MISCELE COMPLETE - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów mlecznych - LATTELATTE oraz lodów owocowych - FRUTTAFRUTTA. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem - LATTELATTE lub wodą - FRUTTAFRUTTA. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami.
Produkty z serii LATTELATTE mogą być stosowane w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania lepszego efektu producent sugeruje stosowanie gorącego mleka o temperaturze około 60°C.
LATTELATTE CIOCCOLATO - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do lodów mlecznych o smaku czekoladowym. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów miękkich z automatu o smaku czekoladowym.
MIESZANKA DO STOSOWANIA W PROCESIE NA ZIMNO (W TEMPERATURZE POKOJOWEJ) LUB W PROCESIE NA CIEPŁO (W TEMPERATURZE 40-65°C).

Składniki: cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, dekstroza, olej kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, suszony syrop glukozowy, substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), substancja zagęszczająca: karagen (E407), emulgatory: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), hydroksypropylofosforan diskrobiowy (modyfikowana skrobia z tapioki) (E1442), aromaty; produkt może zawierać śladowe ilości jaj i soi.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO) |
MLEKO PEŁNE |
3.0 l |
LATTELATTE CIOCCOLATO |
1.25 kg |

SPOSÓB UŻYCIA / RECEPTURA / DOZOWANIE |
SKŁADNIKI |
LODY (MANTECATORE) |
GRANITOR (GRANITORE) |
SOFT (GELATO SOFT) |
MLEKO PEŁNE |
3.0 l |
3.5 l |
3.1 l |
ŚMIETANKA |
- |
- |
100 g |
CUKIER |
- |
130 g |
- |
WODA 65°C |
- |
- |
600 g |
LATTELATTE CIOCCOLATO |
1250 g |
1250 g |
1250 g |

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1664/394 kJ/kcal |
Tłuszcz |
6.6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
5.2 g |
Węglowodany |
73.0 g |
w tym cukry |
67.0 g |
Białko |
6.0 g |
Sól |
0.05 g |

DANE ANALITYCZNE |
CUKRY |
67.5 % |
TŁUSZCZ |
6.6 % |
SUCHA MASA |
97.6 % |


Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

.png)


