

Forma do czekoladowej choinki Ø 160 x 210 H
Dzięki prostemu i eleganckiemu kształtowi forma do czekolady na choinkę Tutu Pavoni pozwoli w łatwy sposób stworzyć czekoladową ozdobę, piękną dekoracje stołu świątecznego lub witryny sklepowej. Idealnie sprawdzi się również na prezent.
Pamiętaj o prawidłowym zatemperowaniu czekolady . Więcej o temeprowaniu czekolady przeczytasz na naszym blogu
TEMPEROWANIE CZEKOLADY
Sposób przygotowania:
1. Wylej na powierzchnię foremki od środka czekoladę, następnie wytrzep nadmiar czekolady i odłóż powierzchnią krawędzi do dołu. Poczekaj aż czekolada skrystalizuje się, po czym wylej kolejną warstwę. Możesz powtórzyć to 2 razy w zależności od tego jak grubą warstwę czekolady chcesz uzyskać. Foremkę włóż do schłodzenia do lodówki.
2. Za pomocą pędzla do ciasta nanieś zatemperowaną czekoladę , a następnie postępuj jak wyżej. Powtórz ten krok 2 do 3 razy, aby utworzyć wystarczająco grubą skorupkę.
Gdy czekolada skrystalizuje się i jej gęstość będzie Ci odpowiadać wyjmij z lodówki formy, odczekaj chwilę, następnie ostrożnie wyjmij odlaną formę choinki z formy. Obydwie połówki choinki sklej czekoladą. Umieść obydwie połówki czekoladowego drzewa na gorącej blasze do pieczenia na kilka sekund , a następnie złóż je ze sobą. Możesz użyć ZMRAŻACZA, który pomoże łatwiej zastygnąć czekoladzie.
Zestaw zawiera
2 komplety form ( po 2 połówki x 2 )
podstawkę
Wielkość: mm Ø 160 x 210 H
Waga: ~ 350 g
Form nie należy myć w zmywarce, ani używać silnych detergentów.
Temperatury pracy z formą: -40C +60C
Indeks: CHOCOWORLD33
Marka: CHOCOLATE WORLD
Magnetyczna forma poliwęglanowa do pralin kropla
Indeks: CHOCOWORLD21
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do pralin i czekoladek - quenelle - stworzona we współpracy z Frank Haasnoot >>> idealnie sprawdzi się do tworzenia nadziewanych i dekorowanych czekoladek.
Forma do czekoladowej choinki Ø 160 x 210 H