forma do figurek czekoladowych połówka jajka o diamentowej strukturze
  • forma do figurek czekoladowych połówka jajka o diamentowej strukturze

HB-DS-0010-OT EI HALFTE DIAMOND HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - diamentowa połówka jajka

HANSBRUNNER151

Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie.

OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

187,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


favorite_border favorite
Opis

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa (niekiedy półtransparentna - lekko żółta), która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

FORMY DO FIGUREK CZEKOLADOWYCH:

  • przeznaczone są do ręcznej produkcji trójwymiarowych kształtów z czekolady,

  • składają się z dwóch elementów, które łączy się za pomocą metalowych klipsów,

  • jeden element pozwala na stworzenie przedniej części wzoru,

  • drugi element pozwala na stworzenie tylnej części wzoru,

  • formy pozwalają na przygotowanie figurek bez wypełnienia (pustych w środku).

ZALETY KORZYSTANIA Z FORM Z POLIWĘGLANU:

  • trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność,

  • odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur,

  • zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych,

  • równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy,

  • możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie,

  • łatwość wyjmowania kształtów z formy.

HB-DS-0010-OT EI HALFTE DIAMOND: to forma z poliwęglanu do tworzenia figurek czekoladowych w kształcie połówki jajka o diamentowej strukturze.

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU
NAZWA HANDLOWA EI HALFTE DIAMOND
NUMER KATALOGOWY HB-DS-0010-OT
KSZTAŁT WYPUKŁY
WZÓR DIAMENTOWA POŁÓWKA JAJKA
TEMATYKA WIELKANOC
MATERIAŁ POLIWĘGLAN (PÓŁTRANSPARENTNY)
WYMIARY FORMY 220 X 120 MM
WYMIARY FIGURKI DŁ. X SZER. X WYS. - 134 X 88.6 X 44.3 MM
OBJĘTOŚĆ FIGURKI 75 G
ILOŚĆ FIGUREK NA FORMĘ 1 X 75 G
OBJĘTOŚĆ FORMY 75 G
RODZAJ FORMA DO FIGUREK CZEKOLADOWYCH
PRZEZNACZENIE FORMA DO PRODUKCJI RĘCZNEJ
ZASTOSOWANIE FIGURKI CZEKOLADOWE BEZ WYPEŁNIENIA
UKŁAD 1 X 1

WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Szczegóły produktu
HANSBRUNNER151
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: HANSBRUNNER102

Marka: HANS BRUNNER

HB-9158-PC LIZAK ZAJĄC HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do lizaków w kształcie zająca

favorite_border favorite

Wielkanoc bez czekoladowego zająca? Chyba nikt z nas sobie tego nie wyobraża... dlatego niemiecka marka przygotowała serię wyjątkowych form specjalnie na tą okazję. Przygotuj własnoręcznie niepowtarzalne lizaki czekoladowe w kształcie zająca.

Cena 82,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER137

Marka: HANS BRUNNER

HB-8179-PC BRILLANT HASE POLLY HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - brylantowy królik

favorite_border favorite

Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 235,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE