Pasta pistacjowa do lodów i wyrobów cukierniczych!
Paste Pistacchio od włoskiego producenta Babbi, to seria past przygotowywanych z orzechów pistacjowych, które pozwalają na uzyskanie lodów o intensywnym, naturalnym i wyrafinowanym smaku. Pasty pistacjowe, to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji lodów i cukiernictwie. Pasty charakteryzują się gładką i gęstą konsystencją, a ich stosowanie jest proste i szybkie. Wytwarzane z wyselekcjonowanych składników i utrwalane w opakowaniu, co zapewnia ich wysoką jakość i trwałość. Pasty charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.
Podstawowe zastosowania past cukierniczych:
- pasta smakowa do lodów i deserów mrożonych,
- pasta smakowa do kremów i nadzień cukierniczych,
- pasta smakowa do deserów i musów.
Ważne informacje od producenta:
Produkt w postaci pasty (z mielonych i/lub prażonych orzechów) o uniwersalnym zastosowaniu. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych (metoda na zimno lub na gorąco) oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Produkt przed użyciem należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji (rozwarstwienie może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu). Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).
Pasta pistacjowa z prażonymi pestkami dyni:
Pistacchio Blend od włoskiej marki Babbi, to pasta cukiernicza wytwarzana z prażonych pistacji z dodatkiem prażonych pestek dyni. Produkt o charakterystycznym smaku prażonych orzechów z dyniową nutą. Przyjemna zielona barwa uwydatniona po przez dodatek niebieskiego barwnika spożywczego. Forma pasty o kremowej konsystencji. Oddzielenie frakcji tłuszczowej, to naturalne zjawisko, nie świadczy o degradacji produktu. Pastę pistacjową należy dokładnie wymieszać przed każdym użyciem w celu ujednolicenia konsystencji. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
Skład pasty pistacjowej z dodatkiem prażonych pestek dyni:
Składniki i alergeny: prażone pistacje, prażone pestki dyni, olej słonecznikowy, błonnik roślinny, dekstroza, sól, emulgator: lecytyna sojowa (E322), barwnik: błękit brylantowy FCF (E133); produkt może zawierać śladowe ilości pozostałych orzechów, w tym orzechów arachidowych oraz mleka.
Jak przechowywać pasty do lodów?
Warunki przechowywania: produkt w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Opakowanie produktu powinno być szczelnie zamknięte. Należy chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta. Po otwarciu produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie.
Podstawowa receptura i dozowanie pasty do lodów:
Zalecane dozowanie pasty do lodów: |
Pasta Pistacchio Blend |
80-100 g |
Mieszanka bazowa |
1000 g |
Szczegóły i charakterystyka produktu:
Rodzaj |
pasta cukiernicza, pasta do lodów |
Nazwa handlowa |
Pasta Pistacchio Blend |
Numer katalogowy |
12418 |
Smak |
pistacja, prażone pestki dyni |
Barwa |
zielona |
Forma |
pasta |
Konsystencja |
kremowa |
Masa netto |
3.0 kg |
Opakowanie jednostkowe |
wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca |
Opakowanie zbiorcze |
karton |
Ilość w opakowaniu zbiorczym |
4 x 3.0 kg - 12.0 kg |
Przeznaczenie |
do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie |
do lodów i wyrobów cukierniczych |
Producent |
Babbi |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj produkcji |
wyprodukowano we Włoszech |
Przybliżona wartość odżywcza pasty cukierniczej:
Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna |
2723 kJ / 660 kcal |
Tłuszcz |
60.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
7.1 g |
Węglowodany |
7.4 g |
w tym cukry |
3.5 g |
Białko |
16.0 g |
Sól |
0.8 g |
Certyfikacja produktu:
Gluten Free (produkt bezglutenowy) |
tak |
Vegan (produkt wegański) |
tak |
Kosher (produkt koszerny) |
tak |
Halal |
tak |