Kremowa pasta o czystym smaku prażonych pistacji prosto z Bronte DOP i naturalnie zielonej barwie. Wytwarzana z najwyższej jakości zielonych pistacji (z certyfikatem pochodzenia). Intensywny, naturalny smak i barwa (bez dodatku aromatów i barwników). Pozwala na tworzenie lodów rzemieślniczych o kremowej i (odpowiednio) gęstej konsystencji. Pasta doskonale sprawdzi się również do produkcji lodów wegańskich, ponieważ nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Przeznaczona jest również do stosowania w różnego rodzaju wyrobach cukierniczych (na przykład kremach, masach czy nadzieniach - również tych do pralin). Zalecane dozowanie podczas produkcji lodów oraz wyrobu kremów to 80-100 g pasty na 1 kg mieszanki bazowej.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).

Składniki: 100% zielone prażone pistacje z Bronte DOP; może zawierać śladowe ilości orzechów laskowych, orzechów arachidowych, soi i mleka.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE |
PASTA PISTACCHIO VERDE DI BRONTE DOP |
80-100 g |
MIESZANKA BAZOWA |
1000 g |

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2689/650 kJ/kcal |
Tłuszcz |
60.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
6.0 g |
Węglowodany |
8.6 g |
w tym cukry |
4.8 g |
Białko |
19.0 g |
Sól |
0.25 g |

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
_1.png)