PASTY OWOCOWE - to seria dopracowanych smaków past wytwarzanych na bazie owoców (świeżych / mrożonych / przecieru). Zależnie od rodzaju pasty produkowane są z dodatkiem kawałków owoców (świeżych / mrożonych / suszonych / kandyzowanych). Skoncentrowany smak pozwala na niskie dozowanie, a tym samym ekonomiczne wykorzystanie produktu. Pasty owocowe doskonale sprawdzają się jako baza smakowa do produkcji lodów owocowych na bazie mlecznej. Stanowią idealne uzupełnienie sorbetów wytwarzanych na bazie świeżych owoców - podkreślają smak i poprawiają konsystencję. Przeznaczone są również do produkcji kremów i nadzień cukierniczych, deserów, musów i semifreddo. Stosowanie past zapewnia powtarzalność i najwyższą jakość smaku lodów owocowych niezależnie od sezonu. - profesjonalne pasty do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie.

Zastosowanie:
- pasta smakowa do lodów owocowych na bazie mlecznej,
- dodatek uzupełniający - podkreślający smak i teksturę sorbetów owocowych,
- dodatek smakowy do kremów i nadzień cukierniczych,
- dodatek smakowy do deserów, musów i semifreddo.

PASTA BRZOSKWINIA - to skoncentrowana pasta owocowa wytwarzana na bazie mrożonych owoców z dodatkiem skoncentrowanego puree owocowego. Pasta brzoskwiniowa z kawałkami owoców o soczystej, żółtej barwie - idealna do produkcji sorbetów na bazie świeżych owoców, owocowych lodów mlecznych, kremów i nadzień cukierniczych, deserów, musów i semifreddo.


Ważne informacje: półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty owocowej na bazie owoców i puree owocowego - przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych, dodatek uzupełniający do sorbetów owocowych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą i czystą - łopatką lub długą łyżką.


Składniki: cukier, brzoskwinie mrożone (30%), syrop glukozowy, skoncentrowane puree brzoskwiniowe (5%), aromaty, regulator kwasowości: kwas jabłkowy (E296), kwas cytrynowy (E330), substancja zagęszczająca: pektyna (E440), barwniki: kapsaicyna (ekstrakt z papryki) (E160c), kurkumina (E100).

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.


RECEPTURA - DOZOWANIE |
PASTA SMAKOWA |
70-100g / 1kg mieszanki bazowej |
DODATEK DO LODÓW ZE ŚWIEŻYCH OWOCÓW |
40-50g / 1 kg bazy owocowej |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1149/270 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Węglowodany |
67.0 g |
w tym cukry |
62.0 g |
Białko |
0.35 g |
Sól |
0.018 g |


CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU |
OPAKOWANIE |
WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA |
MASA NETTO |
3.5 KG |
NAZWA HANDLOWA |
PASTA BRZOSKWINIA |
NUMER KATALOGOWY |
210001 |
OPAKOWANIE ZBIORCZE |
7.0 KG = 2 X 3.5 KG - KARTON |
BRIX |
66-70 |
pH |
2.4-2.8 |
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA |
18 MIESIECY OD DATY PRODUKCJI - W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU |
RODZAJ PRODUKTU |
SMAKOWA PASTA OWOCOWA DO LODÓW / SORBETÓW / CUKIERNICTWA |
SMAK |
BRZOSKWINIA |
BARWA |
CIEMNO-ŻÓŁTA |
KONSYSTENCJA |
PÓŁPŁYNNA Z KAWAŁKAMI OWOCÓW |
PRZEZNACZENIE |
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
ZASTOSOWANIE |
PASTA SMAKOWA DO LODÓW, SORBETÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH |





