PANETTONE to seria form wykonanych z cienkiej tektury w kolorze beżowym z brązowymi elementami.
Przeznaczone są do pieczenia w wysokich temperaturach, nawet do 220°C oraz użytkowania w kuchence mikrofalowej.
Są również odporne na chłodzenie, zamrażanie i szokowe zmrażanie.
Posiadają dno z otworami, które zapewniają przepływ powietrza podczas pieczenia.
Nie wymagają zabezpieczania tłuszczem przed użyciem i są odporne na działanie tłuszczu znajdującego się w produkcie.
Przeznaczone są przede wszystkim do wypieku Panettone, jednak doskonale sprawdzą się do innych wypieków.
Konstrukcja i wygląd form zapewnia doskonały efekt podczas prezentacji wyrobów.
Przeznaczone są do pieczenia, zamrażania, przechowywania oraz prezentacji.
Form można używać w kuchence mikrofalowej.
Materiał z których wykonane są formy jest przeznaczony do recyklingu.
Formy sprzedawane są na sztuki.
Okrągła forma do pieczenia wysokich Panettone z cienkiej tektury w beżowo-brązowym kolorze.
Opakowanie: 20 sztuk (bez opakowania)
Kształt: okrągły, wysoki
Kolor zewnętrzny: beżowy z brązowymi elementami
Kolor wewnętrzny: beżowy
Wymiary: ∅ 154 mm x h 112 mm
Objętość: 750 g
Materiał: tektura (czysta celuloza)
Kod produktu: P 154-112
Seria produktowa:PANETTONE
Zastosowanie/przeznaczenie:
pieczenie
chłodzenie
zamrażanie
kuchenka mikrofalowa
prezentacja
przechowywanie
Główne cechy:
odporność na tłuszcz
odporność na wysokie temperatury (180°C - 220°C)
bez obramowania
forma wolnostojąca
Panettone to tradycyjne bożonarodzeniowe ciasto, które pochodzi z Mediolanu; jest to rodzaj babki z bakaliami wypiekanej w kształcie wysokiej kopuły; ciasto jest wymagające w przygotowaniu, a po upieczeniu puszyste i delikatne.
Szczegóły produktu
PAPILART65(2)
12 Przedmioty
PAPILART65(2)
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Rozpuszczalny w tłuszczu barwnik do barwienia produktów spożywczych oraz do stosowania na powierzchnię. Nie zawiera bieli tytanowej oraz związków azowych. Produkt bezglutenowy.
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.