op. 3 kg Poudre de Cacao 93% Valrhona - holenderskie kakao w proszku - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Poudre de Cacao 93% Valrhona - holenderskie kakao w proszku - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Poudre de Cacao 93% Valrhona - holenderskie kakao w proszku - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Poudre de Cacao 93% Valrhona - holenderskie kakao w proszku - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Poudre de Cacao 93% Valrhona - holenderskie kakao w proszku - Cukieteria.pl

op. 3 kg Poudre de Cacao 93% Valrhona - holenderskie kakao w proszku przetworzone alkalicznie - mahoniowa barwa

VALRHONA20

Proszek kakaowy o czystym smaku i intensywnym aromacie. Kakao poddane procesowi alkalicznemu zyskuje ciepłą i intensywną barwę o mahoniowym odcieniu. Kakao o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie, które wzbogaci smak, aromat, barwę i konsystencję dowolnych wypieków, deserów i wyrobów czekoladowych.

370,00 zł
Brutto

123,33 zł / 1 kg

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Holenderskie kakao w proszku o intensywnym smaku!

Poudre de Cacao, to holenderskie kakao w proszku przetworzone alkalicznie. Proszek kakaowy o czystym smaku i intensywnym aromacie. Kakao poddane procesowi alkalicznemu zyskuje ciepłą i intensywną barwę o mahoniowym odcieniu. Kakao o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie, które wzbogaci smak, aromat, barwę i konsystencję dowolnych wypieków, deserów i wyrobów czekoladowych. Zawartość tłuszczu w proszku kakaowym to 21%. Wygodne opakowanie zawierające trzy jednokilogramowe torebki ułatwia porcjowanie i przechowywanie produktu.

Alkalizowany proszek kakaowy od Valrhona, szczegóły produktu:

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE
Nazwa handlowa Poudre de Cacao 93%
Numer katalogowy 159
Rodzaj Kakao w proszku holenderskie (przetworzone alkalicznie)
Zawartość kakao 93%
Zawartość tłuszczu 21%
Opakowanie torba, karton
Masa netto 3.0 kg (3 x 1 kg)
Smak intensywny
Aromat intensywny
Barwa ciepła, mahoniowa
Przeznaczenie cukiernictwo, gastronomia
Zastosowanie uniwersalne
Forma proszek
Producent Valrhona
Dystrybutor Sempre Group

Wyjątkowy skład holenderskiego kakao:

Składniki i alergeny: proszek kakaowy, regulator kwasowości: węglan potasu (E501).

Produkt wolny od alergenów zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011.

Jak przechowywać proszek kakaowy?

Warunki przechowywania: kakao w proszku należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji). Chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania kakao to 12-20°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Kompozycja i wartość odżywcza proszku kakaowego:

KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW
SKŁADNIK GŁÓWNY ZAWARTOŚĆ PROCENTOWA
Proszek kakaowy 93.0 %
Regulator kwasowości 7.0 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1549 kJ/370 kcal
Tłuszcz 21.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 13.0 g
Węglowodany 8.9 g
w tym cukry 0.5 g
Białko  19.0 g
Błonnik 30.0 g
Sól 0.04 g

Szczegóły produktu
VALRHONA20
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT66

Marka: CALLEBAUT

800 g COCOA NIBS NIBS-S502-X47 CALLEBAUT 100% prażone i kruszone ziarno kakao

Prażone i kruszone ziarno kakao o intensywnym smaku i wyjątkowo chrupiącej konsystencji. Doskonale sprawdzi się do dekorowania, wzbogacania smaku, nadawania tekstury oraz zapiekania.

Cena 85,00 zł

10,63 zł / 100 g

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT65

Marka: CALLEBAUT

op. 3 kg COCOA BUTTER IN CALLETS NCB-HDO3-654 CALLEBAUT dezodoryzowany tłuszcz kakaowy w postaci pastylek o śr. 8 mm

Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.

Cena 778,00 zł

259,33 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CALLEBAUT64

Marka: CALLEBAUT

op. 600 g MYCRYO NCB-HD706-E0-W44 CALLEBAUT czysty tłuszcz kakaowy w postaci bardzo drobnego proszku

Wyjątkowy produkt - tłuszcz kakaowy (masło kakaowe) w postaci bardzo drobnego proszku o neutralnym smaku i aromacie. Pozwala na odpowiednie przeprowadzenie procesu temperowania czekolady. Stosowany do tworzenia marynat z dodatkiem przypraw i ziół oraz do przyrządzania potraw - smażenia, pieczenia czy grillowania.

Cena 186,00 zł

310,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: VALRHONA18

Marka: VALRHONA

op. 3 kg P125 Coeur de Guanaja 80% Valrhona - ciemna czekolada o bardzo intensywnym smaku - kuwertura w kaletkach

Ciemna czekolada o wyjątkowo intensywnym smaku kakao i delikatnej słodyczy. Wzmocniony smak kultowej czekolady Guanaja z najlepszych odmian kakao. Czekolada o niskiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o bardzo intensywnym smaku czekolady!

Cena 642,00 zł

214,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: VALRHONA38

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Caraïbe 66% Valrhona - zrównoważona ciemna czekolada z nutami prażonych orzechów - kuwertura w kaletkach

Cudownie zrównoważona ciemna czekolada o łagodnym smaku. Subtelna gorycz i przyjemne nuty prażonych orzechów. Wzorcowa czekolada z mieszanki najlepszych odmian kakao. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o intensywnym smaku czekolady!

Cena 605,34 zł

201,78 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT116

Marka: CALLEBAUT

400 g CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811-E0-D94 CALLEBAUT

Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 43,60 zł

109,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: VALRHONA29

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Azélia 35% Valrhona - mleczna czekolada z prażonymi orzechami laskowymi - kaletki

Delikatna mleczna czekolada z dodatkiem prażonych orzechów. Idealnie słodka i wyjątkowo kremowa czekolada z orzechami laskowymi. Czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych kremów, deserów i batonów czekoladowych o aksamitnej konsystencji.

Cena 701,48 zł

233,83 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT34

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 25.9% RECIPE N°CW2 CALLEBAUT CW2NV-E4-U71

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.

Cena 246,00 zł

98,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE