- Obniżka

Forma wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia lepsze rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień wypieczenia. Nieprzywierająca powłoka gwarantuje łatwość użytkowania oraz doskonałe odwzorowanie kształtu.
VERONA 1900 TPLUS X - to forma wykonana z innowacyjnego materiału w technologii TPLUS X. Materiał ma właściwości zapobiegające przywieraniu wyrobów, jest nierdzewny i odporny na uszkodzenia. Pozwala na przygotowywanie wypieków (pieczonych w temperaturze do 180°C) oraz deserów chłodzonych i mrożonych (w temperaturze do (-) 30°C). Forma przeznaczona do przede wszystkim do wypieku tradycyjnej babki w nowoczesnym wydaniu. Nieprzywierająca powłoka zapewnia łatwość wyjmowania wypieków i doskonałe odwzorowanie kształtu. Wymiary formy - średnica - 175 milimetrów, wysokość - 140 milimetrów, pojemność - 1900 mililitrów.
TPLUS X - INNOWACYJNY MATERIAŁ - nowa technologia (TPLUSX) została wykorzystana do opracowania form wykonanych ze specjalnego materiału, który daje możliwość pieczenia w temperaturach do 180°C. Wysokiej jakości materiał odporny na działanie temperatur w zakresie od (-) 30°C do (+) 180°C. Materiał cechuje całkowita nieprzywieralność (non-stick) - co pozwala na doskonałe odwzorowanie kształtu oraz łatwe wyjmowanie wypieków i deserów z formy (bez naruszania ich kształtu i struktury). Formy wykonane w technologii TPLUSX nie wymagają zabezpieczania tłuszczem przed procesem pieczenia. Dodatkowo materiał jest odporny na uderzenia i uszkodzenia oraz daje możliwość bezpiecznego mycia w zmywarce - bez wpływu na właściwości non-stick. Form wykonanych w technologii można używać również do przygotowywania mrożonych deserów.
ZALETY STOSOWANIA FORM TPLUS X:
wytrzymałość (materiał nie pęka i nie ulega uszkodzeniom mechanicznym, jest odporny na zarysowania)
stabilność termiczna (materiał jest odporny na szeroki zakres temperatur - od (-) 30°C do (+) 180°C)
praktyczna i łatwa konserwacja (dzięki możliwości mycia w zmywarce)
wszechstronność użytkowania (możliwość pieczenia, chłodzenia, mrożenia i stosowania w kuchence mikrofalowej)
wysoka jakość (wykonane z najwyższej jakości materiałów)
bezpieczeństwo użytkowania (materiał nie zawiera teflonu i bisfenoli - jest zgodny z wytycznymi agencji żywności i leków)
szczegółowe odwzorowanie kształtu (forma wiernie odwzorowuje każdy szczegół)
nie wymagają zabezpieczania tłuszczem (zdrowsza forma przygotowywania potraw)
materiał zapobiega przywieraniu produktów podczas pieczenia (nieprzywierająca powłoka)
materiał pozwala na skrócenie czasu pieczenia oraz stosowanie niższej temperatury wypieku
materiał zapewnia równomierny stopień wypieczenia (dzięki lepszemu rozprowadzaniu i przewodzeniu ciepła)
materiał nie wpływa na smak potraw (jest bezwonny)
materiał przeznaczony do recyklingu (mniejsze zanieczyszczenie środowiska)
WARUNKI UŻYTKOWANIA FORM TPLUS X
Indeks: SILIKOMART595
Marka: SILIKOMART
Forma wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia łatwość użytkowania oraz doskonałe odwzorowanie kształtu. Dzięki cylindrycznej wkładce daje możliwość wypieku ciast z otworem, który po wypełnieniu wkładem żelowym lub kremem daje zaskakujący efekt końcowy.
Indeks: SILIKOMART622
Marka: SILIKOMART
Forma wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia łatwość użytkowania oraz doskonałe odwzorowanie kształtu. Forma składa się z dwóch elementów, które pozwalają na otrzymanie trójwymiarowego efektu walentynkowych wypieków.
Indeks: CALLEBAUT117
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: BALDINI12
Marka: BALDINI
Seria naturalnych aromatów spożywczych wytwarzanych z czystych olejków eterycznych (w procesie destylacji parą wodną). Przeznaczone do aromatyzowania i przyprawiania żywności oraz napojów. Certyfikowany produkt ekologiczny - BIO.
Indeks: PAPILART65(2)
Marka: NOVACART
Indeks: CALLEBAUT118
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Forma wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia lepsze rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień wypieczenia. Nieprzywierająca powłoka gwarantuje łatwość użytkowania oraz doskonałe odwzorowanie kształtu.