CW1255 Gładkie Jajko - Chocolate World - Cukieteria.pl
  • CW1255 Gładkie Jajko - Chocolate World - Cukieteria.pl
  • CW1255 Gładkie Jajko - Chocolate World - Cukieteria.pl
  • CW1255 Gładkie Jajko - Chocolate World - Cukieteria.pl
  • CW1255 Gładkie Jajko - Chocolate World - Cukieteria.pl

CW1255 Gładkie Jajko - Chocolate World - forma z poliwęglanu do wielkanocnych figurek czekoladowych - dł. 118 mm

CHOCOWORLD117

Kolekcja form do tworzenia wielkanocnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:

117,50 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Forma do wielkanocnych czekoladek!

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa (niekiedy półtransparentna - lekko żółta), która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Sposób wypełniania form do czekolady:

- całość formy wypełniamy odpowiednio zatemperowaną czekoladą, o właściwej temperaturze i płynności,

- czekoladę rozprowadzamy równomiernie po całej objętości wzoru, nadmiar czekolady zlewamy,

- pozostawiamy do momentu całkowitego zastygnięcia czekolady,

- formę wypełniamy nadzieniem i ponownie zalewamy zatemperowaną czekoladą,

- pozostawiamy do zastygnięcia i ostrożnie wyjmujemy gotowe wyroby.

Seria form do figurek i czekoladek:

Formy doskonale sprawdzają się do tworzenia tworzenia klasycznych, nadziewanych lub dekorowanych wyrobów czekoladowych. Zależnie od skomplikowania i gramatury kształtu.

Zalety korzystania z form z poliwęglanu:

- trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,

- odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,

- zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,

- równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,

- możliwość kontrolowania wypełnienia formy (dzięki transparentnej barwie),

- łatwość wyjmowania kształtów z formy,

- możliwość ręcznego i maszynowego formowania.

Forma do czekolady, szczegóły i charakterystyka produktu:

Profesjonalna forma z poliwęglanu przeznaczona do ręcznej i maszynowej produkcji wyrobów z czekolady.

CHARAKTERYSTYKA I WYMIARY FORMY DO CZEKOLADY
Nazwa handlowa CW1255 Egg Smooth 118 mm
Numer katalogowy CW1255
Kształt pralin jajo, pisanka
Wzór gładka powierzchnia
Tematyka uniwersalna
Materiał poliwęglan
Wymiary formy dł. 275 x szer. 135 x wys. 40 mm
Wymiary czekoladek dł. 118 mm x szer. 77 mm x wys. 40 mm
Objętość czekoladek 227 g
Ilość pralin na formę 3
Objętość formy 3 x 227 g = 681 g
Układ 1 x 3
Przeznaczenie profesjonalna forma do produkcji ręcznej i maszynowej
Zastosowanie klasyczne, dekorowane, nadziewane wyroby czekoladowe
Rodzaj forma do odlewania wyrobów czekoladowych
Producent Chocolate World
Dystrybutor Sempre Group

Wybór odpowiedniej płynności czekolady:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

Proces temperowania czekolady:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

Produkcja wyrobów czekoladowych z nadzieniem:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Szczegóły produktu
CHOCOWORLD117
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT04

Marka: CALLEBAUT

2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811 CALLEBAUT 811-E4-U71

Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 247,00 zł

98,80 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: THERMOHAUSER210

Marka: THERMOHAUSER

Stalowa szpachla cukiernicza z niebieskim uchwytem z tworzywa - dł. 24.5 x szer. 15 cm - nr. kat. 68705 Thermohauser

Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.

Cena 40,50 zł

40,50 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: PAVONI197(1)

Marka: PAVONI ITALIA

200 g WHITE LB08SB COCOLART PAVONI biały barwnik na bazie masła kakaowego - bez E171

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 201,00 zł

100,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI352

Marka: PAVONI ITALIA

200 g YELLOW EGG LB05SB COCOLART PAVONI żółty barwnik na bazie masła kakaowego

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 205,00 zł

102,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI356

Marka: PAVONI ITALIA

200 g ORANGE LB06SB COCOLART PAVONI pomarańczowy barwnik na bazie masła kakaowego

Z "chocolart" poczujesz się jak prawdziwy artysta - twórz efektowne praliny, tabliczki, dekoracje czekoladowe, a nawet czekoladowe obrazy. Nowa odsłona barwników na bazie masła kakaowego bez dodatku dwutlenku tytanu - E171.

Cena 205,00 zł

102,50 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MODECOR1196

Marka: MODECOR

12 szt. TRANSFERELLO FRAGOLA 81372 MODECOR folia transferowa do czekolady 30 x 40 cm - truskawki

Folia transferowa do przenoszenia dekoracyjnych wzorów na powierzchnię czekolady. Idealna do tworzenia elementów dekoracyjnych z czekolady oraz ozdabiania gotowych wyrobów czekoladowych (np. pralin lub tabliczek czekolady).

Cena 157,00 zł

13,08 zł / 1 szt.

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BARIMA339

Marka: BARBARA LUIJCKX

op. 1 kg Krokant z orzecha laskowego - 6149 Barima Artisanal - prażone i siekane orzechy laskowe w karmelu

Krokant z orzecha laskowego, czyli chrupiąca i aromatyczna posypka orzechowa. Prażone i drobno siekane orzechy laskowe w karmelu. Dodatek dekoracyjny, smakowy i teksturalny do lodów i wyrobów cukierniczych. 

Cena 85,00 zł

85,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: VALRHONA38

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Caraïbe 66% Valrhona - zrównoważona ciemna czekolada z nutami prażonych orzechów - kuwertura w kaletkach

Cudownie zrównoważona ciemna czekolada o łagodnym smaku. Subtelna gorycz i przyjemne nuty prażonych orzechów. Wzorcowa czekolada z mieszanki najlepszych odmian kakao. Czekolada o średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych lodów i sorbetów o intensywnym smaku czekolady!

Cena 605,34 zł

201,78 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT NA ZAMÓWIENIE