
63,10 zł / 1l
Pasta aronia Cassis, skoncentrowana pasta cukiernicza o intensywnym, lekko cierpkim smaku aronii i czarnej porzeczki. Idealna do aromatyzowania i barwienia kremów owocowych, serników, deserów i lodów. Szerokie i uniwersalne zastosowanie w produkcji cukierniczej.
Smakowe pasty cukiernicze od marki Dreidoppel, to grupa komponentów w postaci skoncentrowanych past. Tworzone z wyselekcjonowanych składników, bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem i nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz przyjemną barwę. Pasty cukiernicze mają postać koncentratów, co pozwala na ich mniejsze zużycie, dozowanie. Zróżnicowany asortyment i szeroki wybór smaków daje nieograniczone możliwości kreowania smaków w lodach i deserach. Od tradycyjnych po najbardziej wyszukane i niespotykane połączenia smakowe. Pasty znajdują zastosowanie w każdej pracowni cukierniczej. Stosowanie pasta zapewnia wysoką jakość przygotowywanych wyrobów oraz ich powtarzalność przepisów. Skoncentrowane pasty doskonale sprawdzą się do produkcji cukierniczej, w tym kremów, musów, tortów, deserów, ganache, pralin, a nawet czekolady na gorąco. Pasty mają szerokie zastosowanie w produkcji lodów oraz produkcji cukierniczej.
Ważne informacje: pasta cukiernicza o intensywnym, owocowym smaku aronii i czarnej porzeczki. Półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty smakowej przeznaczonej do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów i wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą i czystą - łopatką lub długą łyżką. Z uwagi na charakter procesu produkcyjnego odcień każdej partii produkcyjnej może się nieznacznie różnić. Produkt zapakowany jest w plastikowy (PE-HD) pojemnik z nakrętką o wymiarach ∅ 105 x h 150 mm oraz papierową etykietą.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C. Pastę cukierniczą należy przechowywać w fabrycznym opakowaniu.
Pasta aronia Cassis, to skoncentrowana pasta cukiernicza o intensywnym owocowym smaku z wyczuwalną cierpką nutą aronii i czarnej porzeczki. Idealna do aromatyzowania i barwienia kremów owocowych, serników, deserów i lodów. Szerokie i uniwersalne zastosowanie w produkcji cukierniczej.
- dodatek smakowy do serników na zimno,
- pasta smakowa do lodów na bazie mlecznej,
- dodatek smakowy do kremów i nadzień cukierniczych,
- dodatek smakowy do deserów, musów i semifreddo.
Składniki i alergeny: syrop glukozowy, syrop cukru inwertowanego, skoncentrowany sok z czarnej porzeczki (15%), ekstrakt z aronii (11%), koncentrat z czarnej marchwi, koncentrat z czarnego bzu, alkohol etylowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), skrobia, naturalny aromat, skoncentrowany sok z jagód; produkt może zawierać jaja, mleko i orzechy.
ZALECANE DOZOWANIE | |
Smakowa pasta aronia Cassis | 50 g / 1 kg |
SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE | |
OPAKOWANIE | POJEMNIK (PE-HD) Z NAKRĘTKĄ |
MASA NETTO | 1.0 KG |
OPAKOWANIE ZBIORCZE | 6.0 KG = 6 X 1.0 KG (KARTON) |
NAZWA HANDLOWA | PASTA CUKIERNICZA ARONIA CASSIS |
NUMER KATALOGOWY | 48170 |
RODZAJ PRODUKTU | SKONCENTROWANA PASTA SMAKOWA |
SMAK | LEKKO CIERPKI, OWOCOWY, ARONIA I CZARNA PORZECZKA |
BARWA | INTENSYWNA, CHARAKTERYSTYCZNA |
KONSYSTENCJA | LEKKO PŁYNNA |
ZALECANE DOZOWANIE | 50 G PASTY / 1 KG PRODUKTU BAZOWEGO |
WYPRODUKOWANO | W UE |
PRZEZNACZENIE | DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
ZASTOSOWANIE | PASTA SMAKOWA DO LODÓW, SORBETÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH |
PRODUCENT | DREIDOPPEL GMBH |
DYSTYBUTOR | SEMPRE GROUP |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU: | |
Wartość energetyczna | 1210 kJ / 285 kcal |
Tłuszcz | 0.1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
Węglowodany | 58.3 g |
w tym cukry | 39.5 g |
Białko | 0.2 g |
Sól | 0.06 g |
Indeks: SWEETDECOR45/2
Marka: SWEET DECOR
Aromat spożywczy w postaci proszku przeznaczony do aromatyzowania oraz nadawania smaku różnego rodzaju wyrobom cukierniczym.
Indeks: MIXIT107
Marka: MIXIT
Chrupiące, pełne smaku, aromatu i witamin owoce suszone mrozem, to zdrowa przekąska i idealny dodatek do posiłków i wypieków. Idealnie sprawdzą się również do dekorowania czekolady oraz różnego rodzaju deserów czy monoporcji.
Indeks: KERRY42
Marka: RAVIFRUIT PULPY KERRY
Indeks: DAWN232
Marka: DAWN FOODS
Indeks: SEMPRE325
Marka: SEMPRE
Skoncentrowana pasta owocowa wytwarzana na bazie owoców i przecieru owocowego. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych. Do urozmaicania lodów - przekładania i dekorowania.
Pasta aronia Cassis, skoncentrowana pasta cukiernicza o intensywnym, lekko cierpkim smaku aronii i czarnej porzeczki. Idealna do aromatyzowania i barwienia kremów owocowych, serników, deserów i lodów. Szerokie i uniwersalne zastosowanie w produkcji cukierniczej.