PC5068 Calaca Pavoni - forma z tritanu do tabliczek czekolady - Meksykańska Czaszka - Cukieteria.pl
  • PC5068 Calaca Pavoni - forma z tritanu do tabliczek czekolady - Meksykańska Czaszka - Cukieteria.pl
  • PC5068 Calaca Pavoni - forma z tritanu do tabliczek czekolady - Meksykańska Czaszka - Cukieteria.pl
  • PC5068 Calaca Pavoni - forma z tritanu do tabliczek czekolady - Meksykańska Czaszka - Cukieteria.pl
  • PC5068 Calaca Pavoni - forma z tritanu do tabliczek czekolady - Meksykańska Czaszka - Cukieteria.pl

PC5068 Calaca Pavoni - forma z tritanu do tabliczek czekolady - Meksykańska Czaszka - 154 x 77 x 9 mm

PAVONI431

Forma do tabliczek czekolady z wzorem meksykańskiej czaszki. Idealna do tworzenia dekoracyjnych tabliczek czekolady na Halloween. Dopracowany w najdrobniejszych szczegółach wzór stworzony we współpracy z Fabrizio Fiorani. Forma pozwala ja jednorazowe przygotowanie 3 tabliczek czekolady o wymiarach: dł. 154 mm x szer. 77 mm x wys. 9 mm i i gramaturze około 100 g.

102,00 zł
Brutto
Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

Tabliczka Meksykańska Czaszka do tabliczek na Halloween!

Formy do pracy z czekoladą wykonane z tritanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z tritanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Sposób wypełniania form podczas tworzenia tabliczek czekolady:

- całość formy wypełniamy odpowiednio zatemperowaną czekoladą, o właściwej temperaturze i płynności,

- czekoladę rozprowadzamy równomiernie po całej objętości wzoru, nadmiar czekolady zlewamy,

- pozostawiamy do momentu całkowitego zastygnięcia czekolady,

- ostrożnie wyjmujemy gotowe tabliczki.

Seria form do dekoracyjnych tabliczek czekolady na Halloween:

Formy doskonale sprawdzają się do tworzenia tworzenia klasycznych lub dekorowanych tabliczek. Zależnie od skomplikowania i gramatury kształtu. 

Zalety korzystania z form do czekolady:

- trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,

- odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,

- zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,

- równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,

- możliwość kontrolowania wypełnienia formy (dzięki transparentnej barwie),

- łatwość wyjmowania kształtów z formy,

- możliwość ręcznego i maszynowego formowania.

Tabliczka Meksykańska Czaszka, szczegóły i charakterystyka produktu:

- dekoracyjna forma z tritanu do tworzenia tabliczek czekolady,

- inspirowana popularnym wzorem meksykańskiej czaszki,

- dekoracyjne tabliczki o prostokątnym kształcie,

- forma pozwala na jednorazowe przygotowanie 3 tabliczek,

- gramatura jednej tabliczki to około 100 gramów,

- forma przeznaczona do ręcznej i maszynowej produkcji wyrobów z czekolady.

Szczegóły produktu:
Nazwa handlowa Choco Bar PC5068 Calaca by Fabrizio Fiorani
Numer katalogowy PC5068FR
Kształt tabliczki prostokątny
Wzór meksykańska czaszka
Tematyka halloween
Materiał Tritan
Wymiary formy dł. 275 x szer. 175 x wys. 24 mm
Wymiary tabliczki dł. 154 x szer. 77 x wys. 9 mm
Objętość tabliczki 100 g
Ilość tabliczek na formę 3
Objętość formy 3 x 100 g = 300 g
Układ 1 x 3
Przeznaczenie profesjonalna forma do produkcji ręcznej i maszynowej
Zastosowanie klasyczne i dekorowane tabliczki czekolady
Rodzaj forma do tabliczek czekolady
Producent Pavoni Italia
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowano we Włoszech

Wybór odpowiedniej płynności czekolady:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

Proces temperowania czekolady:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

Produkcja wyrobów czekoladowych z nadzieniem:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Szczegóły produktu
PAVONI431
10 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT04

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811 CALLEBAUT 811-E4-U71

favorite_border favorite

Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 271,00 zł

108,40 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT05

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 CALLEBAUT 823NV-E4-U71

favorite_border favorite

Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 282,00 zł

112,80 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: VALRHONA01

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Manjari 64% Valrhona - ciemna czekolada o owocowych nutach ziaren kakao z Madagaskaru - kuwertura w kaletkach

favorite_border favorite

Aromatyczna ciemna czekolada o przyjemnie owocowym smaku. Wytwarzana z najlepszych ziaren kakao z Madagaskaru. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o intensywnym smaku czekolady!

Cena 606,00 zł

202,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: VALRHONA10

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Ivoire 35% Valrhona - delikatna biała czekolada z nutami wanilii - kaletki w kolorze kości słoniowej

favorite_border favorite

Delikatna biała czekolada o ciepłym mocno mlecznym smaku i subtelnej słodyczy. Wyczuwalne nuty wanilii i skondensowanego mleka. Biała czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia kremowych polew i glazur czekoladowych.

Cena 630,00 zł

210,00 zł / 1 kg

Indeks: CHOCOWORLD20

Marka: CHOCOLATE WORLD

CW1666 Czaszka na Halloween - forma z poliwęglanu na 12 trójwymiarowych pralin - Chocolate world

favorite_border favorite

Profesjonalna forma w poliwęglanu do trójwymiarowych pralin w kształcie czaszki. Podwójny model formy pozwala na jednorazowe przygotowanie 12 czekoladek o wadze około 16 gramów. Idealna do dekoracyjnych czekoladek na Halloween.

Cena 102,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: TALA111

Marka: BIRKMANN

CZASZKA MEKSYKAŃSKA 195 219 BIRKMANN foremka do wykrawania ze stali nierdzewnej - wysokość 7 cm

favorite_border favorite

Foremka do wykrawania ciasteczek i tworzenia dekoracji (nie tylko spożywczych) w kształcie meksykańskiej czaszki.

Cena 24,00 zł

24,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER128

Marka: HANS BRUNNER

HB-9205-PC TAFEL CORAL HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - strukturalny wzór koralowce

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych tabliczek czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 106,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER131

Marka: HANS BRUNNER

HB-9208-PC TAFEL CROCODILE HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do tabliczek czekolady - skóra krokodyla

favorite_border favorite

Kolekcja form do tworzenia klasycznych, nowoczesnych, dekorowanych lub nadziewanych tabliczek czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 106,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: WILTON07

Marka: WILTON

Czaszka - forma silikonowa do wypieków i deserów na Halloween - 03-0-0100 Wilton - dł. 70 x szer. 60 x wys. 35 mm x 6 porcji

favorite_border favorite

Forma silikonowa do wypieków i deserów na Halloween! Uniwersalna foremka cukiernicza do domowych słodyczy w kształcie Czaszki. Foremka silikonowa Czaszka od marki Wilton pozwala na przygotowanie 6 porcji o przybliżonych wymiarach dł. 70 mm x szer. 60 mm x wys. 35 mm.

Cena 51,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU