oryginalna forma do walentynkowych batonów czekoladowych
  • oryginalna forma do walentynkowych batonów czekoladowych
  • oryginalna forma do walentynkowych batonów czekoladowych
  • oryginalna forma do walentynkowych batonów czekoladowych
  • oryginalna forma do walentynkowych batonów czekoladowych

CHOCADO CH035 TESORO B 52.935.86.0065 SILIKOMART forma z tritanu do walentynkowych batonów czekoladowych

SILIKOMART658

Idealna do tworzenia dekorowanych batonów czekoladowych na święto zakochanych >>>

98,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

Forma do czekolady stworzona we współpracy z Kirsten Tibballs do tworzenia walentynkowych batonów czekoladowych.

Formy charakteryzuje wysoka jakość wykonania i odwzorowania kształtów. Wykonane zostały z tritanu, jest to nowoczesne tworzywo charakteryzujące się wysoką odpornością i elastycznością. Formy wykazują wysoką odporność na uderzenia, zarysowania i wgniecenia oraz zapewniają całkowitą niezawodność. Formy pozwalają na jednorazowe przygotowanie trzech tabliczek czekolady (schemat poniżej). 

Są bezpieczne w kontakcie z żywnością oraz odporne na chłodzenie, mrożenie i szokowe zamrażanie. Ponadto wyroby czekoladowe są łatwe do wyjęcia z formy oraz mają idealnie błyszczącą powierzchnię. Do produkcji pralin należy wybierać czekoladę o wyższej płynności (o oznaczeniu płynności - trzy lub cztery krople). Przed wlaniem czekolady formę należy lekko podgrzać, zapobiega to zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy wypełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Tritan™ - nowoczesne tworzywo, charakteryzujące się wysoką odpornością i elastycznością; produkty wykonane z tritanu mają wyjątkową trwałość, są bardziej odporne na uderzenia niż inne tworzywa i szkło; wykazują szczególną odporność na uderzenia, zarysowania i wgniecenia; materiał zapewnia całkowitą niezawodność produktów, a przy tym jest bezpieczny w kontakcie z żywnością.

Warunki użytkowania form do tabliczek czekolady wykonanych z tritanu:

  • formy wykazują odporność na działanie kwasów mineralnych, tłuszczu, olejów oraz alkoholu

  • charakteryzują się stabilnością w utrzymaniu kształtów i wymiarów pod wpływem działania wysokich i niskich temperatur

  • formy są odpowiednio twarde i elastyczne

  • wykazują odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 40°C do (+) 120°C

  • zaleca się ręczne czyszczenie form lub mycie w zmywarce przy użyciu delikatnych środków czyszczących

  • do czyszczenia nie należy używać ostrych gąbek, które mogą zarysować powierzchnię formy

  • form nie należy stosować w kuchence mikrofalowej 

  • chronić przed bezpośrednim kontaktem ze źródłem ciepła i otwartym ogniem (np. kuchenki gazowej)

SCHEMAT FORMY DO TABLICZEK CZEKOLADY:

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą. Do tabliczek czekoladowych doskonale nadają się czekolady o płynności oznaczonej jako jak 3/5 kropli.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin (lub tabliczek czekolady) z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Szczegóły produktu
SILIKOMART658
5 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
52.935.86.0065
NAZWA HANDLOWA
TESORO B
ILOŚĆ BATONÓW
8
OBJĘTOŚĆ PORCJI
74 ml
OBJĘTOŚĆ FORMY
592 ml
WYMIARY FORMY
275 mm x 175 mm x h 25 mm
WYMIARY PORCJI
120 mm x 25 mm x h 12 mm
RODZAJ
FORMA DO BATONÓW CZEKOLADOWYCH
KSZTAŁT
PROSTOKĄTNY
KOLOR
TRANSPARENTNY
WZÓR
SERCA
MATERIAŁ
TRITAN™
PRZEZNACZENIE
DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
ZASTOSOWANIE
DO CZEKOLADY
KOD PRODUKTU
CH035
APLIKACJE
BATONY CZEKOLADOWE
SERIA PRODUKTOWA
CHOCADO
TEMATYKA
WALENTYNKI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: SILIKOMART567

Marka: SILIKOMART

CHOCADO DEGUSTA 01T 52.925.86.0065 SILIKOMART forma do nieregularnych tabliczek czekolady z Tritanu™

favorite_border favorite

Forma do tworzenia delikatnych tabliczek czekolady z nieregularnymi kawałkami w kształcie prostokątów. Wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia wyjątkową trwałość i niezawodność podczas użytkowania.

Cena 64,40 zł Cena podstawowa 92,00 zł
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SILIKOMART61

Marka: SILIKOMART

SCG11 Tablette Silikomart - forma silikonowa do mini tabliczek czekolady - dł. 38 mm / poj. 4 ml x 12 czekoladek

favorite_border favorite

Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Tablette, to foremka silikonowa do mini tabliczek czekolady o pojemności 4 ml. Foremka pozwala na jednorazowe przygotowanie 12 mini tabliczek o wymiarach dł. 38 mm x szer. 28 mm x wys. 4.5 mm.

Cena 47,50 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BARIMA325

Marka: BARBARA LUIJCKX

op. 49 szt. Kulki Moon - 331035 Barbara Decor - kremowe kulki dekoracyjne z białej czekolady - śr. 27 mm

favorite_border favorite

Kulki czekoladowe w kolorze naturalnej bieli! Wykonane z wysokiej jakości białej czekolady. Idealny sposób na szybką i efektowną dekorację Twoich słodkich wyrobów. Doskonale sprawdzą się na każdą okazję zarówno w profesjonalnej jak i domowej pracowni cukierniczej. 

Cena 65,00 zł

1,33 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU