- Nowy

Skoncentrowana pasta pomarańczowa o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta czerwona pomarańcza pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z dodatkiem Acidilia regulującym poziom kwasowości w wyrobach.
Seria skoncentrowanych past cytrusowych wraz z dedykowanym dodatkiem regulującym poziom kwasowości w produktach. Inspirowana gajami cytrusowymi wprost ze starożytnych ogrodów śródziemnomorskich. Pięć dopracowanych smaków do tworzenia wyrafinowanych przepisów. Linia praktycznych past cukierniczych o wszechstronnym zastosowaniu. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia sorbetów owocowych, lodów na patyku, kremów i deserów mrożonych, granity w stylu sycylijskim oraz mrożonych napojów bezalkoholowych. Wysokiej jakości pasty cytrusowe zastępujące owoce w sorbetach i mrożonych wyrobach cukierniczych. Cytrusowe pasty cukiernicze, to produkty o wysokiej koncentracji smaku i aromatu, które podlegają dozowaniu, zależnie od zastosowania.
Pasta Arancia Sanguinello, to skoncentrowana pasta cukiernicza o intensywnym smaku i aromacie czerwonych pomarańczy dojrzewających na słońcu. Pasta pozwala na tworzenie soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Doskonale sprawdzi się także do przygotowania orzeźwiającej granity oraz mrożonych napojów bezalkoholowych. Praktyczne i wszechstronne zastosowanie. Producent zaleca stosowanie pasty wraz z dodatkiem pozwalającym na regulowanie kwaśnego smaku owoców cytrusowych. Pasta cytrynowa podlega dozowaniu zależnie od zastosowania oraz zamierzonego efektu technologicznego.
Jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Skoncentrowany dodatek smakowy do lodów, deserów i napojów mrożonych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką.
Składniki: syrop glukozowy, cukier karmelizowany, woda, cukier, naturalny aromat pomarańczowy, skrobia modyfikowana (E1422), barwniki: antocyjany (163), azorubina (E122), karoteny (E160a), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancje zagęszczające: agar (E406), pektyna (E440), maltodekstryny, sok z czerwonych pomarańczy w proszku.
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka, jaj, pistacji, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.
Barwnik (E122) może mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Pasty cukiernicze to półprodukty przeznaczone do produkcji lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Skoncentrowane pasty cukiernicze o praktycznym i wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Charakteryzują się intensywnym smakiem i aromatem owoców cytrusowych. Past należy używać zgodnie z recepturą, przestrzegając zasad dozowania. Stosowanie past zapewnia powtarzalność produktów oraz utrzymanie ich stałej, wysokiej jakości niezależnie od sezonu. Skoncentrowane pasty cytrusowe stosowane są przede wszystkim do produkcji: lodów i sorbetów owocowych, lodów na patyku, kremów i deserów mrożonych, granity w stylu sycylijskim, mrożonych napojów bezalkoholowych.
Pasty cytrusowe przeznaczone są do stosowania wraz z dedykowanym dodatkiem, który pozwala na regulowanie poziomu kwasowości w wyrobach cukierniczych. Acidilia, to zbilansowana mieszanka kwasów owocowych oraz nośników do stosowania w formie regulatora kwaśnego smaku. W dozowaniu past cytrusowych uwzględniony jest sugerowany przez producenta dodatek Acidilia na optymalnym poziomie. Poziom kwasowości wyrobów można regulować zależnie od upodobania po przez zmianę w dozowaniu Acidilia.
LODY SORBETY GELATO | |
Pasta cytrusowa | 50 g |
Mieszanka bazowa (owocowa) | 1000 g |
Acidilia (regulator kwasowości) | 12.5 g |
DESERY MROŻONE | |
Pasta cytrusowa | 5% |
Acidilia (regulator kwasowości) | według uznania |
GRANITA | |
Pasta cytrusowa | 50 g |
Woda | 776 g |
Cukier | 146 g |
Dekstroza | 16 g |
Acidilia (regulator kwasowości) | 12.5 g |
PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1127 kJ / 265 kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 66.0 g |
w tym cukry | 51.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.32 g |
Nazwa handlowa | Pasta Arancia Sanguinello |
Numer katalogowy | 12094594 |
Rodzaj | skoncentrowana pasta cukiernicza |
Smak | czerwona pomarańcza |
Barwa | ciemnoczerwona |
Konsystencja | pasta |
Opakowanie | wiaderko z pokrywą i folią zabezpieczającą |
Masa netto | 1.5 kg |
Opakowanie zbiorcze | 6.0 kg = 1.5 kg x 4 op. |
Seria produktowa | Gusti Paste alla Frutta |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | sorbety, lody na patyku, desery mrożone, granita i napoje |
Produkt | wegański, bezglutenowy, bezlaktozowy |
Producent | Maestri Gelatieri Italiani |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowane we Włoszech |
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Pasty cukiernicze po otwarciu nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych. Po otwarciu produkt należy zużyć najszybciej jak to możliwe.
Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać.
Cytrusowa pasta cukiernicza, to półprodukt przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty cukiernicze należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Skoncentrowane pasty cukiernicze, to produkty podlegające dozowaniu zależnie od zastosowania.
Dodatkowe informacje: produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami, dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznie opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją producenta.
Indeks: MONIN175
Marka: MONIN
Indeks: DAWN33
Marka: DAWN FOODS
Indeks: BALDINI14
Marka: BALDINI
Seria naturalnych aromatów spożywczych wytwarzanych z czystych olejków eterycznych (w procesie destylacji parą wodną). Przeznaczone do aromatyzowania i przyprawiania żywności oraz napojów. Certyfikowany produkt ekologiczny - BIO.
Indeks: DREIDOPPEL30
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: BABBI109
Marka: BABBI
Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).
Indeks: BABBI73
Marka: BABBI
Indeks: SEMPRE423
Marka: SEMPRE
Owocowa pasta variegato z owocami i skórką pomarańczową - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: MONIN369
Marka: BOTANICA SPICES
Indeks: DAWN237
Marka: DAWN FOODS
Indeks: LOVENATURE26
Marka: LOVE NATURE
Seria suszonych kwiatów jadalnych o wyjątkowym smaku i aromacie. Idealne do dekoracji cukierniczych oraz jako dodatek do potraw czy napojów. Naturalny sposób na efektowną prezentację Twoich wyrobów.
Indeks: SOSA136
Marka: Sosa Ingredients
Naturalny aromat słodkiej pomarańczy o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Płynna formuła koncentratu na bazie gliceryny, która doskonale łączy się z produktami. Idealny do aromatyzowania napojów, kremów, lodów i deserów.
Indeks: PERNIGOTTI340
Marka: PERNIGOTTI
Acidilia dedykowana jest do stosowania wraz z pastami cytrusowymi. Doskonale zbilansowana mieszanka w proszku stosowana w celu regulacji poziomu pH oraz optymalizacji profilu sensorycznego.
Skoncentrowana pasta pomarańczowa o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta czerwona pomarańcza pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z dodatkiem Acidilia regulującym poziom kwasowości w wyrobach.