- Nowy

Seria wysokiej jakości, profesjonalnych mas cukrowych przeznaczonych do modelowania płaskiego i przestrzennego. Doskonałe do tworzenia figurek, kwiatów, koronek i drobnych elementów.
WIĘCEJ INFORMACJI ZNAJDZIESZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU!
Profesjonalna masa cukrowa przeznaczona do modelowania figurek, ozdób oraz drobnych elementów. Jest bardzo plastyczna dzięki czemu dobrze sprawdza się podczas wykonywania nawet najdrobniejszych detali. Uplastycznia się pod wpływem ciepła rąk podczas jej wyrabiania. Do rozwałkowywania masy zaleca się stosowanie skrobi ziemniaczanej do posypywania. Masa cukrowa zawiera w swoim składzie masło kakaowe, co nadaje jej wyjątkową elastyczność przy jednoczesnym zachowaniu struktury. Nie wymaga dodatku CMC. Masę można w łatwy sposób łączyć z barwnikami o konsystencji żelowej oraz barwnikami proszku.
Składniki: cukier (42%), mąka ziemniaczana, syrop glukozowy, masło kakaowe, skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: karboksymetyloceluloza (E466), aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), barwnik: błękit brylantowy FCF (E133), tartrazyna (E102); produkt może zawierać jaja, orzechy arachidowe, soję, migdały, orzechy laskowe, pistacje, mleko.
Barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego (optymalna temperatura przechowywania 15-20°C, optymalna wilgotność względna 40-50%); masę cukrową najlepiej przechowywać szczelnie zawiniętą w folię spożywczą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1700/403 kJ/kcal |
Tłuszcz | 9.2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.5 g |
Węglowodany | 80.0 g |
w tym cukry | 53.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.08 g |
Indeks: SARACINO01
Marka: SARACINO
Seria wysokiej jakości, profesjonalnych mas cukrowych przeznaczonych do modelowania płaskiego i przestrzennego. Doskonałe do tworzenia figurek, kwiatów, koronek i drobnych elementów.
Indeks: SARACINO02
Marka: SARACINO
Seria wysokiej jakości, profesjonalnych mas cukrowych przeznaczonych do modelowania płaskiego i przestrzennego. Doskonałe do tworzenia figurek, kwiatów, koronek i drobnych elementów.
Indeks: SARACINO03
Marka: SARACINO
Seria wysokiej jakości, profesjonalnych mas cukrowych przeznaczonych do modelowania płaskiego i przestrzennego. Doskonałe do tworzenia figurek, kwiatów, koronek i drobnych elementów.
Indeks: SARACINO05
Marka: SARACINO
Seria wysokiej jakości, profesjonalnych mas cukrowych przeznaczonych do modelowania płaskiego i przestrzennego. Doskonałe do tworzenia figurek, kwiatów, koronek i drobnych elementów.
Indeks: SARACINO06
Marka: SARACINO
Seria wysokiej jakości, profesjonalnych mas cukrowych przeznaczonych do modelowania płaskiego i przestrzennego. Doskonałe do tworzenia figurek, kwiatów, koronek i drobnych elementów.
Seria wysokiej jakości, profesjonalnych mas cukrowych przeznaczonych do modelowania płaskiego i przestrzennego. Doskonałe do tworzenia figurek, kwiatów, koronek i drobnych elementów.