobach cukierniczych. Cytrusowe pasty cukiernicze, to produkty o wysokiej koncentracji smaku i aromatu, które podlegają dozowaniu, zależnie od zastosowania. 

Skoncentrowana pasta czerwona pomarańcza:

Pasta Arancia Sanguinello, to skoncentrowana pasta cukiernicza o intensywnym smaku i aromacie czerwonych pomarańczy dojrzewających na słońcu. Pasta pozwala na tworzenie soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Doskonale sprawdzi się także do przygotowania orzeźwiającej granity oraz mrożonych napojów bezalkoholowych. Praktyczne i wszechstronne zastosowanie. Producent zaleca stosowanie pasty wraz z dodatkiem pozwalającym na regulowanie kwaśnego smaku owoców cytrusowych. Pasta cytrynowa podlega dozowaniu zależnie od zastosowania oraz zamierzonego efektu technologicznego. 

Jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Skoncentrowany dodatek smakowy do lodów, deserów i napojów mrożonych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką.

Skład skoncentrowanej pasty cytrusowej:

Składniki: syrop glukozowy, cukier karmelizowany, woda, cukier, naturalny aromat pomarańczowy, skrobia modyfikowana (E1422), barwniki: antocyjany (163), azorubina (E122), karoteny (E160a), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancje zagęszczające: agar (E406), pektyna (E440), maltodekstryny, sok z czerwonych pomarańczy w proszku.

Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, pistacji, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.

Barwnik (E122) może mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.

Zastosowanie past cytrusowych:

Pasty cukiernicze to półprodukty przeznaczone do produkcji lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Skoncentrowane pasty cukiernicze o praktycznym i wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Charakteryzują się intensywnym smakiem i aromatem owoców cytrusowych. Past należy używać zgodnie z recepturą, przestrzegając zasad dozowania. Stosowanie past zapewnia powtarzalność produktów oraz utrzymanie ich stałej, wysokiej jakości niezależnie od sezonu. Skoncentrowane pasty cytrusowe stosowane są przede wszystkim do produkcji: lodów i sorbetów owocowych, lodów na patyku, kremów i deserów mrożonych, granity w stylu sycylijskim, mrożonych napojów bezalkoholowych. 

Sposób użycia i dozowanie cytrusowych past cukierniczych:

Pasty cytrusowe przeznaczone są do stosowania wraz z dedykowanym dodatkiem, który pozwala na regulowanie poziomu kwasowości w wyrobach cukierniczych. Acidilia, to zbilansowana mieszanka kwasów owocowych oraz nośników do stosowania w formie regulatora kwaśnego smaku. W dozowaniu past cytrusowych uwzględniony jest sugerowany przez producenta dodatek Acidilia na optymalnym poziomie. Poziom kwasowości wyrobów można regulować zależnie od upodobania po przez zmianę w dozowaniu Acidilia.

Dozowanie past cytrusowych zależnie od zastosowania:

LODY SORBETY GELATO
Pasta cytrusowa 50 g
Mieszanka bazowa (owocowa) 1000 g
Acidilia (regulator kwasowości) 12.5 g

DESERY MROŻONE
Pasta cytrusowa 5%
Acidilia (regulator kwasowości) według uznania

GRANITA
Pasta cytrusowa 50 g
Woda 776 g
Cukier 146 g
Dekstroza 16 g
Acidilia (regulator kwasowości) 12.5 g

Wartość odżywcza owocowej pasty cukierniczej:

PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1127 kJ / 265 kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 66.0 g
w tym cukry 51.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.32 g

Pasta cytrusowa, szczegóły i charakterystyka produktu:

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Nazwa handlowa Pasta Arancia Sanguinello
Numer katalogowy 12094594
Rodzaj skoncentrowana pasta cukiernicza
Smak czerwona pomarańcza
Barwa ciemnoczerwona
Konsystencja pasta
Opakowanie wiaderko z pokrywą i folią zabezpieczającą
Masa netto 1.5 kg
Opakowanie zbiorcze 6.0 kg = 1.5 kg x 4 op. 
Seria produktowa Gusti Paste alla Frutta
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie sorbety, lody na patyku, desery mrożone, granita i napoje
Produkt wegański, bezglutenowy, bezlaktozowy
Producent Maestri Gelatieri Italiani
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowane we Włoszech

Warunki przechowywania past cukierniczych i informacje dodatkowe:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Pasty cukiernicze po otwarciu nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych. Po otwarciu produkt należy zużyć najszybciej jak to możliwe.

Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać.

Cytrusowa pasta cukiernicza, to półprodukt przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Skoncentrowane pasty cukiernicze, to produkty podlegające dozowaniu zależnie od zastosowania.

Dodatkowe informacje: produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami, dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznie opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją producenta.

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI343
3 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: BALDINI14

Marka: BALDINI

5 ml POMARAŃCZA AROMAT BIO BALDINI BY TAOASIS naturalny aromat z czystego olejku eterycznego

favorite_border favorite

Seria naturalnych aromatów spożywczych wytwarzanych z czystych olejków eterycznych (w procesie destylacji parą wodną). Przeznaczone do aromatyzowania i przyprawiania żywności oraz napojów. Certyfikowany produkt ekologiczny - BIO.

Cena 22,00 zł

440,00 zł / 100 ml

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: DREIDOPPEL30

Marka: DREIDOPPEL

1 kg PASTA POMARAŃCZA 201 DREIDOPPEL pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych

favorite_border favorite

Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.

Cena 165,00 zł

165,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI109

Marka: BABBI

1.25 kg FRUTTAFRUTTA ARANCIA ROSSA 11536 BABBI kompletna mieszanka w proszku do lodów owocowych - czerwona pomarańcza

favorite_border favorite

Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).

Cena 108,13 zł

86,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SEMPRE423

Marka: SEMPRE

3.5 kg VARIEGATO POMARAŃCZA SEMPRE pasta do przekładania i dekorowania ze skórką pomarańczową

favorite_border favorite

Owocowa pasta variegato z owocami i skórką pomarańczową - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.

Cena 164,50 zł

47,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LOVENATURE26

Marka: LOVE NATURE

20 g POMARAŃCZA PLASTRY SUSZONE LOVE NATURE - suszone owoce do dekoracji cukierniczych

favorite_border favorite

Seria suszonych kwiatów jadalnych o wyjątkowym smaku i aromacie. Idealne do dekoracji cukierniczych oraz jako dodatek do potraw czy napojów. Naturalny sposób na efektowną prezentację Twoich wyrobów.

Cena 11,00 zł

550,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA136

Marka: Sosa Ingredients

op. 50 g Słodka pomarańcza - naturalny aromat spożywczy - Sosa Ingredients - płynna formuła koncentratu na bazie gliceryny

favorite_border favorite

Naturalny aromat słodkiej pomarańczy o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Płynna formuła koncentratu na bazie gliceryny, która doskonale łączy się z produktami. Idealny do aromatyzowania napojów, kremów, lodów i deserów.

Indeks: PERNIGOTTI340

Marka: PERNIGOTTI

op. 1 kg Acidilia - 12098800 Pernigotti - regulator kwasowości - mieszanka w proszku

favorite_border favorite

Acidilia dedykowana jest do stosowania wraz z pastami cytrusowymi. Doskonale zbilansowana mieszanka w proszku stosowana w celu regulacji poziomu pH oraz optymalizacji profilu sensorycznego. 

Cena 64,00 zł

64,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU