- Nowy

Wysokiej jakości krem o smaku prażonych pistacji, o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Gotowy krem cukierniczy do szprycowania, oblewania i dekorowania. Gotowe nadzienie pistacjowe o wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej.
Morettina Pasticceria, to seria wysokiej jakości gotowych do użycia kremów o aksamitnej konsystencji. Produkty przeznaczone do nadziewania, smarowania, oblewania, glazurowania i dekorowania. Linia profesjonalnych produktów do cukiernictwa obejmująca gotowe do użycia kremy do smarowania, nadziewania, oblewania i dekorowania. Seria została stworzona z myślą o usprawnieniu pracy w profesjonalistów. Produkty przeznaczone są do łatwego przygotowywania polew cukierniczych, nadzień i dekoracji. Produkty z Morettina Pasticceria stosowane są do urozmaicania ciast kruchych (tart, tartaletek, ciasteczek itp.), ciast drożdżowych (bułeczki, brioszki, drożdżówki, rogaliki itp.), wyrobów z ciasta francuskiego, deserów (mrożonych i lodowych) oraz do wypełniania korpusów czekoladowych, pralin czekoladowych itp. Morettina Pasticceria to linia produktów gotowych do użycia, o wszechstronnym zastosowaniu, stworzonych dla profesjonalistów. Stosowanie gotowych wyrobów i półproduktów zapewnia powtarzalną jakość serwowanych wyrobów.
- Najwyższa jakość składników!
- Doskonały smak i kremowa konsystencja!
- Łatwość użycia i uniwersalne zastosowanie!
- Powtarzalność przepisów!
- Szybka i sprawna praca!
Idealnie kremowe nadzienie o smaku prażonych pistacji. Gotowy krem cukierniczy do wypełniania, oblewania i dekorowania: pączków, eklerów, croissantów, tart, tortów, panettone, musów, lodów i czego tylko potrzebujesz!
Główne zastosowania kremu pistacjowego:
- nadziewanie i smarowanie wyrobów cukierniczych po wypieku,
- oblewanie i glazurowanie ciast i tortów,
- przekładanie i dekorowanie lodów,
- aromatyzowanie śmietany i kremów.
Gotowy do użycia, wysokogatunkowy krem o gładkiej i kremowej konsystencji. Intensywny i zrównoważony smak prażonych orzechów pistacjowych. Idealnie sprawdzi się do nadziewania gotowych wyrobów (ciast, rolad, rogalików, słodkich bułeczek itp.), aromatyzowania kremów oraz przygotowywania deserów mrożonych. Produkt gotowy do użycia o wszechstronnym zastosowaniu. Wytwarzany z wysokiej jakości produktów, po to by spełnić wymagania profesjonalistów. Zawartość orzechów pistacjowych w kremie - 13%.
Warunki i sposób użycia gotowych kremów z serii Morettina Pasticceria:
- nadzienie przechowuj w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15-20°C,
- przed każdym użyciem dokładnie wymieszaj produkt przy użyciu czystej i suchej łyżki lub szpatuły,
- oddzielenie się frakcji tłuszczowej od reszty nadzienia jest zjawiskiem naturalnym, wystarczy dokładnie wymieszać krem,
- nadzienie to produkt gotowy do szprycowania, nadziewania, smarowania i wypełniania,
- do szprycowania używaj rękawów cukierniczych wraz z odpowiednimi tylkami,
- kremu można używać do przekładania i dekorowania lodów oraz aromatyzowania śmietany i kremów,
- po każdym użyciu dokładnie zamknij opakowanie produktu.
Główne zastosowanie gotowych kremów z serii Morettina Pasticceria: | |
nadziewanie, wypełnianie, szprycowanie, dekorowanie, smarowanie, aromatyzowanie, oblewanie, polewanie, glazurowanie | torty, pączki, eklery, ptysie, rogaliki, croissanty, brioszki, bułeczki śniadaniowe, słodkie pieczywo, tarty, tartaletki, korpusy babeczek, babeczki, muffinki, trufle, praliny, makaroniki, beza, biszkopty, ciasta, ciasteczka, monoporcje, desery, lody, musy, desery |
Składniki i alergeny: cukier, tłuszcz roślinny (palmowy), pasta pistacjowa (10%), odtłuszczone mleko w proszku, serwatka w proszku, laktoza (z mleka), bezwodne masło w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromaty, sól, barwniki spożywcze: kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin (E141), kurkumina (E100); produkt może zawierać migdały, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Morettina Pasticceria Pistacchio - szczegóły produktu: | |
Nazwa handlowa | Morettina Pasticceria Pistacchio |
Numer katalogowy | 12099031C |
Rodzaj produktu | gotowy do użycia krem cukierniczy |
Seria produktowa | Morettina Pasticceria |
Producent | Maestri Gelatieri Italiani S.r.l. |
Opakowanie | wiaderko z pokrywą |
Opakowanie zbiorcze | 2 x 5.5 kg = 11.0 kg |
Masa netto | 5.5 kg |
Smak | pistacjowy |
Zastosowanie | nadziewanie, wypełnianie, smarowanie, dekorowanie, oblewanie |
Przeznaczenie | do stosowania po wypieku |
Dozowanie | według uznania |
Certyfikaty | produkt bezglutenowy |
Konsystencja | kremowa |
Dystrybutor | Sempre Group |
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 2408 kJ / 578 kcal |
Tłuszcz | 38.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 15.0 g |
Węglowodany | 54.0 g |
w tym cukry | 53.0 g |
Białko | 5.6 g |
Sól | 0.28 g |
Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać!
Indeks: PERNIGOTTI49
Marka: PERNIGOTTI
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Indeks: PERNIGOTTI210
Marka: PERNIGOTTI
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
87,40 zł / 1 kg
Indeks: PERNIGOTTI211
Marka: PERNIGOTTI
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Indeks: BABBI212
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem bez dodatku cukru o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: MASTERMARTINI179
Marka: Master Martini
Krem o doskonałej konsystencji do smarowania, o zrównoważonym intensywnym smaku prażonych orzechów pistacjowych, idealny do nadzień i aromatyzowania. Wszechstronność zastosowania. Bez tłuszczów uwodornionych, z lecytyną słonecznikową, z naturalnymi aromatami.
Indeks: BABBI229
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem pistacjowy o uniwersalnym zastosowaniu z kawałkami prażonych orzechów pistacjowych. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: BABBI228
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem pistacjowy o kremowej konsystencji, atrakcyjnej zielonej barwie i uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: LEAGEL02
Cremosette Pistacchio od Leagel, to wysokiej jakości krem o smaku prażonych pistacji i mleka, o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Gotowy krem cukierniczy do szprycowania, oblewania i dekorowania. Poznaj możliwości, jakie dają produkty Cremosette:
Indeks: LEAGEL03
Cremosette Gianduia od Leagel, to wysokiej jakości krem o smaku orzechów laskowych i kakao, o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Gotowy krem cukierniczy do szprycowania, oblewania i dekorowania. Poznaj możliwości, jakie dają produkty Cremosette:
Indeks: LEAGEL05
Cremosette Nocciola od Leagel, to wysokiej jakości krem o smaku orzechów laskowych, o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Gotowy krem cukierniczy do szprycowania, oblewania i dekorowania. Poznaj możliwości, jakie dają produkty Cremosette:
Indeks: LEAGEL06
Cremosette Mandorla od Leagel, to wysokiej jakości krem migdałowy, o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Gotowy krem cukierniczy do szprycowania, oblewania i dekorowania. Poznaj możliwości, jakie dają produkty Cremosette:
Wysokiej jakości krem o smaku prażonych pistacji, o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Gotowy krem cukierniczy do szprycowania, oblewania i dekorowania. Gotowe nadzienie pistacjowe o wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej.