- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
- AKCESORIA CUKIERNICZE
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY CUKROWEJ I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- TARKI RĘCZNE
- POZOSTAŁY DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- TERMOMETRY I MIERNIKI GASTRONOMICZNE
- SYFONY I AKCESORIA
- ROBOT COUPE
- BLENDERY VITAMIX
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- GOFROWNICE I AKCESORIA DO GOFRÓW
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
SCG47 Choco Flame Silikomart - forma silikonowa do domowych czekoladek - stożek - śr. 27 mm / poj. 8 ml x 15 czekoladek
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Choco Flame, to foremka silikonowa do domowych pralin o pojemności 8 ml. Foremka pozwala na jednorazowe przygotowanie 15 stożkowych czekoladek o wymiarach śr. 27 mm x wys. 28 mm.
Forma silikonowa do stożkowych pralin!
Easy Choc Chocolate Moulds, to wyjątkowa seria form silikonowych przeznaczonych do pracy z czekoladą. Seria została stworzona dla domatorów i miłośników czekolady. Pozwala na przygotowywanie wyjątkowych pralin i czekoladek w zaciszu domowej kuchni. W serii znajdują się różnorodne kształty, klasyczne, okolicznościowe i nowoczesne. Domowe czekoladki doskonale sprawdzą się na różnego rodzaju przyjęciach i uroczystościach lub jako słodki i spersonalizowany upominek dla najbliższych. Formy zostały wykonane z najwyższej jakości płynnego silikonu platynowego, który charakteryzuje się znaczną elastycznością oraz stabilnością termiczną, zapewniając wygodę podczas pracy. Formy przeznaczone są przede wszystkim do pracy z czekoladą, jednak wykazują odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 60°C do (+) 230°C, co daje możliwość pieczenia i mrożenia w formach. Doskonale sprawdzą się do domowych cukierków i żelków, drobnych ciasteczek lub tworzenia "kostek lodu". Dodatkowo form można bezpiecznie używać w kuchence mikrofalowej oraz myć w zmywarce. Podczas tworzenia domowych pralin formy najlepiej napełniać odpowiednio zatemperowaną czekoladą.
Platynowy płynny silikon charakteryzuje się odpowiednią elastycznością, która zapewnia doskonałe odwzorowanie kształtu. Pozwala na bezproblemowe wyjmowanie wyrobów z formy oraz użytkowanie w kuchence mikrofalowej. Jest odporny na działanie wysokich (pieczenie) oraz niskich temperatur (nadaje się do chłodzenia, mrożenia oraz szokowego zamrażania). Jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością oraz zapewnia zachowanie właściwej higieny dzięki możliwości mycia w zmywarce. Podczas pracy z formami silikonowymi nie należy stosować ostrych narzędzi kuchennych, zalecane się stosowanie przyborów z tworzywa, drewna oraz silikonu.
Zastosowanie form silikonowych z serii Easy Choc od Silikomart:
-
do domowych czekoladek,
-
do domowych pralin nadziewanych i dekorowanych,
-
do klasycznych cukierków, cukierków z izomaltu i żelków,
-
do wypieku ciasteczek,
-
do "kostek lodu".
Charakterystyka formy silikonowej do domowych czekoladek:
SZCZEGÓŁY PRODUKTU | |
Nazwa handlowa | Choco Flame |
Kod produktu | SCG47 |
Numer katalogowy | 22.147.77.0065 |
Seria produktowa | Easy Choc |
Materiał | silikon |
Kolor | brązowy |
Kształt | przestrzenny |
Wzór | zaokrąglony stożek |
Ilość wzorów | 1 |
Wymiary formy | dł. ok. 240 mm x szer. ok. 120 mm |
Wymiary czekoladek | śr. 27 mm x wys. 28 mm |
Ilość czekoladek | 15 |
Układ | 3 x 5 |
Pojemność czekoladek | 8 ml |
Pojemność formy | 120 ml |
Przeznaczenie | do kontaktu z żywnością |
Zastosowanie | do domowych czekoladek |
Zakres temperatur | od (-) 60°C do (+) 230°C |
Tematyka | uniwersalna |
Producent | Silikomart |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowane we Włoszech |
Zalety stosowania form silikonowych od Silikomart:
-
elastyczność (forma po złożeniu wraca do swojego pierwotnego kształtu),
-
wytrzymałość (materiał nie pęka i nie ulega uszkodzeniom mechanicznym),
-
oszczędność miejsca podczas przechowywania (łatwość przechowywania),
-
stabilność termiczna (materiał jest odporny na szeroki zakres temperatur),
-
praktyczna i łatwa konserwacja (dzięki możliwości mycia w zmywarce),
-
wszechstronność użytkowania (możliwość pieczenia, chłodzenia, mrożenia oraz stosowania w kuchence mikrofalowej),
-
wysoka jakość (wykonane z najwyższej jakości płynnego silikonu),
-
bezpieczeństwo użytkowania (materiał nie zawiera bisfenoli i jest zgodny z wytycznymi agencji żywności i leków),
-
szczegółowe odwzorowanie kształtu (forma wiernie odwzorowuje każdy szczegół),
-
nie wymagają zabezpieczania tłuszczem (zdrowsza forma przygotowywania potraw),
-
materiał nie wpływa na smak potraw (jest bezwonny).
Warunki użytkowania form silikonowych z serii Easy Choc od Silikomart:
-
wykonane z materiałów całkowicie bezpiecznych w kontakcie z żywnością,
-
możliwość chłodzenia, mrożenia i szokowego zamrażania do temperatury (-) 60°C,
-
możliwość pieczenia w piecach i piekarnikach w temperaturze do (+) 230°C,
-
możliwość bezpiecznego, wielokrotnego mycia w zmywarce,
-
możliwość użytkowania w kuchence mikrofalowej,
-
nie używać ostrych narzędzi i przyborów podczas pracy z formą silikonową,
-
trzymać z dala od otwartego ognia i innych źródeł zapłonu.
Przydatne wskazówki dotyczące produkcji domowych czekoladek:
- Wybór odpowiedniej płynności czekolady:
Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych. Bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus. Ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady. Czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.
- Proces temperowania czekolady:
Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).
- Produkcja pralin z nadzieniem:
Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1.5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.
Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:
Producent | Silikomart |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowano we Włoszech |
Ostrzeżenia | Wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. |
Nie używać ostrych narzędzi podczas pracy z produktem. | |
Trzymać z dala od otwartego ognia i innych źródeł zapłonu. | |
Umyć przed pierwszym użyciem. |
Indeks: SILIKOMART257
Marka: SILIKOMART
SCG49 Choco Crown Silikomart - forma silikonowa do domowych czekoladek - korona - śr. 30 mm / poj. 9 ml x 11 czekoladek
Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Choco Crown, to foremka silikonowa do domowych czekoladek o pojemności 9 ml. Foremka pozwala na jednorazowe przygotowanie 11 czekoladek o wymiarach śr. 30 mm x wys. 15 mm.
Indeks: CALLEBAUT118
Marka: CALLEBAUT
400 g BIAŁA CZEKOLADA 28% RECIPE N°W2 W2-E0-D94 CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
113,00 zł / 1 kg
Indeks: CALLEBAUT116
Marka: CALLEBAUT
400 g CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811-E0-D94 CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
109,00 zł / 1 kg
Indeks: CALLEBAUT117
Marka: CALLEBAUT
400 g MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 823-E0-D94 CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
113,00 zł / 1 kg
Indeks: SILIKOMART554
Marka: SILIKOMART
RUSSIAN TALE 30 36.280.87.0065 SILIKOMART forma silikonowa do nowoczesnych mini deserów
Seria nowoczesnych form silikonowych do tworzenia deserów w wersji mini. Idealnie sprawdzą się podczas tworzenia monoporcji na różnego rodzaju przyjęcia i uroczystości.
Indeks: SILIKOMART189
Marka: SILIKOMART
KIT FLAME 2000 25.988.87.0065 SILIKOMART zestaw form silikonowych z wykrojnikiem
Zestaw profesjonalnych form silikonowych o nietuzinkowym kształcie wraz z dwustronnym wykrojnikiem. Idealnie sprawdzi się podczas tworzenia nowoczesnych ciast i torów (zwłaszcza warstwowych oraz musowych).
Indeks: CALLEBAUT21(4)
Marka: CALLEBAUT
op. 400 g BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM 30.4% GOLD CALLEBAUT CHK-R30GOLD-E0-D94
Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.
142,00 zł / 1 kg
99,20 zł / 1l
Indeks: LUBECA95
Marka: LUBECA
1kg Czekolada 35% MLECZNA Lubeca Ivory Coast 771 Lubeca
Wyselekcjonowana czekolada z ziaren pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Aksamitna i mleczna w smaku. Polecana do konfekcji czekoladowych takich jak praliny, figurki czekoladowe i dekoracje z czekolady.
69,80 zł / 1 kg
Indeks: SWEETDECOR208
Marka: SWEET DECOR
op. 40 g Lentilki srebrne śr. 12 mm - posypka dekoracyjna - chrupiące draże czekoladowe z metalicznym połyskiem
Błyszczące draże czekoladowe do dekoracji! Chrupiąca skorupka z metalicznym połyskiem i rozpływające się czekoladowe wnętrze. Idealny sposób na pyszną i efektowną dekorację domowych wypieków i deserów. Uwaga! Rzeczywiste kolory posypek cukrowych mogą nieznacznie różnić się od wizualizacji ujętej na zdjęciach katalogowych produktu.
23,75 zł / 100 g
Indeks: MASTERMARTINI44
Marka: Master Martini
1kg Czekolada 32% MLECZNA Master Martini Ariba AQ37DA
Czekolada w ekonomicznej cenie, polecana głównie do polew na ciasta, ganche i tynków do tortów, do rozpuszczania jako pitna i do fontann z upłynnieniem dodatkowym tłuszczem.
47,00 zł / 1 kg