substancja napowietrzająca i nadające teksturę produktom i wyrobom cukierniczym
  • substancja napowietrzająca i nadające teksturę produktom i wyrobom cukierniczym
  • substancja napowietrzająca i nadające teksturę produktom i wyrobom cukierniczym
  • substancja napowietrzająca i nadające teksturę produktom i wyrobom cukierniczym

300 g SOJAWHIP EN POLVO 00200524 SOSA INGREDIENTS enzymatycznie modyfikowane białko sojowe

SOSA501

Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.

296,00 zł
Brutto

986,67 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

SOJAWHIP EN POLVO OD SOSA INGREDIENTS - to rozpuszczalne białko roślinne pochodzące z białka sojowego i poddane modyfikacji za pomocą enzymów. Modyfikowane białko sojowe stosowane jest jako substytut albuminy w produktach przeznaczonych dla osób uczulonych na białko jaja kurzego. Produkt wykazuje właściwości emulgujące, wzmacniające efekt napowietrzenia i ubijania (co pozwala na tworzenie pianek o stabilnej strukturze). Stosowany jest jako środek teksturujący (wykazujący korzystny wpływ na konsystencję produktów spożywczych). Jest to naturalna substancja zagęszczająca, którą można stosować do produktów przeznaczonych do spożycia przez wegan i wegetarian (wegańska beza, wegańskie musy i przeciery owocowe). Białko sojowe pozwala na przygotowanie - deserów, napojów, pianek, cukierków, produktów glazurowanych, bezy, musów czy ptasiego mleczka.

Składniki: białko sojowe (zawiera siarczyny), maltodekstryna, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa (E415).

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; optymalna temperatura składowania - 15-25°C; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci (produkt silnie higroskopijny) oraz światła słonecznego; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie produktu; produkt należy dozować przy użyciu czystych i suchych narzędzi.

Warunki użycia:

  • środek napowietrzający w postaci biało-kremowego proszku pochodzący z białka sojowego,

  • stosowany jako roślinna alternatywa dla albuminy,

  • dla optymalnego wykorzystania produkt należy wymieszać z płynem,

  • może być stosowany ze wszystkimi płynami w procesie na gorąco lub na zimno,

  • produkty z dodatkiem modyfikowanego biała sojowego nie nadają się do mrożenia,

  • po aktywacji i poddaniu działania (zmiany) temperatury substancja teksturująca nie powraca do swojego pierwotnego stanu,

  • produkt nie podlega procesowi koagulacji,

  • zastosowanie - desery, napoje, pianki, cukierki, wyroby cukiernicze, produkty glazurowane, bezy, musy, marshmallow.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1338/319 kJ/kcal
Tłuszcz 1.7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.0 g
Węglowodany 12.0 g
w tym cukry 0.8 g
Błonnik 5.9 g
Białko 51.0 g
Sól 11.3 g

FILMY INSTRUKTAŻOWE

PRZYKŁADOWE PRZEPISY

GANACHE WARZYWNY

PIANKA WANILIOWA

BAZA WARZYWNO-OWOCOWA

Szczegóły produktu
SOSA501
5 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
00200524
NAZWA HANDLOWA
SOJAWHIP EN POLVO
MASA NETTO
300 g | 0.3 kg
OPAKOWANIE
PLASTIKOWY (CZARNY) POJEMNIK Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
ENZYMATYCZNIE MODYFIKOWANE BIAŁKO SOJOWE
AROMAT
NEUTRALNY
SMAK
NEUTRALNY
BARWA
BIAŁO-KREMOWA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W PROCESIE NA ZIMNO I NA GORĄCO
PRZEZNACZENIE
NATURALNY DODATEK DO ŻYWNOŚCI
ZASTOSOWANIE
NAPOWIETRZANIE | EMULGOWANIE | ZAGĘSZCZANIE
DOZOWANIE
10 - 50 g/kg
KOD PRODUKTU
39028
APLIKACJE
MUSY | PIANKI | BEZY | NAPOJE | DESERY
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-25°C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
EMULGATORY | TEKSTURATORY
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CACAOBARRY16

Marka: CACAO BARRY

1kg KAKAO ALKALIZOWANE EXTRA BRUTE 22-24% DCP-22SP-E0-760 Cacao Barry

favorite_border favorite

Kakao o standardowej zawartości tłuszczu o uniwersalnym zastosowaniu do wyrobów cukierniczych.

Cena 139,00 zł

139,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BALDINI17

Marka: BALDINI

5 ml TONKA AROMAT BIO BALDINI BY TAOASIS naturalny aromat z czystego olejku eterycznego

favorite_border favorite

Seria naturalnych aromatów spożywczych wytwarzanych z czystych olejków eterycznych (w procesie destylacji parą wodną). Przeznaczone do aromatyzowania i przyprawiania żywności oraz napojów. Certyfikowany produkt ekologiczny - BIO.

Cena 61,00 zł

1 220,00 zł / 100 ml

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE