Nadzienie pistacjowe do szprycowania, oblewania i dekorowania!

Morettina Pasticceria, to seria wysokiej jakości gotowych do użycia kremów o aksamitnej konsystencji. Produkty przeznaczone do nadziewania, smarowania, oblewania, glazurowania i dekorowania. Linia profesjonalnych produktów do cukiernictwa obejmująca gotowe do użycia kremy do smarowania, nadziewania, oblewania i dekorowania. Seria została stworzona z myślą o usprawnieniu pracy w profesjonalistów. Produkty przeznaczone są do łatwego przygotowywania polew cukierniczych, nadzień i dekoracji. Produkty z Morettina Pasticceria stosowane są do urozmaicania ciast kruchych (tart, tartaletek, ciasteczek itp.), ciast drożdżowych (bułeczki, brioszki, drożdżówki, rogaliki itp.), wyrobów z ciasta francuskiego, deserów (mrożonych i lodowych) oraz do wypełniania korpusów czekoladowych, pralin czekoladowych itp. Morettina Pasticceria to linia produktów gotowych do użycia, o wszechstronnym zastosowaniu, stworzonych dla profesjonalistów. Stosowanie gotowych wyrobów i półproduktów zapewnia powtarzalną jakość serwowanych wyrobów.

- Najwyższa jakość składników!
- Doskonały smak i kremowa konsystencja!
- Łatwość użycia i uniwersalne zastosowanie!
- Powtarzalność przepisów!
- Szybka i sprawna praca!

Morettina Pasticceria Pistacchio:

Idealnie kremowe nadzienie o smaku prażonych pistacji. Gotowy krem cukierniczy do wypełniania, oblewania i dekorowania: pączków, eklerów, croissantów, tart, tortów, panettone, musów, lodów i czego tylko potrzebujesz!
Główne zastosowania kremu pistacjowego:
- nadziewanie i smarowanie wyrobów cukierniczych po wypieku,
- oblewanie i glazurowanie ciast i tortów,
- przekładanie i dekorowanie lodów,
- aromatyzowanie śmietany i kremów.

Charakterystyka Morettina Pasticceria Pistacchio:

Gotowy do użycia, wysokogatunkowy krem o gładkiej i kremowej konsystencji. Intensywny i zrównoważony smak prażonych orzechów pistacjowych. Idealnie sprawdzi się do nadziewania gotowych wyrobów (ciast, rolad, rogalików, słodkich bułeczek itp.), aromatyzowania kremów oraz przygotowywania deserów mrożonych. Produkt gotowy do użycia o wszechstronnym zastosowaniu. Wytwarzany z wysokiej jakości produktów, po to by spełnić wymagania profesjonalistów. Zawartość orzechów pistacjowych w kremie - 13%.

Jak używać gotowych nadzień cukierniczych?

Warunki i sposób użycia gotowych kremów z serii Morettina Pasticceria:
- nadzienie przechowuj w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15-20°C,
- przed każdym użyciem dokładnie wymieszaj produkt przy użyciu czystej i suchej łyżki lub szpatuły,
- oddzielenie się frakcji tłuszczowej od reszty nadzienia jest zjawiskiem naturalnym, wystarczy dokładnie wymieszać krem,
- nadzienie to produkt gotowy do szprycowania, nadziewania, smarowania i wypełniania,
- do szprycowania używaj rękawów cukierniczych wraz z odpowiednimi tylkami,
- kremu można używać do przekładania i dekorowania lodów oraz aromatyzowania śmietany i kremów,
- po każdym użyciu dokładnie zamknij opakowanie produktu.


Zastosowanie gotowych kremów cukierniczych:

Główne zastosowanie gotowych kremów z serii Morettina Pasticceria: |
nadziewanie, wypełnianie, szprycowanie, dekorowanie, smarowanie, aromatyzowanie, oblewanie, polewanie, glazurowanie |
torty, pączki, eklery, ptysie, rogaliki, croissanty, brioszki, bułeczki śniadaniowe, słodkie pieczywo, tarty, tartaletki, korpusy babeczek, babeczki, muffinki, trufle, praliny, makaroniki, beza, biszkopty, ciasta, ciasteczka, monoporcje, desery, lody, musy, desery |


Jaki skład ma gotowe nadzienie cukiernicze?

Składniki i alergeny: cukier, tłuszcz roślinny (palmowy), pasta pistacjowa (10%), odtłuszczone mleko w proszku, serwatka w proszku, laktoza (z mleka), bezwodne masło w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromaty, sól, barwniki spożywcze: kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin (E141), kurkumina (E100); produkt może zawierać migdały, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.

Gotowy krem do nadziewania, szczegóły produktu:

Morettina Pasticceria Pistacchio - szczegóły produktu: |
Nazwa handlowa |
Morettina Pasticceria Pistacchio |
Numer katalogowy |
12099031C |
Rodzaj produktu |
gotowy do użycia krem cukierniczy |
Seria produktowa |
Morettina Pasticceria |
Producent |
Maestri Gelatieri Italiani S.r.l. |
Opakowanie |
wiaderko z pokrywą |
Opakowanie zbiorcze |
2 x 5.5 kg = 11.0 kg |
Masa netto |
5.5 kg |
Smak |
pistacjowy |
Zastosowanie |
nadziewanie, wypełnianie, smarowanie, dekorowanie, oblewanie |
Przeznaczenie |
do stosowania po wypieku |
Dozowanie |
według uznania |
Certyfikaty |
produkt bezglutenowy |
Konsystencja |
kremowa |
Dystrybutor |
Sempre Group |


Nadzienie pistacjowe - wartość odżywcza:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
2408 kJ / 578 kcal |
Tłuszcz |
38.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
15.0 g |
Węglowodany |
54.0 g |
w tym cukry |
53.0 g |
Białko |
5.6 g |
Sól |
0.28 g |


Jak przechowywać gotowy krem do nadziewania?

Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać!



