Zielone kuleczki cukrowe do dekoracji!
Seria perłowych posypek w postaci drobnych kuleczek cukrowych do dekorowania wyrobów cukierniczych. Dopracowane kolory, które idealnie uzupełnią domowe słodycze na każdą okazję. Idealne rozwiązanie, które pozwala na szybkie i efektowne udekorowanie domowych wypieków i deserów. Pozwalają na stworzenie oryginalnej dekoracji przy niewielkim nakładzie pracy. Doskonale sprawdzą się również do dekorowania lukrowanych ciasteczek i pierniczków. Maczek cukrowy, czyli drobne kuleczki o średnicy około 1-2 mm.
Kolorowa posypka cukrowa o chrupiącej konsystencji, do dekoracji cukierniczych. Wytwarzana na bazie cukru, co zapewnia długi termin przydatności do spożycia oraz uniwersalny słodki smak, który nie wpływa na smak dekorowanych wyrobów. Do barwienia posypek stosowane są wyłącznie bezpieczne do spożycia barwniki spożywcze. Posypki mają zdolność do pochłaniania wilgoci, dlatego należy je przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Barwniki spożywcze zastosowane w posypkach są wrażliwe na działanie światła słonecznego, które może powodować ich blaknięcie. Dlatego dla zachowania barwy i konsystencji posypek bardzo istotne są warunki ich przechowywania. Posypka cukrowa jest uniwersalna w zastosowaniu, doskonale sprawdzi się na każdą okazje. Będzie idealna do dekoracji: ciasteczek, pierniczków, babeczek, muffinek, tortów, deserów, wypieków, cake pops, pralin, trufli, czekolady, lodów oraz wielu innych słodkich wyrobów (a zwłaszcza tych z kremami i polewami). Posypki wykazują ograniczoną stabilność kolorów podczas dekorowania wyrobów mrożonych (w tym lodów). Posypki najlepiej nakładać na dekorowaną powierzchnię tuż przed podaniem!
Uwaga! Rzeczywiste kolory posypek cukrowych mogą nieznacznie różnić się od wizualizacji ujętej na zdjęciach katalogowych produktu.
Jaki skład ma posypka cukrowa?
Składniki: cukier, syrop glukozowy, skrobia pszenna, barwniki spożywcze: ryboflawina (E101), błękit brylantowy FCF (E133), tlenki i wodorotlenki żelaza (E172), krzemian glinowo-potasowy (E555), substancja glazurująca: szelak (E904).
Alergeny: Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, lecytyny sojowej, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz zboża zawierające gluten.
Ostrzeżenie: barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
Jak przechowywać posypki cukrowe?
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego (które może powodować blaknięcie koloru) i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 15-25°C, maksymalna wilgotność względna to 65%; po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Szczegóły i charakterystyka produktu:
Opakowanie |
torba foliowa |
Masa netto |
1000 g |
Rodzaj |
maczek cukrowy, posypka dekoracyjna |
Kolor |
zielony |
Wymiary posypki |
około 1-2 mm |
Skład mieszanki |
kuleczki cukrowe |
Nazwa handlowa |
Maczek perłowy zielony |
Przeznaczenie |
produkt gotowy do użycia |
Zastosowanie |
do dekoracji tortów, ciasteczek, babeczek, wypieków i deserów |
Smak |
słodki |
Konsystencja |
chrupiąca |
Powierzchnia |
błyszcząca |
Producent |
wyprodukowano dla Sempre Group |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj produkcji |
Wyprodukowano w UE |
Gotowa posypka cukrowa do dekoracji - wartość odżywcza:
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
1623 kJ / 382 kcal |
Tłuszcz |
0.1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.1 g |
Węglowodany |
95.0 g |
w tym cukry |
69.0 g |
Białko |
0.2 g |
Sól |
0.03 g |