kompletna baza do produkcji lodów rzemieślniczych i lodów włoskich o smaku czekoladowym
  • kompletna baza do produkcji lodów rzemieślniczych i lodów włoskich o smaku czekoladowym

op. 1.25 kg LATTELATTE CIOCCOLATO 11487 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych o smaku czekoladowym

BABBI235

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania lodów o smaku czekoladowym. Mieszanka pozwala również na produkcję intensywnie czekoladowych, miękkich lodów z automatu. Mieszanka do stosowania w granitorze.

93,75 zł
Brutto

75,00 zł / 1 kg

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


favorite_border favorite
Opis

MISCELE COMPLETE - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów mlecznych - LATTELATTE oraz lodów owocowych - FRUTTAFRUTTA. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem - LATTELATTE lub wodą - FRUTTAFRUTTA. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami.

Produkty z serii LATTELATTE mogą być stosowane w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania lepszego efektu producent sugeruje stosowanie gorącego mleka o temperaturze około 60°C.

LATTELATTE CIOCCOLATO - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do lodów mlecznych o smaku czekoladowym. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów miękkich z automatu o smaku czekoladowym.

MIESZANKA DO STOSOWANIA W PROCESIE NA ZIMNO (W TEMPERATURZE POKOJOWEJ) LUB W PROCESIE NA CIEPŁO (W TEMPERATURZE 40-65°C).

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, dekstroza, olej kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, suszony syrop glukozowy, substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), substancja zagęszczająca: karagen (E407), emulgatory: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), hydroksypropylofosforan diskrobiowy (modyfikowana skrobia z tapioki) (E1442), aromaty; produkt może zawierać śladowe ilości jaj i soi.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO)
MLEKO PEŁNE  3.0 l
LATTELATTE CIOCCOLATO 1.25 kg

SPOSÓB UŻYCIA / RECEPTURA / DOZOWANIE
SKŁADNIKI LODY (MANTECATORE) GRANITOR (GRANITORE) SOFT (GELATO SOFT)
MLEKO PEŁNE 3.0 l 3.5 l 3.1 l
ŚMIETANKA - - 100 g
CUKIER - 130 g -
WODA 65°C - - 600 g
LATTELATTE CIOCCOLATO 1250 g 1250 g 1250 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1664/394 kJ/kcal
Tłuszcz 6.6 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 5.2 g
Węglowodany 73.0 g
w tym cukry 67.0 g
Białko 6.0 g
Sól 0.05 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 67.5 %
TŁUSZCZ 6.6 %
SUCHA MASA 97.6 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

BABBI (13).png

Szczegóły produktu
BABBI235

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.14.87
NAZWA HANDLOWA
LATTELATTE CIOCCOLATO
MASA NETTO
1.25 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (8 x 1.25 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA MIESZANKA BAZOWA DO LODÓW MLECZNYCH
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
LODY O SMAKU CZEKOLADOWYM
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
PRZEZNACZENIE
CZEKOLADOWE LODY Z AUTOMATU
ZASTOSOWANIE
SZYBKA PRODUKCJA LODÓW CZEKOLADOWYCH
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
MISCELE COMPLETE ALLE CREME
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: BABBI178

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE AROMATICHE 11489 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami smakowymi

favorite_border favorite

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).

Cena 60,80 zł Cena podstawowa 64,00 zł

60,80 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BABBI179

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE GRASSE 11496 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami orzechowymi

favorite_border favorite

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).

Cena 54,63 zł Cena podstawowa 57,50 zł

54,63 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI207

Marka: BABBI

op. 1.25 kg LATTELATTE SALTED CARAMEL 14821 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych o smaku słonego karmelu

favorite_border favorite

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania lodów o smaku słonego karmelu. Mieszanka pozwala również na produkcję intensywnie karmelowych lodów z automatu.

Cena 115,63 zł

92,50 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BABBI216

Marka: BABBI

op. 1.25 kg LATTELATTE YOGRT B-FREE 1470179 BABBI kompletna baza do lodów jogurtowych bez dodatku cukru

favorite_border favorite

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Gotowa mieszanka bazowa pozwala na produkcję lodów z automatu.

Cena 115,63 zł

92,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: BABBI08

Marka: BABBI

1.8 kg SELEZIONE FONDENTE 14812 BABBI kompletna mieszanka do sorbetów czekoladowych i lodów wegańskich

favorite_border favorite

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów wegańskich.

Cena 216,00 zł

120,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: COMPRITAL253

Marka: GIUBILEO EXPERIENCE

3 kg PASTA CARAMELLO SALATO GIUBILEO PC646P COMPRITAL pasta słony karmel z cukrem trzcinowym i gronowym

favorite_border favorite

Pasta słony karmel z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.

Cena 238,20 zł

79,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE