• Nowy
CW1299 Pan Królik - Chocolate World - forma do lizaków czekoladowych - Cukieteria.pl
  • CW1299 Pan Królik - Chocolate World - forma do lizaków czekoladowych - Cukieteria.pl
  • CW1299 Pan Królik - Chocolate World - forma do lizaków czekoladowych - Cukieteria.pl
  • CW1299 Pan Królik - Chocolate World - forma do lizaków czekoladowych - Cukieteria.pl

CW1299 Pan Królik - Chocolate World - forma z poliwęglanu do wielkanocnych lizaków czekoladowych - obj. 16 g

CHOCOWORLD205

Seria form do tworzenia dekoracyjnych lizaków z czekolady. Profesjonalna forma wykonana z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu. Wielkanocny wzór królika w garniturze. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie 9 lizaków o wymiarach dł. 74 mm x szer. 30 mm x wys. 12 mm i pojemności 16 gramów.

104,00 zł
Brutto

104,00 zł / 1 szt.

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

Forma do Wielkanocnych lizaków z czekolady!

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Poliwęglan wykazuje odporność na krótkotrwałe działanie skrajnych temperatur w przybliżonym zakresie od (-) 30°C do (+) 120°C. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa (niekiedy półtransparentna, lekko żółta), która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Jak czyścić formy do czekolady?

Formy do czekolady wykonane z poliwęglanu można czyścić ręcznie lub bezpiecznie myć w zmywarce. Do czyszczenia form nie należy stosować silnych detergentów, wystarczy klasyczny płyn do mycia naczyń i ciepła woda. Po każdym myciu formy należy dokładnie wytrzeć do sucha ściereczką wykonaną z mikrofibry. Taki proces czyszczenia zapewnia najlepsze wykorzystanie właściwości materiału podczas tworzenia wyrobów czekoladowych.

Sposób wypełniania form podczas tworzenia lizaków czekoladowych:

- całość formy wypełniamy odpowiednio zatemperowaną czekoladą, o właściwej temperaturze i płynności,

- czekoladę rozprowadzamy równomiernie po całej objętości wzoru, nadmiar czekolady zdejmujemy przy użyciu szpachelki,

- w przeznaczonym miejscu umieszczamy papierowe patyczki o odpowiedniej długości i średnicy,

- pozostawiamy do zastygnięcia i ostrożnie wyjmujemy gotowe lizaki.

Seria świątecznych form do czekolady:

Formy doskonale sprawdzają się do tworzenia tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych wyrobów czekoladowych. Zależnie od skomplikowania i gramatury kształtu.

Zalety korzystania z form z poliwęglanu:

- trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,

- odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne

- odporność materiału na szeroki zakres temperatur,

- zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,

- równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,

- możliwość kontrolowania wypełnienia formy (dzięki transparentnej barwie),

- łatwość wyjmowania kształtów z formy,

- możliwość ręcznego i maszynowego formowania,

- możliwość mycia w zmywarce.

Forma do lizaków, szczegóły i charakterystyka produktu:

- forma z poliwęglanu do tworzenia wielkanocnych lizaków czekoladowych,

- dekoracyjne lizaki w kształcie eleganckiego królika w garniturze,

- forma pozwala na jednorazowe przygotowanie 9 lizaków,

- przybliżona gramatura jednego lizaka to 16 gramów,

- forma przeznaczona do ręcznej i maszynowej produkcji wyrobów z czekolady.

Nazwa handlowa Lolly Haas CW1299
Numer katalogowy CW1299
Kształt formy prostokąt
Kształt lizaków królik w garniturze
Wzór Pan Królik
Tematyka Wielkanoc
Materiał poliwęglan
Wymiary formy dł. 275 mm x szer. 135 mm x wys. 24 mm
Wymiary lizaków dł. 74 mm x szer. 30 mm x wys. 12 mm
Wymiary patyczka dł. 90 mm x szer. 4 mm
Gramatura lizaków 16 g
Ilość lizaków na formę 9
Objętość formy 9 x 16 g = 144 g
Układ 1 x 9
Przeznaczenie profesjonalna forma do produkcji ręcznej i maszynowej
Zastosowanie do lizaków czekoladowych
Rodzaj forma do lizaków z czekolady
Producent Chocolate World
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji wyprodukowano w Belgii

Wybór odpowiedniej płynności czekolady:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

Proces temperowania czekolady:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

Produkcja wyrobów czekoladowych z nadzieniem:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Dokładnie umyć przed pierwszym użyciem.

Można bezpiecznie myć w zmywarce.

Po każdym myciu dokładnie wytrzeć do sucha.

Producent: Chocolate World

Dystrybutor: Sempre Group Sp. z o.o.

Kraj produkcji: wyprodukowano w Belgii

Szczegóły produktu
CHOCOWORLD205
1 Przedmiot
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CHOCOVIC04

Marka: CHOCOVIC

5 kg NACAR 30.3% CHW-O35NACA-D38 CHOCOVIC biała czekolada easymelt o wysokiej zawartości mleka

favorite_border favorite

Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.

Cena 365,00 zł

73,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOVIC02

Marka: CHOCOVIC

5 kg TOBADO 64.5% CHD-Q84TOBA-D38 CHOCOVIC ciemna czekolada easymelt o zrównoważonej słodyczy

favorite_border favorite

Ciemna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym słodkim smaku z wyczuwalną goryczką. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.

Cena 395,00 zł

79,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHOCOVIC03

Marka: CHOCOVIC

5 kg ZEYLON 36.5% CHM-Q89CEYL-D38 CHOCOVIC mleczna czekolada easymelt o zrównoważonym smaku

favorite_border favorite

Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.

Cena 340,00 zł

68,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER137

Marka: HANS BRUNNER

HB-8179-PC BRILLANT HASE POLLY HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - brylantowy królik

favorite_border favorite

Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 235,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER139

Marka: HANS BRUNNER

HB-9196-PC LOLLY BRILLANT HASE POLLY HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do lizaków czekoladowych - brylantowy królik

favorite_border favorite

Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych lizaków czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 89,90 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER161

Marka: HANS BRUNNER

Decor Siedzący Królik - DK-1004-PC Hans Brunner - forma z poliwęglanu do wielkanocnych dekoracji z czekolady - dł. 30 mm

favorite_border favorite

Seria form do tworzenia dekoracji czekoladowych. Wzory tworzone po przez termiczne formowanie poliwęglanu. Formy do użytku profesjonalnego. Decor w kształcie siedzącego zająca, to profesjonalna forma z poliwęglanu do wielkanocnych dekoracji o wadze 2.3 grama. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie 21 dekoracji o wymiarach: dł. 29.9 mm x szer. 29.9 mm...

Cena 86,00 zł

86,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: HANSBRUNNER158

Marka: HANS BRUNNER

Mała tabliczka Siedzący Królik - HB-9189-PC Hans Brunner - forma z poliwęglanu do wielkanocnych czekoladek - obj. 25 g

favorite_border favorite

Seria oryginalnych form do tworzenia wielkanocnych tabliczek czekolady. Proste kształty i wzory idealnie sprawdzą się do przygotowywania dekoracyjnych czekoladek z dodatkami. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie 8 czekoladek w kształcie zająca o wadze 25 gramów i wymiarach: dł. 66 mm x szer. 56 mm x wys. 10 mm.

Cena 130,00 zł

130,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: HANSBRUNNER168

Marka: HANS BRUNNER

Siedzący Królik - HB-0749-S Hans Brunner - forma z poliwęglanu do wielkanocnych czekoladek - dł. 45 mm

favorite_border favorite

Seria form do tworzenia wielkanocnych wyrobów czekoladowych. Forma do pralin w kształcie siedzącego zająca o wadze 27 gramów. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie 12 czekoladek o wymiarach: dł. 46 mm x szer. 45 mm x wys. 28 mm.

Cena 134,00 zł

134,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU