
Indeks: LUBECA30
Marka: LUBECA
12.5 kg PERCEPAN 200 LUBECA pasta cukiernicza z pestek moreli
Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.
45,00 zł / 1 kg
Pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych o wyjątkowym smaku prażonych pistacji wzbogaconych nutą prażonych pestek dyni. Produkt do użytku profesjonalnego. Przeznaczony produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych.
Paste Pistacchio od włoskiego producenta Babbi, to seria past przygotowywanych z orzechów pistacjowych, które pozwalają na uzyskanie lodów o intensywnym, naturalnym i wyrafinowanym smaku. Pasty pistacjowe, to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji lodów i cukiernictwie. Pasty charakteryzują się gładką i gęstą konsystencją, a ich stosowanie jest proste i szybkie. Wytwarzane z wyselekcjonowanych składników i utrwalane w opakowaniu, co zapewnia ich wysoką jakość i trwałość. Pasty charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.
- pasta smakowa do lodów i deserów mrożonych,
- pasta smakowa do kremów i nadzień cukierniczych,
- pasta smakowa do deserów i musów.
Produkt w postaci pasty (z mielonych i/lub prażonych orzechów) o uniwersalnym zastosowaniu. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Przeznaczony do produkcji lodów rzemieślniczych (metoda na zimno lub na gorąco) oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Produkt przed użyciem należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji (rozwarstwienie może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu). Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).
Pistacchio Blend od włoskiej marki Babbi, to pasta cukiernicza wytwarzana z prażonych pistacji z dodatkiem prażonych pestek dyni. Produkt o charakterystycznym smaku prażonych orzechów z dyniową nutą. Przyjemna zielona barwa uwydatniona po przez dodatek niebieskiego barwnika spożywczego. Forma pasty o kremowej konsystencji. Oddzielenie frakcji tłuszczowej, to naturalne zjawisko, nie świadczy o degradacji produktu. Pastę pistacjową należy dokładnie wymieszać przed każdym użyciem w celu ujednolicenia konsystencji. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
Składniki i alergeny: prażone pistacje, prażone pestki dyni, olej słonecznikowy, błonnik roślinny, dekstroza, sól, emulgator: lecytyna sojowa (E322), barwnik: błękit brylantowy FCF (E133); produkt może zawierać śladowe ilości pozostałych orzechów, w tym orzechów arachidowych oraz mleka.
Warunki przechowywania: produkt w szczelnie zamkniętym, fabrycznym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Opakowanie produktu powinno być szczelnie zamknięte. Należy chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta. Po otwarciu produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie.
Zalecane dozowanie pasty do lodów: | |
Pasta Pistacchio Blend | 80-100 g |
Mieszanka bazowa | 1000 g |
Rodzaj | pasta cukiernicza, pasta do lodów |
Nazwa handlowa | Pasta Pistacchio Blend |
Numer katalogowy | 12418 |
Smak | pistacja, prażone pestki dyni |
Barwa | zielona |
Forma | pasta |
Konsystencja | kremowa |
Masa netto | 3.0 kg |
Opakowanie jednostkowe | wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca |
Opakowanie zbiorcze | karton |
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 4 x 3.0 kg - 12.0 kg |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do lodów i wyrobów cukierniczych |
Producent | Babbi |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | wyprodukowano we Włoszech |
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 2723 kJ / 660 kcal |
Tłuszcz | 60.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.1 g |
Węglowodany | 7.4 g |
w tym cukry | 3.5 g |
Białko | 16.0 g |
Sól | 0.8 g |
Gluten Free (produkt bezglutenowy) | tak |
Vegan (produkt wegański) | tak |
Kosher (produkt koszerny) | tak |
Halal | tak |
Indeks: LUBECA30
Marka: LUBECA
Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.
Indeks: DREIDOPPEL15
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.
Indeks: BABBI68
Marka: BABBI
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Indeks: BABBI137
Marka: BABBI
Kremowa pasta z pistacji i białej czekolady z chrupiącymi wafelkami i herbatnikami oraz praliną z karmelizowanych orzechów pistacjowych - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI211
Marka: PERNIGOTTI
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Indeks: SEMPRE467
Marka: SEMPRE
Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Indeks: BABBI183
Marka: BABBI
Indeks: COMPRITAL356
Marka: COMPRITAL
Indeks: SEMPRE474
Marka: SEMPRE
Czysta pasta z prażonych i mielonych pestek dyni do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak.
Pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych o wyjątkowym smaku prażonych pistacji wzbogaconych nutą prażonych pestek dyni. Produkt do użytku profesjonalnego. Przeznaczony produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych.