forma z poliwęglanu do tworzenia wyjątkowych bożonarodzeniowych lizaków w kształcie choinki
  • forma z poliwęglanu do tworzenia wyjątkowych bożonarodzeniowych lizaków w kształcie choinki
  • forma z poliwęglanu do tworzenia wyjątkowych bożonarodzeniowych lizaków w kształcie choinki
  • forma z poliwęglanu do tworzenia wyjątkowych bożonarodzeniowych lizaków w kształcie choinki

HB-9160-PC LIZAK CHOINKA HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do lizaków w kształcie choinki

HANSBRUNNER96

Boże Narodzenie bez choinki? Chyba nikt z nas sobie tego nie wyobraża... dlatego niemiecka marka przygotowała serię wyjątkowych form do tworzenia choinek z czekolady. Przygotuj własnoręcznie niepowtarzalne lizaki czekoladowe w kształcie choinki.

150,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


favorite_border favorite
Opis

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Seria okazjonalnych form do lizaków czekoladowych w różnych kształtach została stworzona z myślą o tworzeniu dekoracyjnych tabliczek z dodatkami smakowymi.

Jako dodatki doskonale sprawdzą się między innymi:

Zalety korzystania z form z poliwęglanu:

  • trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność

  • odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur

  • zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych

  • równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy

  • możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie

  • łatwość wyjmowania kształtów z formy

SCHEMAT FORMY DO LIZAKÓW CZEKOLADOWYCH:

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Szczegóły produktu
HANSBRUNNER96

Opis

NUMER KATALOGOWY
HB-9160-PC
NAZWA HANDLOWA
LOLLY CHRISTMAS TREE
OPAKOWANIE
BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
ILOŚĆ LIZAKÓW
4
OBJĘTOŚĆ PORCJI
25 g
OBJĘTOŚĆ FORMY
100 g (4 x 25 g)
WYMIARY FORMY
275 x 175 x h 24 mm
WYMIARY PORCJI
71 x 60 x h 11 mm
WYMIARY PATYCZKA
h 120 x 4 mm
RODZAJ
FORMA DO LIZAKÓW Z CZEKOLADY
BARWA
TRANSPARENTNA | LEKKO ŻÓŁTA
WZÓR
CHOINKA
MATERIAŁ
POLIWĘGLAN (TERMOFORMOWANY)
PRZEZNACZENIE
DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
ZASTOSOWANIE
DO CZEKOLADY
SERIA PRODUKTOWA
BOŻE NARODZENIE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: HANSBRUNNER102

Marka: HANS BRUNNER

HB-9158-PC LIZAK ZAJĄC HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do lizaków w kształcie zająca

favorite_border favorite

Wielkanoc bez czekoladowego zająca? Chyba nikt z nas sobie tego nie wyobraża... dlatego niemiecka marka przygotowała serię wyjątkowych form specjalnie na tą okazję. Przygotuj własnoręcznie niepowtarzalne lizaki czekoladowe w kształcie zająca.

Cena 82,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SWEETDECOR208

Marka: SWEET DECOR

op. 40 g Lentilki srebrne śr. 12 mm - posypka dekoracyjna - chrupiące draże czekoladowe z metalicznym połyskiem

favorite_border favorite

Błyszczące draże czekoladowe do dekoracji! Chrupiąca skorupka z metalicznym połyskiem i rozpływające się czekoladowe wnętrze. Idealny sposób na pyszną i efektowną dekorację domowych wypieków i deserów. Uwaga! Rzeczywiste kolory posypek cukrowych mogą nieznacznie różnić się od wizualizacji ujętej na zdjęciach katalogowych produktu.

Cena 9,50 zł

23,75 zł / 100 g

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU