Forma do pralin Czaszka, CW1666 Chocolate World - Cukieteria.pl
  • Forma do pralin Czaszka, CW1666 Chocolate World - Cukieteria.pl
  • Forma do pralin Czaszka, CW1666 Chocolate World - Cukieteria.pl
  • Forma do pralin Czaszka, CW1666 Chocolate World - Cukieteria.pl
  • Forma do pralin Czaszka, CW1666 Chocolate World - Cukieteria.pl
  • Forma do pralin Czaszka, CW1666 Chocolate World - Cukieteria.pl
  • Forma do pralin Czaszka, CW1666 Chocolate World - Cukieteria.pl
  • Forma do pralin Czaszka, CW1666 Chocolate World - Cukieteria.pl

CW1666 Czaszka na Halloween - forma z poliwęglanu na 12 trójwymiarowych pralin - Chocolate world

CHOCOWORLD20

Profesjonalna forma w poliwęglanu do trójwymiarowych pralin w kształcie czaszki. Podwójny model formy pozwala na jednorazowe przygotowanie 12 czekoladek o wadze około 16 gramów. Idealna do dekoracyjnych czekoladek na Halloween.

102,00 zł
Brutto
Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

Forma do pralin w kształcie czaszki na Halloween!

Jak pracować z formą do czekolady?

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa (niekiedy półtransparentna - lekko żółta), która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Jak prawidłowo wypełnić formę czekoladą?

  • całość formy wypełniamy odpowiednio zatemperowaną czekoladą (o właściwej temperaturze i płynności),

  • czekoladę rozprowadzamy równomiernie po całej objętości wzoru,

  • pozostawiamy do momentu całkowitego zastygnięcia czekolady,

  • ostrożnie wyjmujemy gotowe czekoladki.

Formy doskonale sprawdzają się do tworzenia pralin nadziewanych oraz dekorowanych - zależnie od skomplikowania i gramatury kształtu.

Zalety korzystania z form do pralin wykonanych z poliwęglanu:

  • trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,

  • odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,

  • zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,

  • równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,

  • możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie,

  • łatwość wyjmowania kształtów z formy.

Charakterystyka i szczegóły produktu - forma do pralin Czaszka:

  • Forma z poliwęglanu do tworzenia trójwymiarowych pralin w kształcie czaszki.

  • Forma z serii "dubbel model" do tworzenia wzoru składającego się z dwóch połówek.

  • Forma pozwala na produkcję czekoladek 3D.

  • Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie 12 czekoladek 3D o wadze około 16 gramów.

  • Przeznaczona jest do ręcznej i maszynowej produkcji wyrobów z czekolady.

Szczegóły produktu - forma do pralin Czaszka:
Nazwa handlowa Chocoladevorm doodskop CW1666
Numer katalogowy CW1666
Kształt Czaszka
Wzór trójwymiarowy
Tematyka Halloween
Materiał poliwęglan
Wymiary formy dł. 275 mm x szer. 135 mm x wys. 24 mm
Wymiary pralin dł. 26 mm x szer. 19 mm x wys. 27 mm
Objętość (waga) praliny 16 g (7 g + 9 g)
Ilość pralin na formę 12
Ilość otworów 24
Objętość formy (waga 12 pralin) 12 x 16 g = 192 g
Rodzaj forma do pralin i czekoladek Dubbel Model
Przeznaczenie forma do produkcji ręcznej i maszynowej
Zastosowanie praliny 3D
Układ 3 x 8
Producent Chocolate World
Dystrybutor Sempre Group

Jak wybrać odpowiednią płynność czekolady?

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

Co daje proces temperowania czekolady?

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

Na co zwrócić uwagę podczas nadziewania pralin?

Produkcja pralin z nadzieniem. Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Szczegóły produktu
CHOCOWORLD20
1 Przedmiot
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT34

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 25.9% RECIPE N°CW2 CALLEBAUT CW2NV-E4-U71

favorite_border favorite

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.

Cena 270,00 zł

108,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT04

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811 CALLEBAUT 811-E4-U71

favorite_border favorite

Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 271,00 zł

108,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT05

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 CALLEBAUT 823NV-E4-U71

favorite_border favorite

Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 282,00 zł

112,80 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CALLEBAUT21

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM 30.4% GOLD CALLEBAUT CHK-R30GOLD-E4-U70

favorite_border favorite

Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.

Cena 279,00 zł

111,60 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MODECOR712(2)

Marka: MODECOR

10 g DUST GLITTER ORO 23614 MODECOR złoty proszek brokatowy do do dekorowania powierzchni wyrobów

favorite_border favorite

Barwnik w postaci lekkiego pudru do barwienia produktów spożywczych oraz do stosowania na powierzchnię. Nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych. Produkt bezglutenowy.

Cena 51,00 zł

510,00 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: TALA111

Marka: BIRKMANN

CZASZKA MEKSYKAŃSKA 195 219 BIRKMANN foremka do wykrawania ze stali nierdzewnej - wysokość 7 cm

favorite_border favorite

Foremka do wykrawania ciasteczek i tworzenia dekoracji (nie tylko spożywczych) w kształcie meksykańskiej czaszki.

Cena 24,00 zł

24,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MODECOR1261

Marka: MODECOR

250 ml STARDUST SPRAY GLITTER TRANSPARENTE ARGENTATO 23659 MODECOR srebrny brokat spożywczy w sprayu

favorite_border favorite

Błyszczący barwnik w postaci sprayu do dekoracji powierzchni wyrobów cukierniczych z czekolady, masy cukrowej czy marcepanu. Produkt na bazie alkoholu etylowego, nie zawiera w składzie bieli tytanowej (E171).

Cena 138,00 zł

55,20 zł / 100 ml

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: WILTON07

Marka: WILTON

Czaszka - forma silikonowa do wypieków i deserów na Halloween - 03-0-0100 Wilton - dł. 70 x szer. 60 x wys. 35 mm x 6 porcji

favorite_border favorite

Forma silikonowa do wypieków i deserów na Halloween! Uniwersalna foremka cukiernicza do domowych słodyczy w kształcie Czaszki. Foremka silikonowa Czaszka od marki Wilton pozwala na przygotowanie 6 porcji o przybliżonych wymiarach dł. 70 mm x szer. 60 mm x wys. 35 mm.

Cena 51,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CALLEBAUT117

Marka: CALLEBAUT

400 g MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 823-E0-D94 CALLEBAUT

favorite_border favorite

Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 49,60 zł

124,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE