op. 250 g Modelling Chocolate Bianco Saracino - Cukieteria.pl
  • op. 250 g Modelling Chocolate Bianco Saracino - Cukieteria.pl

op. 250 g Modelling Chocolate Bianco Saracino - biała czekolada plastyczna - gotowa masa do modelowania na bazie czekolady

SARACINO17

Gotowa do użycia czekolada plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Masa do modelowania wytwarzana na bazie czekolady. Doskonała alternatywa dla masy cukrowej.

27,00 zł
Brutto

108,00 zł / 1 kg

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Biała czekolada do modelowania!

Modelling chocolate od Saracino, to gotowa do użycia masa do modelowania wytwarzana na bazie czekolady. To doskonała alternatywa dla masy cukrowej. Czekolada do modelowania przeznaczona jest do ręcznego formowania dekoracji cukierniczych. Może być stosowania również do odciskania dekoracji z foremek silikonowych. Czekolada plastyczna, to produkt wrażliwy na działanie wysokiej temperatury. Modelowanie najlepiej wykonywać w chłodnym pomieszczeniu, a gotowe dekoracje przechowywać z warunkach chłodniczych. Dekoracje przygotowane z czekolady do modelowania dobrze zachowują swój kształt i strukturę. Do modelowania dekoracji z czekolady plastycznej najlepiej używać jednorazowych rękawiczek. Czekolada do modelowania jest podatna na formowanie przy użyciu narzędzi i akcesoriów cukierniczych, co pozwala na tworzenie różnorodnych kształtów i wzorów dekoracji. Czekolada plastyczna dobrze miesza się z barwnikami spożywczymi. Ozdoby czekoladowe można również dekorować przy użyciu aerografu lub farbek spożywczych. Dekoracje z czekolady plastycznej najlepiej umieszczać na wyrobach niedługo przed podaniem.

Czym jest czekolada do modelowania?

Jest to gotowy do użycia produkt do modelowania dekoracji czekoladowych. To plastyczna masa do modelowania na bazie czekolady. Masa przeznaczona jest do formowania jadalnych dekoracji cukierniczych. 

Jak używać czekolady do modelowania?

Masa do modelowania na bazie czekolady to produkt gotowy do użycia. Przed przystąpieniem do formowania dekoracji masę należy rozrobić w dłoniach w celu uplastycznienia. Czekolada plastyczna przeznaczona jest do ręcznego formowania lub odciskania dekoracji z szablonów. Do formowania dekoracji można stosować również foremki silikonowe. Do ozdabiania figurek z czekolady plastycznej dobrze sprawdzają się pędzelki cukiernicze. Gotowe dekoracje najlepiej przechowywać w lodówce.

Jaki skład ma czekolada do modelowania?

Składniki i alergeny: biała czekolada (32%) (cukier, pełne mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromat), cukier, syrop glukozowy, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202); produkt może zawierać śladowe ilości jaj, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów, w tym migdałów, orzechów laskowych i pistacji.

Charakterystyka produktu i informacje szczegółowe:

Nazwa handlowa Modelling Chocolate Bianco
Rodzaj produktu masa do modelowania na bazie czekolady / czekolada plastyczna
Numer katalogowy DEC001K025
Kolor biała czekolada
Smak biała czekolada
Materiał produkt na bazie białej czekolady
Masa netto 250 g
Opakowanie folia aluminiowa
Przeznaczenie produkt gotowy do użycia
Zastosowanie do modelowania dekoracji cukierniczych
Konsystencja plastyczna
Producent Saracino
Dystrybutor Sempre Group
Informacje dodatkowe produkt bezglutenowy, produkt nie zawiera tłuszczy uwodornionych

Jak przechowywać czekoladę do modelowania?

Czekoladę do modelowania należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu zabezpieczyć zawartość produktu przed działaniem obcych zapachów, światła słonecznego i wilgoci. Fabryczne opakowanie zabezpiecza produkt przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Po otwarciu produkt należy zabezpieczyć przed wysychaniem po przez szczelne zamknięcie fabrycznego opakowania lub szczelne zawinięcie produktu w folię spożywczą. Czekolady do modelowania nie trzeba przechowywać w lodówce. Gotowe dekoracje wykonane z czekolady plastycznej najlepiej przechowywać w warunkach chłodniczych. Ostrzeżenia: chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego!

Wartość odżywcza czekolady do modelowania:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1772 kJ / 420 kcal
Tłuszcz 11.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 6.6 g
Węglowodany 80.0 g
w tym cukry 65.0 g
Białko 1.2 g
Sól 0.04 g

Szczegóły produktu
SARACINO17
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: TESCOMA111

Marka: TESCOMA

3 szt. AKCESORIA DO DEKORACJI 630568 TESCOMA zestaw narzędzi do tworzenia dekoracji z mas cukierniczych

Uniwersalny zestaw do tworzenia dekoracji z różnego rodzaju mas cukierniczych. Idealnie sprawdzi się do masy cukrowej oraz marcepanu. W skład zestawu wchodzą trzy dwustronne narzędzia wykonane z plastiku całkowicie bezpiecznego w kontakcie z żywnością.

Cena 38,00 zł

12,67 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MODECOR1230

Marka: MODECOR

op. 25 g COLORDUST AZZURRO GLITTER 23654 MODECOR błyszczący niebieski barwnik w proszku rozpuszczalny w tłuszczu

Rozpuszczalny w tłuszczu barwnik do barwienia produktów spożywczych oraz do stosowania na powierzchnię. Nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych. Produkt bezglutenowy.

Cena 85,00 zł

340,00 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PODKŁADYCUK50

Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE

1 szt. DIAMENTY 8 WZORÓW - foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji - 19 x 27 mm

Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.

Cena 23,00 zł

23,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PODKŁADYCUK61

Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE

1 szt. KOKARDKI 8 WZORÓW - foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji

Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.

Cena 14,50 zł

14,50 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MODECOR1323

Marka: MODECOR

op. 20 g Jasnoróżowy barwnik spożywczy w żelu - Colorgel Rosa Candy 23272 Modecor - barwnik do masy cukrowej i tortów

Cukierkowy, różowy barwnik spożywczy o konsystencji żelowej do barwienia masy cukrowej, lukru królewskiego i marcepanu. Żel do barwienia biszkoptów i kremów na bazie bitej śmietany. Barwnik cukierniczy do tortu. 

Cena 9,20 zł

46,00 zł / 100 g

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: FRACTAL57

Marka: Fractal Colors

1 szt. Calligra Food Brush Pen Black - Fractal Colors - czarny pisak spożywczy z elastycznym pędzelkiem

Czarny marker spożywczy z elastycznym pędzelkiem. Pisak spożywczy do precyzyjnych dekoracji. Marker do jadalnych napisów. Idealny do personalizacji tortów i ciasteczek. Przeznaczony do dekorowania twardych powierzchni, takich jak masa cukrowa, marcepan czy lukier królewski.

Cena 13,50 zł

13,50 zł / 1 szt.

Więcej
Dostępną ilość sprawdzisz w szczegółach produktu!

Indeks: FRACTAL58

Marka: Fractal Colors

op. 22 g Edible Glue - Fractal Colors - gotowy do użycia klej spożywczy w wygodnej butelce z pędzelkiem

Gotowy do użycia klej spożywczy w wygodnej butelce z pędzelkiem. Łatwy do dozowania i nakładania! Niezbędny element podczas tworzenia przestrzennych dekoracji oraz figurek z masy cukrowej i marcepanu. Jadalny klej cukierniczy na bazie CMC.

Cena 10,90 zł

49,55 zł / 100 g

Więcej
Dostępną ilość sprawdzisz w szczegółach produktu.
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: LAPED02

Marka: LAPED

op. 1 kg Biała masa cukrowa do modelowania figurek i ozdób - Model Paste - Laped

Laped Model Paste ➜ masa cukrowa do modelowania dekoracji na tort - stworzona dla prawdziwych artystów i profesjonalistów! ✔ Masa cukrowa do modelowania figurek. ✔ Masa cukrowa do modelowania kwiatów. ✔ Masa cukrowa do modelowania ozdób. ✔ Masa cukrowa do tworzenia słodkich dzieł sztuki!

Cena 43,00 zł

43,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SARACINO01

Marka: SARACINO

op. 1 kg BIAŁA MASA CUKROWA DO MODELOWANIA SARACINO mocna i elastyczna masa do modelowania figurek i koronek

Seria wysokiej jakości, profesjonalnych mas cukrowych przeznaczonych do modelowania płaskiego i przestrzennego. Doskonałe do tworzenia figurek, kwiatów, koronek i drobnych elementów.

Cena 53,50 zł

53,50 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU