Owocowa pasta cukiernicza aronia i czarna porzeczka, Dreidoppel - Cukieteria.pl
  • Owocowa pasta cukiernicza aronia i czarna porzeczka, Dreidoppel - Cukieteria.pl
  • Owocowa pasta cukiernicza aronia i czarna porzeczka, Dreidoppel - Cukieteria.pl
  • Owocowa pasta cukiernicza aronia i czarna porzeczka, Dreidoppel - Cukieteria.pl

op. 1 kg Aronia Cassis - owocowa pasta cukiernicza - 48170 Dreidoppel - intensywny smak z cierpką nutą czarnej porzeczki

DREIDOPPEL58

Pasta aronia Cassis, skoncentrowana pasta cukiernicza o intensywnym, lekko cierpkim smaku aronii i czarnej porzeczki. Idealna do aromatyzowania i barwienia kremów owocowych, serników, deserów i lodów. Szerokie i uniwersalne zastosowanie w produkcji cukierniczej.

185,00 zł
Brutto
Ilość
favorite_border favorite
DOSĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

Pasta cukiernicza o lekko cierpkim smaku aronii i czarnej porzeczki!

Smakowe pasty cukiernicze od marki Dreidoppel, to grupa komponentów w postaci skoncentrowanych past. Tworzone z wyselekcjonowanych składników, bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem i nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz przyjemną barwę. Pasty cukiernicze mają postać koncentratów, co pozwala na ich mniejsze zużycie, dozowanie. Zróżnicowany asortyment i szeroki wybór smaków daje nieograniczone możliwości kreowania smaków w lodach i deserach. Od tradycyjnych po najbardziej wyszukane i niespotykane połączenia smakowe. Pasty znajdują zastosowanie w każdej pracowni cukierniczej. Stosowanie pasta zapewnia wysoką jakość przygotowywanych wyrobów oraz ich powtarzalność przepisów. Skoncentrowane pasty doskonale sprawdzą się do produkcji cukierniczej, w tym kremów, musów, tortów, deserów, ganache, pralin, a nawet czekolady na gorąco. Pasty mają szerokie zastosowanie w produkcji lodów oraz produkcji cukierniczej.

Ważne informacje: pasta cukiernicza o intensywnym, owocowym smaku aronii i czarnej porzeczki. Półprodukt w postaci skoncentrowanej pasty smakowej przeznaczonej do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów i wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą i czystą - łopatką lub długą łyżką. Z uwagi na charakter procesu produkcyjnego odcień każdej partii produkcyjnej może się nieznacznie różnić. Produkt zapakowany jest w plastikowy (PE-HD) pojemnik z nakrętką o wymiarach ∅ 105 x h 150 mm oraz papierową etykietą.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C. Pastę cukierniczą należy przechowywać w fabrycznym opakowaniu.

Pasta aronia Cassis, to skoncentrowana pasta cukiernicza o intensywnym owocowym smaku z wyczuwalną cierpką nutą aronii i czarnej porzeczki. Idealna do aromatyzowania i barwienia kremów owocowych, serników, deserów i lodów. Szerokie i uniwersalne zastosowanie w produkcji cukierniczej.

Zastosowanie pasty cukierniczej o smaku aronii:

- dodatek smakowy do serników na zimno,

- pasta smakowa do lodów na bazie mlecznej,

- dodatek smakowy do kremów i nadzień cukierniczych,

- dodatek smakowy do deserów, musów i semifreddo.

Skład pasty cukierniczej o smaku aronii:

Składniki i alergeny: syrop glukozowy, syrop cukru inwertowanego, skoncentrowany sok z czarnej porzeczki (15%), ekstrakt z aronii (11%), koncentrat z czarnej marchwi, koncentrat z czarnego bzu, alkohol etylowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), skrobia, naturalny aromat, skoncentrowany sok z jagód; produkt może zawierać jaja, mleko i orzechy.

Zalecane dozowanie pasty cukierniczej o smaku aronii:

ZALECANE DOZOWANIE
Smakowa pasta aronia Cassis 50 g / 1 kg

Szczegóły i charakterystyka produktu, pasta aronia Cassis:

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE
OPAKOWANIE POJEMNIK (PE-HD) Z NAKRĘTKĄ
MASA NETTO 1.0 KG
OPAKOWANIE ZBIORCZE 6.0 KG = 6 X 1.0 KG (KARTON)
NAZWA HANDLOWA PASTA CUKIERNICZA ARONIA CASSIS
NUMER KATALOGOWY 48170
RODZAJ PRODUKTU SKONCENTROWANA PASTA SMAKOWA 
SMAK LEKKO CIERPKI, OWOCOWY, ARONIA I CZARNA PORZECZKA
BARWA INTENSYWNA, CHARAKTERYSTYCZNA
KONSYSTENCJA LEKKO PŁYNNA
ZALECANE DOZOWANIE 50 G PASTY / 1 KG PRODUKTU BAZOWEGO
WYPRODUKOWANO W UE
PRZEZNACZENIE DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE PASTA SMAKOWA DO LODÓW, SORBETÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
PRODUCENT DREIDOPPEL GMBH
DYSTYBUTOR SEMPRE GROUP

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU:
Wartość energetyczna 1210 kJ / 285 kcal
Tłuszcz 0.1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.1 g
Węglowodany 58.3 g
w tym cukry 39.5 g
Białko 0.2 g
Sól 0.06 g

Owocowa pasta cukiernicza!

Szczegóły produktu
DREIDOPPEL58
1 Przedmiot
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: SWEETDECOR45/2

Marka: SWEET DECOR

10 g AROMAT CZARNA PORZECZKA SWEET DECOR aromat spożywczy w proszku nadający smak i zapach

Aromat spożywczy w postaci proszku przeznaczony do aromatyzowania oraz nadawania smaku różnego rodzaju wyrobom cukierniczym. 

Cena 9,70 zł

970,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
favorite_border favorite

Indeks: MIXIT107

Marka: MIXIT

500g CZARNA PORZECZKA LIOFILIZOWANA MIXIT suszone owoce czarnej porzeczki w całości

Chrupiące, pełne smaku, aromatu i witamin owoce suszone mrozem, to zdrowa przekąska i idealny dodatek do posiłków i wypieków. Idealnie sprawdzą się również do dekorowania czekolady oraz różnego rodzaju deserów czy monoporcji.

Cena 84,00 zł

168,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE
favorite_border favorite

Indeks: SEMPRE325

Marka: SEMPRE

op. 3.5 kg VARIEGATO CZARNA PORZECZKA 210003 SEMPRE skoncentrowana pasta smakowa z czarnej porzeczki - do przekładania

Skoncentrowana pasta owocowa wytwarzana na bazie owoców i przecieru owocowego. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych. Do urozmaicania lodów - przekładania i dekorowania.

Cena 198,45 zł

56,70 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
favorite_border favorite