• Nowy
op. 5 kg Mleczna czekolada o zaw. 35% kakao - Ivory Coast Lubeca - Cukieteria.pl
  • op. 5 kg Mleczna czekolada o zaw. 35% kakao - Ivory Coast Lubeca - Cukieteria.pl

op. 5 kg Mleczna czekolada o zaw. 35% kakao - Ivory Coast Lubeca - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. 771

LUBECA136

Zrównoważona mleczna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Kuwertura czekoladowa o optymalnej płynności i uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.

550,00 zł
Brutto

110,00 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

Mleczna czekolada cukiernicza o statusie kuwertury.

Mleczna kuwertura czekoladowa wytwarzana z największą dbałością o parametry i bezpieczeństwo procesu produkcji. Zrównoważony smak charakterystyczny dla ziaren kakao pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Mleczna czekolada cukiernicza o optymalnej płynności, która doskonale sprawdzi się jako podstawa do ganache i kremów cukierniczych do nadziewania. Będzie doskonałą bazą musów i deserów o aksamitnej konsystencji. Sprawdzi się także do glazurowania i oblewania wyrobów cukierniczych oraz formowania pralin. Czekoladę można również stosować do produkcji lodów czekoladowych.

Kuwertura, to czekolada charakteryzująca się wysoką zawartością masła kakaowego (powyżej 32%). Wysoka zawartość masła kakaowego nadaje produktom czekoladowym wytwarzanym na bazie kuwertury wyjątkowy połysk, długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczną chrupkość (praliny, czekolady, batony, figurki). Czekolada o statusie kuwertury doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków i deserów. Docelowe zastosowanie kuwertury w cukiernictwie zależy od zawartości tłuszczu oraz stopnia płynności.

Mleczna kuwertura czekoladowa, szczegóły produktu:

Nazwa handlowa Kuwertura z mlecznej czekolady Ivory Coast 35%
Numer katalogowy 771
Rodzaj mleczna czekolada
Zawartość kakao 35%
Pochodzenie kakao Wybrzeże Kości Słoniowej
Kompozycja 35/36
Opakowanie torba
Masa netto 5.0 kg
Opakowanie zbiorcze 2 x 5.0 kg - 10 kg (karton)
Smak zrównoważony
Barwa brązowa
Płynność 3/5
Przeznaczenie czekolada cukiernicza
Zastosowanie ganache, kremy, musy, nadzienia, masy cukiernicze, desery, formowanie wyrobów czekoladowych
Forma łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki
Producent Lübecker Marzipan-Fabrik
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowano w Niemczech

Skład mlecznej czekolady cukierniczej:

Mleczna kuwertura czekoladowa (35% minimalna zawartość składników kakao).

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, masa kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa (E322), ekstrakt waniliowy.

Alergeny: produkt może zawierać orzechy laskowe i pozostałe orzechy..

Pochodzenie ziarna kakaowego: Wybrzeże Kości Słoniowej.

Jak przechowywać mleczną czekoladę?

Warunki przechowywania: mleczną czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 18 miesięcy od daty produkcji. Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi, najlepiej w rękawiczkach jednorazowych przystosowanych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 15-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 60%.

Kompozycja i wartość odżywcza mlecznej czekolady cukierniczej:

Kompozycja głównych składników w czekoladzie:
Kakao 35 %
Tłuszcz 36 %

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2387 kJ/573 kcal
Tłuszcz 36.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 22.0 g
Węglowodany 54.0 g
w tym cukry 53.0 g
Białko  6.5 g
Sól 0.18 g

Możliwości zastosowania mlecznej czekolady:

Główne zastosowania mlecznej czekolady o optymalnej płynności, to nadawanie smaku i konsystencji wyrobom cukierniczym. Czekolada polecana jest również do glazurowania i oblewania wyrobów cukierniczych. Czekolada doskonale sprawdzi się jako baza do ganache, kremów i nadzień. Pozwala na uzyskanie właściwej struktury mas cukierniczych i kremów do nadziewania. Będzie doskonałą podstawą musów i kremowych deserów o aksamitnej konsystencji. Czekolada doskonale sprawdzi się również do formowania pralin i tworzenia dekoracji.

Warunki procesu temperowania czekolady:

RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
MLECZNA CZEKOLADA T1 45°C T2 27°C T3 28.5-32°C

Szczegóły produktu
LUBECA136
58 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT05

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 CALLEBAUT 823NV-E4-U71

Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 256,50 zł

102,60 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: MASTERMARTINI29

Marka: Master Martini

20kg Czekolada 32% MLECZNA Ariba AQ37DA Master Martini

Mleczna czekolada w dyskach do profesjonalnego zastosowania! Idealna do produkcji pralin i tabliczek czekolady oraz pokrywania i oblewania wypieków.

Cena 855,00 zł

42,75 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT06

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg MLECZNA CZEKOLADA 40.7% POWER 41 CALLEBAUT 841-E4-U71

Mleczna czekolada o intensywnym smaku kakao oraz obniżonej zawartości cukru. Uniwersalna płynność sprawia, że czekolada doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach. Silny smak doskonale łączy się z kwaśnymi owocami.

Cena 261,00 zł

104,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOWORLD102

Marka: CHOCOLATE WORLD

Trapezowa szpachla cukiernicza z uchwytem z tworzywa - dł. 24 x szer. 18 cm - nr. kat. M1185 Chocolate World

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Trapezowy nóż do czekolady.

Cena 169,00 zł

169,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CHOCOVIC03

Marka: CHOCOVIC

5 kg ZEYLON 36.5% CHM-Q89CEYL-D38 CHOCOVIC mleczna czekolada easymelt o zrównoważonym smaku

Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.

Cena 340,00 zł

68,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: THERMOHAUSER269

Marka: THERMOHAUSER

Stalowa szpachla cukiernicza z niebieskim uchwytem z tworzywa - dł. 24.5 x szer. 10 cm - nr. kat. 68687 Thermohauser

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.

Cena 49,00 zł

49,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA133

Marka: LUBECA

op. 5 kg Ciemna czekolada o zaw. 55% kakao - Ivory Coast Lubeca - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. 721

Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Kuwertura czekoladowa o niskiej płynności. Idealna jako baza do ganache, musów i kremów oraz jako dodatek do wypieków. Nadaje deserom intensywny smak i pozwala uzyskać zwartą i aksamitną konsystencję.

Cena 525,00 zł

105,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA134

Marka: LUBECA

op. 5 kg Ciemna czekolada o zaw. 60% kakao - Ghana Lubeca - kuwertura czekoladowa w kaletkach - nr. kat. 727

Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany. Kuwertura czekoladowa o wysokiej płynności, idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.

Cena 590,00 zł

118,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA135

Marka: LUBECA

op. 5 kg Biała czekolada o zaw. 33% kakao - Lubeca - czekolada cukiernicza w kaletkach - nr. kat. 776

Kremowa biała czekolada o zrównoważonej słodyczy i wysokiej płynności. Idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Biała czekolada łatwo łączy się z barwnikami spożywczymi rozpuszczalnymi w tłuszczu, co pozwala na tworzenie kolorowych pralin i dekoracji czekoladowych.

Cena 500,00 zł

100,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU