- Wyprzedaż!
- Obniżka
- Nowy

30/04/2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Aksamitna mleczna czekolada z wyraźnymi nutami karmelu. Wytwarzana z najlepszych ziaren kakao z Madagaskaru. Mleczna czekolada o charakterystycznej jasnobrązowej barwie i średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do polew i deserów. Idealnie sprawdzi się jako baza do aromatycznej czekolady na gorąco.
Tanariva, Single Origin Madagascar, to mleczna czekolada o aksamitnym smaku z wyraźnymi nutami karmelu. Wytwarzana z ziaren kakaowca z pochodzących z dystryktu Ambanja (Madagaskar). Czekolada o charakterystycznej, nieco jaśniejszej barwie. Mleczna kuwertura czekoladowa o średniej płynności i uniwersalnym zastosowaniu. Idealnie sprawdzi się jako baza do polew i glazur czekoladowych, klasycznych kremów, musów i ganache. Z mleczną czekoladą Single Origin przygotujesz także aromatyczne lody i sorbety. Aksamitna mleczna czekolada sprawdzi się także do pralin, batonów i innych wyrobów formowanych. Czekolada z karmelowymi nutami w połączeniu z gorącym mlekiem pozwala uzyskać wyjątkowy smak czekolady do picia.
Kuwertura, to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów.
Wskazówki dotyczące parowania. Smaki, które doskonale komponują się z mleczną czekoladą Tanariva, to: owoce cytrusowe (grejpfrut, mandarynka, pomarańcza), maliny, kawa, anyż gwiaździsty, wanilia, karmel z solonym masłem.
Czekolada wytwarzana z ziaren pochodzących z Madagaskaru.
SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE |
|
Nazwa handlowa | Tanariva 33% |
Seria produktowa | Single Origin |
Pochodzenie kakao | Madagaskar |
Numer katalogowy | 4659 |
Rodzaj | mleczna czekolada |
Zawartość kakao | 33% |
Opakowanie | torba |
Masa netto | 3.0 kg |
Smak | aksamitny |
Aromat | nuty karmelowe |
Barwa | ciepła, jasna, brązowa |
Płynność | średnia (3/5) |
Przeznaczenie | czekolada cukiernicza |
Zastosowanie | polewy, kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, lody i sorbety |
Forma | łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki |
Producent | Valrhona |
Dystrybutor | Sempre Group |
Składniki i alergeny: cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, ziarna kakao z Madagaskaru, odtłuszczone mleko w proszku, naturalny ekstrakt waniliowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny aromat waniliowy; produkt zawiera mleko, może zawierać śladowe ilości orzechów oraz soi.
Mleczna kuwertura czekoladowa (33% minimalna zawartość kakao, czyste masło kakaowe).
Pochodzenie ziarna kakaowego: Madagaskar.
Warunki przechowywania: mleczną czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 15 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.
KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW W CZEKOLADZIE | |
składnik główny | zawartość procentowa |
Cukier | 37.4 % |
Tłuszcz kakaowy | 25.5% |
Pełne mleko w proszku | 22.8 % |
Ziarna kakao | 8.2 % |
Odtłuszczone mleko w proszku | 5.1 % |
Naturalny ekstrakt waniliowy | 0.5 % |
Emulgator (lecytyna słonecznikowa) | 0.4 % |
Naturalny aromat waniliowy | 0.1 % |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2358 kJ/566 kcal |
Tłuszcz | 36.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 23.4 g |
Węglowodany | 50.0 g |
w tym cukry | 49.0 g |
Białko | 9.0 g |
Błonnik | 1.7 g |
Sól | 0.28 g |
Główne zastosowania mlecznej czekolady, to kremy, ganache, musy, batony, lody i sorbety oraz powlekanie i formowanie wyrobów. Aksamitna mleczna czekolada z subtelnymi nutami karmelu ziaren kakao pochodzących z Madagaskaru. Wyjątkowy smak mlecznej czekolady Single Origin doskonale łączy się ze smakiem owoców cytrusowych, takich jak grejpfrut, mandarynka, pomarańcza, świeżym smakiem malin, słodyczą słonego karmelu oraz aromatem kawy, wanilii i anyżu.
ZASTOSOWANIE MLECZNEJ CZEKOLADY | |
CUKIERNICTWO | |
średnie oblewanie, formowanie małych i średnich pustych figurek, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku | polewy, karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle |
WYPIEKI I DESERY | |
nadawanie smaku, oblewanie | kremy, ganache, glazury, musy, sosy |
LODY I SORBETY | |
nadawanie smaku | lody rzemieślnicze, sorbety |
WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY | |||
RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADĄ |
CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C |
MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C |
BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C |
Indeks: CALLEBAUT05
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: SICAO02
Marka: CALLEBAUT
Indeks: BARRYCALLEBAUT50
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Indeks: BARRYCALLEBAUT69
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Indeks: CALLEBAUT16
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Indeks: CALLEBAUT94
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Indeks: VALRHONA01
Marka: VALRHONA
Aromatyczna ciemna czekolada o przyjemnie owocowym smaku. Wytwarzana z najlepszych ziaren kakao z Madagaskaru. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o intensywnym smaku czekolady!
Indeks: SICAO06
Marka: CALLEBAUT
Czekolada z linii SICAO o 3 kroplach płynności. Ekonomiczna, polecana do ganache i musów.
Indeks: CACAOBARRY11
Marka: CACAO BARRY
Indeks: LUBECA95
Marka: LUBECA
Zrównoważona mleczna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Kuwertura czekoladowa o optymalnej płynności i uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.
Indeks: CALLEBAUT101
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CACAOBARRY11(1)
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CALLEBAUT117
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
30/04/2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Aksamitna mleczna czekolada z wyraźnymi nutami karmelu. Wytwarzana z najlepszych ziaren kakao z Madagaskaru. Mleczna czekolada o charakterystycznej jasnobrązowej barwie i średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do polew i deserów. Idealnie sprawdzi się jako baza do aromatycznej czekolady na gorąco.