- Perforowana forma do wypieku wyjątkowo chrupiących spodów z ciasta kruchego.
- Wysokiej jakości forma wykonana ze stali węglowej pokrytej wyjątkowo trwałą ceramiczną powłoką zabezpieczającą.
- Powłoka zabezpiecza przed przywieraniem wypieków i charakteryzuje się wysoką odpornością na ścieranie.
- Dzięki zastosowaniu powłoki zabezpieczającej nie ma konieczności smarowania formy tłuszczem przed pieczeniem.
- Perforacja zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła a tym samym równomierny stopień wypieczenia i zarumienienia.
- Zastosowanie perforacji skraca czas studzenia wypieków co gwarantuje ich wyjątkową chrupkość i kruchość.
- Przeznaczona jest do pieczenia w piekarnikach elektrycznych, gazowych oraz konwekcyjnych (z termoobiegiem).
- Forma wykazuje również odporność na działanie niskich temperatur podczas mrożenia i szokowego zamrażania.
- Nie nadaje się do stosowania w kuchence mikrofalowej, jednak bezpiecznie można ją myć w zmywarce.
- Wykonana została z najwyższą starannością w celu zapewnienia maksymalnej niezawodności podczas użytkowania.
- Producent zapewnia, ze forma przy odpowiednim użytkowaniu będzie nam służyć bez zarzutu przez minimum 20 lat.
- Daje również 5 letnią gwarancję na powłokę zabezpieczającą.
- Idealnie sprawdzi się zarówno w profesjonalnej i domowej kuchni.
Rodzaj produktu: perforowana forma do wypieku chrupiących spodów do słodkich i wytrawnych tart
Kształt formy: okrągły (falisty brzeg)
Wymiary: ∅ 23 cm x (wysokość) 3 cm
Materiał: stal węglowa z powłoką zabezpieczającą
Kolor: ciemny szary
Warunki użytkowania:
- w piekarniku elektrycznym
- w piekarniku gazowym
- w piekarniku konwekcyjnym (z termoobiegiem)
- w zmywarce
- nie stosować w kuchence mikrofalowej
Seria produktowa: MASTER CLASS CRUSTY BAKE
Kod produktu: KCMKKB37
