"ONE" PASTES AND VARIEGATI - to kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych (pastes) i dekoracyjnych (variegati) umieszczona w wygodnych - kilogramowych (one) - opakowaniach. Produkty wytwarzane są z wyselekcjonowanych składników według starannie dopracowanych receptur, aby zaspokoić potrzeby wymagających cukierników i szefów kuchni. Seria została stworzona aby ułatwić dozowanie i zapewnić większe zróżnicowanie produktów w ofercie lokali (lodziarni, cukierni, restauracji) - mniejsze opakowanie jednostkowe pozwala na szybsze zużycie produktu. Seria doskonale sprawdzi się również do produkcji domowych lodów oraz podczas przygotowywania różnego rodzaju deserów i wypieków przez cukierników amatorów. Pasty charakteryzują się intensywnym i naturalnym smakiem oraz barwą. Klasyczne i owocowe pasty przeznaczone są do celów produkcyjnych - przede wszystkim jako składnik smakowy lub dekoracyjny do lodów, tortów, deserów, pralin, czekolady, oraz wyrobów piekarniczych. Pasty bez dodatku cukru doskonale sprawdzą się również do przygotowywania wyjątkowych przystawek i potraw. Można je stosować również do różnego rodzaju napojów, na przykład gorącej czekolady.

PASTA FRAGOLA ONE - to pasta owocowa wytwarzana z truskawek (zawiera nasiona owoców) z dodatkiem skoncentrowanego soku truskawkowego. Charakterystyczna barwa pasty została uwydatniona poprzez niewielki dodatek naturalnych barwników. Jest to półprodukt przeznaczony produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych (zwłaszcza deserach na zimno). Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).

Składniki: cukier, truskawki, syrop glukozowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), koncentrat soku truskawkowego, barwniki: karmel amoniakalno-siarczynowy (E150d), karoteny (160a), antocyjany (E163), aromat, substancja żelująca: pektyna (E440), nasiona truskawek, ekstrakt z marchwi; może zawierać pozostałe orzechy, orzechy arachidowe, soję, mleko oraz ich pochodne.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C; maksymalna wilgotność względna przechowywania to 70%; przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać czystą i suchą szpatułą; po każdym użyciu należy wyczyścić i szczelnie zamknąć opakowanie.

Opakowanie: wszystkie zastosowane w opakowaniach materiały spełniają wymagania rozporządzenia 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27/10/2004 (oraz zmianami dotyczącymi rozporządzenia) opisującymi wymagania odnośnie opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością (produktami spożywczymi) - Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG.

RECEPTURA - DOZOWANIE |
PASTA BABBI ONE |
60-70 g |
MIESZANKA BAZOWA |
1000 g |

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1056/249 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Węglowodany |
61.0 g |
w tym cukry |
60.0 g |
Białko |
0.0 g |
Sól |
0.0 g |

PRZEZNACZENIE

.png)
