CHRISTMAS BALLS MLD-090425-M00 CACAO BARRY forma do pralin bombka z poliwęglanu
  • CHRISTMAS BALLS MLD-090425-M00 CACAO BARRY forma do pralin bombka z poliwęglanu

CHRISTMAS BALLS MLD-090425-M00 CACAO BARRY forma do pralin bombka z poliwęglanu

CACAOBARRY20


75,00 zł
Brutto
PRODUKT NA ZAMÓWIENIE
help_outlineZapytaj o produkt
CHRISTMAS BALLS MLD-090425-M00 CACAO BARRY forma do pralin bombka z poliwęglanu

CHRISTMAS BALLS MLD-090425-M00 CACAO BARRY forma do pralin bombka z poliwęglanu

Akceptuję zasady polityki prywatności  

favorite_border favorite
Opis

Forma do pralin w kształcie bombek bożonarodzeniowych francuskiego producenta Cacao Barry, wykonana z poliwęglanu.

Materiał kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania pralin z formy oraz zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię czekolady.

Do produkcji pralin należy wybierać czekoladę o wyższej płynności* (o oznaczeniu płynności - trzy lub cztery krople).

Przed wlaniem czekolady formę należy lekko podgrzać, zapobiega to zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady.

Formy należy wypełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą*.


Nazwa: CHRISTMAS BALLS

Kształt: bombka

Materiał: poliwęglan (polycarbonate)


Wymiary formy: dł. 275 x szer. 175 mm

Wymiary praliny: ∅ 75 mm

Waga praliny: 40 g

Ilość porcji: 6


Kod produktu: MLD-090425-M00


WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

*płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych;

bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus;

ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady;

czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.


PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

*odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia:

- satynowy połysk czekolady,

- doskonałą łamliwość,

- kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).


PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne.

Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu.

Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów).

Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.



KATALOG FORM DO PRALIN CACAO BARRY


Szczegóły produktu
CACAOBARRY20
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: THERMOHAUSER211

Marka: THERMOHAUSER

Stalowa szpachla cukiernicza z niebieskim uchwytem z tworzywa - dł. 24.5 x szer. 12 cm - nr. kat. 68695 Thermohauser

favorite_border favorite

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.

Cena 55,00 zł

55,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CHOCOWORLD102

Marka: CHOCOLATE WORLD

Trapezowa szpachla cukiernicza z uchwytem z tworzywa - dł. 24 x szer. 18 cm - nr. kat. M1185 Chocolate World

favorite_border favorite

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Trapezowy nóż do czekolady.

Cena 169,00 zł

169,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: THERMOHAUSER120

Marka: THERMOHAUSER

Stalowa skrobka cukiernicza - trapez - z niebieskim uchwytem z tworzywa - dł. 19 x szer. 14.5 cm - nr. kat. 68635 Thermohauser

favorite_border favorite

Solidnie wykonana skrobka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Uniwersalne zastosowanie. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.

Cena 54,00 zł

54,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU