• Nowy
Forma do walentynkowych lizaków z czekolady - serce - Cukieteria.pl
  • Forma do walentynkowych lizaków z czekolady - serce - Cukieteria.pl

Lizak serce w paski HB-0982-S Hans Brunner - forma z poliwęglanu do walentynkowych lizaków czekoladowych - śr. 50 mm

HANSBRUNNER48

Seria form do tworzenia dekoracyjnych lizaków z czekolady. Profesjonalna forma wykonana z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu. Walentynkowy wzór serce w delikatne paski. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie 10 lizaków o wymiarach dł. 51 mm x szer. 49.5 mm x wys. 9 mm i pojemności 14 gramów.

126,00 zł
Brutto
Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

Forma do walentynkowych lizaków z czekolady!

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Poliwęglan wykazuje odporność na krótkotrwałe działanie skrajnych temperatur w przybliżonym zakresie od (-) 30°C do (+) 120°C. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa (niekiedy półtransparentna, lekko żółta), która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Jak czyścić formy do czekolady?

Formy do czekolady wykonane z poliwęglanu można czyścić ręcznie lub bezpiecznie myć w zmywarce. Do czyszczenia form nie należy stosować silnych detergentów, wystarczy klasyczny płyn do mycia naczyń i ciepła woda. Po każdym myciu formy należy dokładnie wytrzeć do sucha ściereczką wykonaną z mikrofibry. Taki proces czyszczenia zapewnia najlepsze wykorzystanie właściwości materiału podczas tworzenia wyrobów czekoladowych.

Sposób wypełniania form podczas tworzenia lizaków czekoladowych:

- całość formy wypełniamy odpowiednio zatemperowaną czekoladą, o właściwej temperaturze i płynności,

- czekoladę rozprowadzamy równomiernie po całej objętości wzoru, nadmiar czekolady zdejmujemy przy użyciu szpachelki,

- w przeznaczonym miejscu umieszczamy papierowe patyczki o odpowiedniej długości i średnicy,

- pozostawiamy do zastygnięcia i ostrożnie wyjmujemy gotowe lizaki.

Seria walentynkowych form do czekolady:

Formy doskonale sprawdzają się do tworzenia tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych wyrobów czekoladowych. Zależnie od skomplikowania i gramatury kształtu.

Zalety korzystania z form z poliwęglanu:

- trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,

- odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne

- odporność materiału na szeroki zakres temperatur,

- zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,

- równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,

- możliwość kontrolowania wypełnienia formy (dzięki transparentnej barwie),

- łatwość wyjmowania kształtów z formy,

- możliwość ręcznego i maszynowego formowania,

- możliwość mycia w zmywarce.

Forma do lizaków w kształcie serca, szczegóły i charakterystyka produktu:

- forma z poliwęglanu do tworzenia walentynkowych lizaków czekoladowych,

- dekoracyjne lizaki w kształcie serca z napisem "I LOVE YOU",

- forma pozwala na jednorazowe przygotowanie 4 lizaków w kształcie serca,

- przybliżona gramatura jednego lizaka to 20 gramów,

- forma przeznaczona do ręcznej i maszynowej produkcji wyrobów z czekolady.

Nazwa handlowa Lizak Serce
Numer katalogowy HB-0982-S
Kształt formy prostokąt
Kształt lizaków serce
Wzór paski
Tematyka walentynki
Materiał poliwęglan
Wymiary formy dł. 275 mm x szer. 175 mm x wys. 24 mm
Wymiary lizaków dł. 51 mm x szer. 49.5 mm x wys. 9 mm
Wymiary patyczka dł. 90 mm x szer. 4 mm
Gramatura lizaków 14 g
Ilość lizaków na formę 10
Objętość formy 10 x 14 g = 140 g
Układ 2 x 5
Przeznaczenie profesjonalna forma do produkcji ręcznej i maszynowej
Zastosowanie do lizaków czekoladowych
Rodzaj forma do lizaków z czekolady
Producent Hans Brunner
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji wyprodukowano w Niemczech

Wybór odpowiedniej płynności czekolady:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

Proces temperowania czekolady:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

Produkcja wyrobów czekoladowych z nadzieniem:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Dokładnie umyć przed pierwszym użyciem.

Można bezpiecznie myć w zmywarce.

Po każdym myciu dokładnie wytrzeć do sucha.

Producent: Hans Brunner GmbH

Dystrybutor: Sempre Group Sp. z o.o.

Kraj produkcji: wyprodukowano w Niemczech

Szczegóły produktu
HANSBRUNNER48
9 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: LUBECA19

Marka: LUBECA

10kg Czekolada 33% BIAŁA 776 Lubeca

Czekolada biała 33% masło kakao.

Cena 770,50 zł

77,05 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: THERMOHAUSER211

Marka: THERMOHAUSER

Stalowa szpachla cukiernicza z niebieskim uchwytem z tworzywa - dł. 24.5 x szer. 12 cm - nr. kat. 68695 Thermohauser

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.

Cena 55,00 zł

55,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: THERMOHAUSER210

Marka: THERMOHAUSER

Stalowa szpachla cukiernicza z niebieskim uchwytem z tworzywa - dł. 24.5 x szer. 15 cm - nr. kat. 68705 Thermohauser

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.

Cena 40,50 zł

40,50 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CHOCOWORLD102

Marka: CHOCOLATE WORLD

Trapezowa szpachla cukiernicza z uchwytem z tworzywa - dł. 24 x szer. 18 cm - nr. kat. M1185 Chocolate World

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Trapezowy nóż do czekolady.

Cena 169,00 zł

169,00 zł / 1 szt.

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: THERMOHAUSER120

Marka: THERMOHAUSER

Stalowa skrobka cukiernicza - trapez - z niebieskim uchwytem z tworzywa - dł. 19 x szer. 14.5 cm - nr. kat. 68635 Thermohauser

Solidnie wykonana skrobka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Uniwersalne zastosowanie. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.

Cena 54,00 zł

54,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PODKŁADYCUK54

Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE

100 szt. dł. 10 cm BIAŁE PAPIEROWE PATYCZKI DO LIZAKÓW I CAKE POPS - śr. 35 mm

Papierowe patyczki do lizaków w kolorze naturalnej bieli. Idealne do klasycznych lizaków, lizaków z izomaltu, czekolady i lizaków z ciasta (cake pop).

Cena 9,00 zł

0,09 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE