- Nowy

Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Classic Choco Bar, to foremka silikonowa do domowych tabliczek czekolady. Foremka pozwala przygotować klasyczną tabliczkę czekolady o wymiarach dł. 155 x szer. 77 x wys. 9 mm i pojemności 92 ml.
Easy Choc Chocolate Moulds, to wyjątkowa seria form silikonowych przeznaczonych do pracy z czekoladą. Seria została stworzona dla domatorów i miłośników czekolady. Pozwala na przygotowywanie wyjątkowych pralin i czekoladek w zaciszu domowej kuchni. W serii znajdują się różnorodne kształty, klasyczne, okolicznościowe i nowoczesne. Domowe czekoladki doskonale sprawdzą się na różnego rodzaju przyjęciach i uroczystościach lub jako słodki i spersonalizowany upominek dla najbliższych. Formy zostały wykonane z najwyższej jakości płynnego silikonu platynowego, który charakteryzuje się znaczną elastycznością oraz stabilnością termiczną, zapewniając wygodę podczas pracy. Formy przeznaczone są przede wszystkim do pracy z czekoladą, jednak wykazują odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 60°C do (+) 230°C, co daje możliwość pieczenia i mrożenia w formach. Doskonale sprawdzą się do domowych cukierków i żelków, drobnych ciasteczek lub tworzenia "kostek lodu". Dodatkowo form można bezpiecznie używać w kuchence mikrofalowej oraz myć w zmywarce. Podczas tworzenia domowych pralin formy najlepiej napełniać odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
Platynowy płynny silikon charakteryzuje się odpowiednią elastycznością, która zapewnia doskonałe odwzorowanie kształtu. Pozwala na bezproblemowe wyjmowanie wyrobów z formy oraz użytkowanie w kuchence mikrofalowej. Jest odporny na działanie wysokich (pieczenie) oraz niskich temperatur (nadaje się do chłodzenia, mrożenia oraz szokowego zamrażania). Jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością oraz zapewnia zachowanie właściwej higieny dzięki możliwości mycia w zmywarce. Podczas pracy z formami silikonowymi nie należy stosować ostrych narzędzi kuchennych, zalecane się stosowanie przyborów z tworzywa, drewna oraz silikonu.
do domowych tabliczek czekolady i czekoladek,
do domowych pralin dekorowanych,
do klasycznych cukierków, cukierków z izomaltu i żelków,
do wypieku ciasteczek,
do "kostek lodu".
SZCZEGÓŁY PRODUKTU | |
Nazwa handlowa | Classic Choco Bar |
Kod produktu | SCG36 |
Numer katalogowy | 22.136.77.0065 |
Seria produktowa | Easy Choc |
Materiał | silikon |
Kolor | brązowy |
Kształt | płaski |
Wzór | klasyczna tabliczka czekolady |
Ilość wzorów | 1 |
Wymiary formy | dł. ok. 240 mm x szer. ok. 120 mm |
Wymiary tabliczki | dł. 155 mm x szer. 77 mm x wys. 9 mm |
Ilość tabliczek | 1 |
Układ | 1 x 1 |
Pojemność tabliczki | 92 ml |
Przeznaczenie | do kontaktu z żywnością |
Zastosowanie | do domowych tabliczek czekolady |
Zakres temperatur | od (-) 60°C do (+) 230°C |
Tematyka | uniwersalna |
Producent | Silikomart |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowane we Włoszech |
elastyczność (forma po złożeniu wraca do swojego pierwotnego kształtu),
wytrzymałość (materiał nie pęka i nie ulega uszkodzeniom mechanicznym),
oszczędność miejsca podczas przechowywania (łatwość przechowywania),
stabilność termiczna (materiał jest odporny na szeroki zakres temperatur),
praktyczna i łatwa konserwacja (dzięki możliwości mycia w zmywarce),
wszechstronność użytkowania (możliwość pieczenia, chłodzenia, mrożenia oraz stosowania w kuchence mikrofalowej),
wysoka jakość (wykonane z najwyższej jakości płynnego silikonu),
bezpieczeństwo użytkowania (materiał nie zawiera bisfenoli i jest zgodny z wytycznymi agencji żywności i leków),
szczegółowe odwzorowanie kształtu (forma wiernie odwzorowuje każdy szczegół),
nie wymagają zabezpieczania tłuszczem (zdrowsza forma przygotowywania potraw),
materiał nie wpływa na smak potraw (jest bezwonny).
wykonane z materiałów całkowicie bezpiecznych w kontakcie z żywnością,
możliwość chłodzenia, mrożenia i szokowego zamrażania do temperatury (-) 60°C,
możliwość pieczenia w piecach i piekarnikach w temperaturze do (+) 230°C,
możliwość bezpiecznego, wielokrotnego mycia w zmywarce,
możliwość użytkowania w kuchence mikrofalowej,
nie używać ostrych narzędzi i przyborów podczas pracy z formą silikonową,
trzymać z dala od otwartego ognia i innych źródeł zapłonu.
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych. Bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus. Ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady. Czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1.5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Producent | Silikomart |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowano we Włoszech |
Ostrzeżenia | Wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. |
Nie używać ostrych narzędzi podczas pracy z produktem. | |
Trzymać z dala od otwartego ognia i innych źródeł zapłonu. | |
Umyć przed pierwszym użyciem. |
Indeks: SILIKOMART61
Marka: SILIKOMART
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Tablette, to foremka silikonowa do mini tabliczek czekolady o pojemności 4 ml. Foremka pozwala na jednorazowe przygotowanie 12 mini tabliczek o wymiarach dł. 38 mm x szer. 28 mm x wys. 4.5 mm.
Indeks: CHOCOWORLD102
Marka: CHOCOLATE WORLD
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Trapezowy nóż do czekolady.
Indeks: THERMOHAUSER206
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER344
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER120
Marka: THERMOHAUSER
Solidnie wykonana skrobka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Uniwersalne zastosowanie. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Indeks: CALLEBAUT118
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: CALLEBAUT116
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT117
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT119
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego, teraz także w małym opakowaniu.
Indeks: CHOCOWORLD176
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych tabliczek czekolady - prostokątne kawałki czekolady w układzie 4 x 6.
Indeks: CHOCOWORLD177
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych 100 gramowych tabliczek czekolady - prostokątne kawałki czekolady w układzie 4 x 6.
Indeks: CALLEBAUT21(4)
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
Indeks: SILIKOMART127
Marka: SILIKOMART
Strukturalna mata silikonowa do tworzenia na powierzchni wyrobów struktury tabliczki czekolady. Texture Mat od Silikomart, to seria strukturalnych mat silikonowych do dekoracji nowoczesnych wypieków przygotowywanych z formą Buche
Indeks: CHOCOWORLD83
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia dekoracyjnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:
Indeks: BARIMA647
Marka: BARBARA LUIJCKX
Dekoracyjne tabliczki deserowe w wersji mini. Tabliczki o wymiarach dł. 44 mm x szer. 26 mm wykonane z wysokiej jakości czekolady deserowej o zawartości kakao min. 56%. Idealny sposób na szybką i efektowną dekorację Twoich słodkich wyrobów. Doskonale sprawdzą się na każdą okazję zarówno w profesjonalnej jak i domowej pracowni cukierniczej.
Indeks: SILIKOMART730
Marka: SILIKOMART
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Love Choco Bar, to foremka silikonowa do walentynkowych tabliczek czekolady w serduszka. Foremka pozwala przygotować dekoracyjną tabliczkę czekolady o wymiarach dł. 155 x szer. 76 x wys. 8.5 mm i pojemności 85 ml.
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Classic Choco Bar, to foremka silikonowa do domowych tabliczek czekolady. Foremka pozwala przygotować klasyczną tabliczkę czekolady o wymiarach dł. 155 x szer. 77 x wys. 9 mm i pojemności 92 ml.