

Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Seria foremek silikonowych do odciskania i odlewania elementów dekoracyjnych.
Pozwalają na łatwe tworzenie dekoracji z masy cukrowej, marcepanu, czekolady czy izomaltu.
Wykonane z elastycznego silikonu, który zapewnia precyzyjne odwzorowanie kształtu.
Elastyczność materiału pozwala na łatwe wyjmowanie kształtów z formy.
Stosowanie foremek znacząco skraca czas tworzenia dekoracji i zapewnia powtarzalność wzoru.
Uniwersalne zastosowanie, nadaje się do różnych mas cukierniczych.
Zastosowanie:
do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu,
do odlewania elementów dekoracyjnych z czekolady i izomaltu.
Sposób użycia:
przed użyciem foremkę silikonowa należy dokładnie umyć i osuszyć,
foremkę można delikatnie oprószyć skrobią kukurydzianą lub cukrem pudrem, co zapobiega to przywieraniu masy cukrowej,
masę cukrową należy dobrze uplastycznić rozrabiając w dłoniach,
masę można również delikatnie podgrzać w kuchence mikrofalowej,
dokładnie wypełnić kształt uplastycznioną masą cukrową,
nadmiar masy cukrowej delikatnie usunąć za pomocą noża lub szpatułki cukierniczej,
wypełnioną foremkę umieścić w zamrażalniku na około 5-20 minut, co ułatwi wyjęcie gotowego wzoru,
ostrożnie wyjąć kształt z formy po przez naciśnięcie zewnętrznej strony foremki,
dekoracje z masy cukrowej można dowolnie barwić przy użyciu barwników spożywczych;
+ podczas tworzenia dekoracji z izomaltu, czystą i suchą foremkę należy wypełnić upłynnionym izomaltem i pozostawić do wystygnięcia, następnie delikatnie wyjąć kształt;
+ podczas tworzenia dekoracji z czekolady, czystą i suchą foremkę należy wypełnić upłynnioną czekoladą i pozostawić do stężenia, najlepiej umieścić foremkę na kilka minut w zamrażalniku, następnie delikatnie wyjąć kształt z foremki.
Foremka silikonowa wielkanocny zajączek pozwala ja jednorazowe przygotowanie trzech wzorów dekoracji - zajączek + zajączek z kwiatkiem + zajączek z marchewką o wymiarach około 7 x 4 cm.
CHARAKTERYSTYKA PRODUTKU | |
RODZAJ | FOREMKA SILIKONOWA |
WZÓR | ZAJĄC + ZAJĄC Z KWIATKIEM + ZAJĄC Z MARCHEWKĄ |
KSZTAŁT | WYPUKŁY |
NUMER KATALOGOWY | 30337 |
WYMIARY FOREMKI | 16 X 10 CM |
WYMIARY WZORÓW | OKOŁO 7 X 4 CM |
MATERIAŁ | SILIKON |
KOLOR | ZIELONY |
ZASTOSOWANIE | DO ODCISKANIA I ODLEWANIA DEKORACJI |
PRZEZNACZENIE | DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ |
TEMATYKA | WIELKANOC |
WARUNKI UŻYCIA | DOKŁADNIE UMYĆ PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM |
WARUNKI UŻYTKOWANIA FOREMEK SILIKONOWYCH:
WYKONANE Z MATERIAŁÓW CAŁKOWICIE BEZPIECZNYCH W KONTAKCIE Z ŻYWNOŚCIĄ,
MOŻLIWOSĆ CHŁODZENIA I MROŻENIA,
NIE UŻYWAĆ OSTRYCH NARZĘDZI I PRZYBORÓW PODCZAS PRACY Z FORMĄ,
TRZYMAĆ Z DALA OD OTWARTEGO OGNIA I INNYCH ŹRÓDEŁ ZAPŁONU,
DOKŁADNIE UMYĆ PRZEZ PIERWSZYM UŻYCIEM.
Indeks: MODECOR313
Marka: MODECOR
pędzelki
Indeks: THERMOHAUSER90
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: SARACINO01
Marka: SARACINO
Seria wysokiej jakości, profesjonalnych mas cukrowych przeznaczonych do modelowania płaskiego i przestrzennego. Doskonałe do tworzenia figurek, kwiatów, koronek i drobnych elementów.
Indeks: THERMOHAUSER344
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: SWEETDECOR232
Marka: SWEET DECOR
Indeks: LIV57
Marka: LIV OPAKOWANIA
Idealne rozwiązanie podczas prowadzenia sprzedaży na wynos w każdej cukierni czy piekarni - kartonowe pudełko do pakowania różnego rodzaju wielkanocnych wypieków i tortów.
Indeks: DOROSIOWE11
Marka: DOROSIOWE RANTY
Gruba i wysoka folia rantowa wykonana z materiałów biodegradowalnych - przeznaczona do stosowania podczas przygotowywania deserów na zimno.
Indeks: NOVACART112
Marka: NOVACART
Indeks: NOVACART113
Marka: NOVACART
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.