forma złożona z dwóch elementów o odbiciu lustrzanym do tworzenia figurki w kształcie serca z brylantu
  • forma złożona z dwóch elementów o odbiciu lustrzanym do tworzenia figurki w kształcie serca z brylantu

HB-8121-PC BRYLANTOWE SERCE HANS BRUNNER forma z poliwęglanu do figurek w kształcie serca

HANSBRUNNER100

Walentynki nie mogą obejść się bez wyjątkowych czekoladek. Forma do figurek w kształcie serca z brylantu pozwala na przygotowanie wyjątkowo eleganckiego i słodkiego upominku.

204,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


favorite_border favorite
Opis

Formy do pracy z czekoladą wykonane z poliwęglanu charakteryzują się wyjątkową trwałością i wytrzymałością. Są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie zarówno wysokich jak i niskich temperatur. Materiał, z którego wykonane są formy zapewnia idealnie błyszczącą powierzchnię wyrobów czekoladowych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia matowych plam. Zapewnia również równomierne rozprowadzanie ciepła, co ma ogromne znaczenie podczas pracy z czekoladą. Dodatkową zaletą form wykonanych z poliwęglanu jest ich transparentna barwa, która pozwala na kontrolę podczas formowania kształtów. Ponadto materiał pod wpływem zmian temperatury kurczy się wolniej niż czekolada, co znacznie ułatwia proces wyjmowania kształtów z formy. Przed wlaniem czekolady, formę należy lekko podgrzać, co zapobiega zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady. Formy należy napełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą.

Zalety korzystania z form z poliwęglanu:

  • trwały i wytrzymały materiał gwarantuje niezawodność

  • odporność materiału na uszkodzenia mechaniczne oraz szeroki zakres temperatur

  • zapewnienie błyszczącej powierzchni wyrobów czekoladowych

  • równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz formy

  • możliwość kontrolowania wypełnienia formy - dzięki transparentnej barwie

  • łatwość wyjmowania kształtów z formy

Forma do tworzenia figurki w kształcie serca z brylantu składa się z dwóch elementów o odbiciu lustrzanym, które łączy się ze sobą podczas formowania za pomocą umieszczonych na obudowie klipsów. Łączenie zapewnia całkowitą szczelność i doskonałe odwzorowanie kształtu.

SCHEMAT FORMY DO FIGUREK Z CZEKOLADY:

  • WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

Płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych; bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus; ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady; czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

  • PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

Odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia: satynowy połysk czekolady, doskonałą łamliwość, kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

  • PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne. Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu. Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów). Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

Szczegóły produktu
HANSBRUNNER100

Opis

NUMER KATALOGOWY
HB-8121-PC
NAZWA HANDLOWA
BRILLANT HEART
OPAKOWANIE
BRAK OPAKOWANIA OCHRONNEGO
ILOŚĆ PORCJI
1
OBJĘTOŚĆ PORCJI
80 g
WYMIARY FORMY
145 x 140 mm
WYMIARY PORCJI
100 x 100 x h 40 mm
RODZAJ
FORMA DO FIGUREK Z CZEKOLADY
BARWA
TRANSPARENTA | LEKKO ŻÓŁTA
WZÓR
BRYLANTOWE SERCE
MATERIAŁ
POLIWĘGLAN (TERMOFORMOWANY)
PRZEZNACZENIE
DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
ZASTOSOWANIE
DO CZEKOLADY
SERIA PRODUKTOWA
WALENTYNKI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SILIKOMART61

Marka: SILIKOMART

SCG11 Tablette Silikomart - forma silikonowa do mini tabliczek czekolady - dł. 38 mm / poj. 4 ml x 12 czekoladek

favorite_border favorite

Seria form silikonowych dla prawdziwych miłośników czekolady. Twórz spersonalizowane czekoladki dla siebie i dla najbliższych. Tablette, to foremka silikonowa do mini tabliczek czekolady o pojemności 4 ml. Foremka pozwala na jednorazowe przygotowanie 12 mini tabliczek o wymiarach dł. 38 mm x szer. 28 mm x wys. 4.5 mm.

Cena 47,50 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SILIKOMART401

Marka: SILIKOMART

1 szt. TOR200 H50 Silikomart - klasyczna forma silikonowa do tortów musowych i deserów - śr. 200 x wys. 50 mm / poj. 1563 ml

favorite_border favorite

Klasyczna forma silikonowa do tortów musowych i deserów lodowych. Okrągła forma o wymiarach śr. 200 mm x wys. 50 mm i pojemności 1563 ml. Forma cukiernicza o wszechstronnym zastosowaniu. Idealna do nowoczesnych ciast i mrożonych deserów.

Cena 80,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BARIMA304

Marka: BARBARA LUIJCKX

op. 1 kg COCOA BUTTER 2371 BARIMA ARTISANAL rafinowany i dezodoryzowany tłuszcz kakaowy w postaci pastylek o śr. 8 mm

favorite_border favorite

Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.

Cena 315,00 zł

315,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BARIMA521

Marka: BARBARA LUIJCKX

op. 250 ml Różowy zamsz spożywczy w sprayu - FP044719 Barima Artisanal - barwnik do dekoracji cukierniczych

favorite_border favorite

Barwnik w sprayu dający efekt jedwabistego zamszu na powierzchni ciast, tortów i monoporcji. Barwnik na bazie masła kakaowego - nie zawiera bieli tytanowej (E171).

Cena 83,00 zł

33,20 zł / 100 ml

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE