SCG49 Choco Crown Silikomart - forma silikonowa do domowych czekoladek - Cukieteria.pl
  • SCG49 Choco Crown Silikomart - forma silikonowa do domowych czekoladek - Cukieteria.pl
  • SCG49 Choco Crown Silikomart - forma silikonowa do domowych czekoladek - Cukieteria.pl
  • SCG49 Choco Crown Silikomart - forma silikonowa do domowych czekoladek - Cukieteria.pl
  • SCG49 Choco Crown Silikomart - forma silikonowa do domowych czekoladek - Cukieteria.pl
  • SCG49 Choco Crown Silikomart - forma silikonowa do domowych czekoladek - Cukieteria.pl

SCG49 Choco Crown Silikomart - forma silikonowa do domowych czekoladek - korona - śr. 30 mm / poj. 9 ml x 11 czekoladek

SILIKOMART257

Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Choco Crown, to foremka silikonowa do domowych czekoladek o pojemności 9 ml. Foremka pozwala na jednorazowe przygotowanie 11 czekoladek o wymiarach śr. 30 mm x wys. 15 mm.

57,00 zł
Brutto
Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

Forma silikonowa do domowych czekoladek!

Easy Choc Chocolate Moulds, to wyjątkowa seria form silikonowych przeznaczonych do pracy z czekoladą. Seria została stworzona dla domatorów i miłośników czekolady. Pozwala na przygotowywanie wyjątkowych pralin i czekoladek w zaciszu domowej kuchni. W serii znajdują się różnorodne kształty, klasyczne, okolicznościowe i nowoczesne. Domowe czekoladki doskonale sprawdzą się na różnego rodzaju przyjęciach i uroczystościach lub jako słodki i spersonalizowany upominek dla najbliższych. Formy zostały wykonane z najwyższej jakości płynnego silikonu platynowego, który charakteryzuje się znaczną elastycznością oraz stabilnością termiczną, zapewniając wygodę podczas pracy. Formy przeznaczone są przede wszystkim do pracy z czekoladą, jednak wykazują odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 60°C do (+) 230°C, co daje możliwość pieczenia i mrożenia w formach. Doskonale sprawdzą się do domowych cukierków i żelków, drobnych ciasteczek lub tworzenia "kostek lodu". Dodatkowo form można bezpiecznie używać w kuchence mikrofalowej oraz myć w zmywarce. Podczas tworzenia domowych pralin formy najlepiej napełniać odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Platynowy płynny silikon charakteryzuje się odpowiednią elastycznością, która zapewnia doskonałe odwzorowanie kształtu. Pozwala na bezproblemowe wyjmowanie wyrobów z formy oraz użytkowanie w kuchence mikrofalowej. Jest odporny na działanie wysokich (pieczenie) oraz niskich temperatur (nadaje się do chłodzenia, mrożenia oraz szokowego zamrażania). Jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością oraz zapewnia zachowanie właściwej higieny dzięki możliwości mycia w zmywarce. Podczas pracy z formami silikonowymi nie należy stosować ostrych narzędzi kuchennych, zalecane się stosowanie przyborów z tworzywa, drewna oraz silikonu. 

Zastosowanie form silikonowych z serii Easy Choc od Silikomart:

  • do domowych czekoladek,

  • do domowych pralin dekorowanych i nadziewanych,

  • do klasycznych cukierków, cukierków z izomaltu i żelków,

  • do wypieku ciasteczek,

  • do "kostek lodu".

Charakterystyka formy silikonowej do domowych czekoladek:

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
Nazwa handlowa Choco Crown
Kod produktu SCG49
Numer katalogowy 22.149.77.0065
Seria produktowa Easy Choc
Materiał silikon
Kolor brązowy
Kształt przestrzenny
Wzór korona
Ilość wzorów 1
Wymiary formy dł. ok. 240 mm x szer. ok. 120 mm
Wymiary czekoladek śr. 30 mm x wys. 15 mm
Ilość czekoladek 11
Układ 3 x 4
Pojemność czekoladek 9 ml
Pojemność formy 99 ml
Przeznaczenie do kontaktu z żywnością
Zastosowanie do domowych czekoladek
Zakres temperatur od (-) 60°C do (+) 230°C
Tematyka uniwersalna
Producent Silikomart
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowane we Włoszech

Zalety stosowania form silikonowych od Silikomart:

  • elastyczność (forma po złożeniu wraca do swojego pierwotnego kształtu),

  • wytrzymałość (materiał nie pęka i nie ulega uszkodzeniom mechanicznym),

  • oszczędność miejsca podczas przechowywania (łatwość przechowywania),

  • stabilność termiczna (materiał jest odporny na szeroki zakres temperatur),

  • praktyczna i łatwa konserwacja (dzięki możliwości mycia w zmywarce),

  • wszechstronność użytkowania (możliwość pieczenia, chłodzenia, mrożenia oraz stosowania w kuchence mikrofalowej),

  • wysoka jakość (wykonane z najwyższej jakości płynnego silikonu),

  • bezpieczeństwo użytkowania (materiał nie zawiera bisfenoli i jest zgodny z wytycznymi agencji żywności i leków),

  • szczegółowe odwzorowanie kształtu (forma wiernie odwzorowuje każdy szczegół),

  • nie wymagają zabezpieczania tłuszczem (zdrowsza forma przygotowywania potraw),

  • materiał nie wpływa na smak potraw (jest bezwonny).

Warunki użytkowania form silikonowych z serii Easy Choc od Silikomart:

  • wykonane z materiałów całkowicie bezpiecznych w kontakcie z żywnością,

  • możliwość chłodzenia, mrożenia i szokowego zamrażania do temperatury (-) 60°C,

  • możliwość pieczenia w piecach i piekarnikach w temperaturze do (+) 230°C,

  • możliwość bezpiecznego, wielokrotnego mycia w zmywarce,

  • możliwość użytkowania w kuchence mikrofalowej,

  • nie używać ostrych narzędzi i przyborów podczas pracy z formą silikonową,

  • trzymać z dala od otwartego ognia i innych źródeł zapłonu.

Przydatne wskazówki dotyczące produkcji domowych czekoladek:

  • Wybór odpowiedniej płynności czekolady:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych. Bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus. Ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady. Czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

  • Proces temperowania czekolady:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • Produkcja pralin z nadzieniem:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1.5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Producent Silikomart
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowano we Włoszech
Ostrzeżenia Wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Nie używać ostrych narzędzi podczas pracy z produktem.
Trzymać z dala od otwartego ognia i innych źródeł  zapłonu.
Umyć przed pierwszym użyciem.

Szczegóły produktu
SILIKOMART257
1 Przedmiot
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: SILIKOMART61

Marka: SILIKOMART

SCG11 Tablette Silikomart - forma silikonowa do mini tabliczek czekolady - dł. 38 mm / poj. 4 ml x 12 czekoladek

Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Tablette, to foremka silikonowa do mini tabliczek czekolady o pojemności 4 ml. Foremka pozwala na jednorazowe przygotowanie 12 mini tabliczek o wymiarach dł. 38 mm x szer. 28 mm x wys. 4.5 mm.

Cena 47,50 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SILIKOMART267

Marka: SILIKOMART

SCG28 Choco Spoon Silikomart - forma silikonowa do łyżeczek z czekolady - dł. 96 mm / poj. 6.2 ml x 7 czekoladek

Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Choco Spoon, to foremka silikonowa do tworzenia łyżeczek z czekolady o pojemności 6.2 ml. Foremka pozwala na jednorazowe przygotowanie 7 czekoladowych łyżeczek o wymiarach dł. 96 mm x szer. 26 mm x wys. 6.5 mm.

Cena 57,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CALLEBAUT118

Marka: CALLEBAUT

400 g BIAŁA CZEKOLADA 28% RECIPE N°W2 W2-E0-D94 CALLEBAUT

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

Cena 45,20 zł

113,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT116

Marka: CALLEBAUT

400 g CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811-E0-D94 CALLEBAUT

Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 43,60 zł

109,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT117

Marka: CALLEBAUT

400 g MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 823-E0-D94 CALLEBAUT

Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 45,20 zł

113,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BARIMA597

Marka: BARBARA LUIJCKX

150 szt. FOREMKA KORONA 3391 BARBARA DECOR kwadratowa foremka z ciemnej czekolady 25 x 21 mm

Elegancka foremka z wysokiej jakości ciemnej czekolady. Idealny sposób na szybką i efektowną prezentację Twoich słodkich wyrobów. Doskonale sprawdzi się zarówno w profesjonalnej jak i domowej pracowni cukierniczej.

Cena 142,00 zł

0,95 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT21(4)

Marka: CALLEBAUT

op. 400 g BIAŁA CZEKOLADA Z KARMELEM 30.4% GOLD CALLEBAUT CHK-R30GOLD-E0-D94

Wyjątkowa czekolada o intensywnym - karmelowym smaku i bursztynowej barwie o złotym odcieniu. Uniwersalna płynność czyni są wszechstronną w zastosowaniu. Doskonała do nadawania smaku oraz barwy rożnego rodzaju słodkim kreacjom.

Cena 56,80 zł

142,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: CALLEBAUT64

Marka: CALLEBAUT

op. 600 g MYCRYO NCB-HD706-E0-W44 CALLEBAUT czysty tłuszcz kakaowy w postaci bardzo drobnego proszku

Wyjątkowy produkt - tłuszcz kakaowy (masło kakaowe) w postaci bardzo drobnego proszku o neutralnym smaku i aromacie. Pozwala na odpowiednie przeprowadzenie procesu temperowania czekolady. Stosowany do tworzenia marynat z dodatkiem przypraw i ziół oraz do przyrządzania potraw - smażenia, pieczenia czy grillowania.

Cena 186,00 zł

310,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU