
Indeks: CACAOBARRY16
Marka: CACAO BARRY
1kg KAKAO ALKALIZOWANE EXTRA BRUTE 22-24% DCP-22SP-E0-760 Cacao Barry
Kakao o standardowej zawartości tłuszczu o uniwersalnym zastosowaniu do wyrobów cukierniczych.
139,00 zł / 1 kg
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.
SOJAWHIP EN POLVO OD SOSA INGREDIENTS - to rozpuszczalne białko roślinne pochodzące z białka sojowego i poddane modyfikacji za pomocą enzymów. Modyfikowane białko sojowe stosowane jest jako substytut albuminy w produktach przeznaczonych dla osób uczulonych na białko jaja kurzego. Produkt wykazuje właściwości emulgujące, wzmacniające efekt napowietrzenia i ubijania (co pozwala na tworzenie pianek o stabilnej strukturze). Stosowany jest jako środek teksturujący (wykazujący korzystny wpływ na konsystencję produktów spożywczych). Jest to naturalna substancja zagęszczająca, którą można stosować do produktów przeznaczonych do spożycia przez wegan i wegetarian (wegańska beza, wegańskie musy i przeciery owocowe). Białko sojowe pozwala na przygotowanie - deserów, napojów, pianek, cukierków, produktów glazurowanych, bezy, musów czy ptasiego mleczka.
Składniki: białko sojowe (zawiera siarczyny), maltodekstryna, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa (E415).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; optymalna temperatura składowania - 15-25°C; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci (produkt silnie higroskopijny) oraz światła słonecznego; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie produktu; produkt należy dozować przy użyciu czystych i suchych narzędzi.
Warunki użycia:
środek napowietrzający w postaci biało-kremowego proszku pochodzący z białka sojowego,
stosowany jako roślinna alternatywa dla albuminy,
dla optymalnego wykorzystania produkt należy wymieszać z płynem,
może być stosowany ze wszystkimi płynami w procesie na gorąco lub na zimno,
produkty z dodatkiem modyfikowanego biała sojowego nie nadają się do mrożenia,
po aktywacji i poddaniu działania (zmiany) temperatury substancja teksturująca nie powraca do swojego pierwotnego stanu,
produkt nie podlega procesowi koagulacji,
zastosowanie - desery, napoje, pianki, cukierki, wyroby cukiernicze, produkty glazurowane, bezy, musy, marshmallow.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1338/319 kJ/kcal |
Tłuszcz | 1.7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.0 g |
Węglowodany | 12.0 g |
w tym cukry | 0.8 g |
Błonnik | 5.9 g |
Białko | 51.0 g |
Sól | 11.3 g |
FILMY INSTRUKTAŻOWE
PRZYKŁADOWE PRZEPISY
Indeks: CACAOBARRY16
Marka: CACAO BARRY
Kakao o standardowej zawartości tłuszczu o uniwersalnym zastosowaniu do wyrobów cukierniczych.
Indeks: MODECOR755
Marka: MODECOR
Indeks: BALDINI17
Marka: BALDINI
Seria naturalnych aromatów spożywczych wytwarzanych z czystych olejków eterycznych (w procesie destylacji parą wodną). Przeznaczone do aromatyzowania i przyprawiania żywności oraz napojów. Certyfikowany produkt ekologiczny - BIO.
Indeks: PAVONI112
Marka: PAVONI ITALIA
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.