ALBERO SOFT Forma do czekoladowej choinki Ø 125 x 195 H Pavoni
Dzięki prostemu i eleganckiemu kształtowi forma do czekolady na choinkę Tutu Pavoni pozwoli w łatwy sposób stworzyć czekoladową ozdobę, piękną dekoracje stołu świątecznego lub witryny sklepowej. Idealnie sprawdzi się również na prezent.
Pamiętaj o prawidłowym zatemperowaniu czekolady . Więcej o temeprowaniu czekolady przeczytasz na naszym blogu
TEMPEROWANIE CZEKOLADY
Sposób przygotowania:
1. Wylej na powierzchnię foremki od środka czekoladę, następnie wytrzep nadmiar czekolady i odłóż powierzchnią krawędzi do dołu. Poczekaj aż czekolada skrystalizuje się, po czym wylej kolejną warstwę. Możesz powtórzyć to 2 razy w zależności od tego jak grubą warstwę czekolady chcesz uzyskać. Foremkę włóż do schłodzenia do lodówki.
2. Za pomocą pędzla do ciasta nanieś zatemperowaną czekoladę , a następnie postępuj jak wyżej. Powtórz ten krok 2 do 3 razy, aby utworzyć wystarczająco grubą skorupkę.
Gdy czekolada skrystalizuje się i jej gęstość będzie Ci odpowiadać wyjmij z lodówki formy, odczekaj chwilę, następnie ostrożnie wyjmij odlaną formę choinki z formy. Obydwie połówki choinki sklej czekoladą. Umieść obydwie połówki czekoladowego drzewa na gorącej blasze do pieczenia na kilka sekund , a następnie złóż je ze sobą. Możesz użyć ZMRAŻACZA, który pomoże łatwiej zastygnąć czekoladzie.
Charakterystyka formy do czekolady: Świąteczna Forma Czekoladowa
Materiał: tworzywo termoformowane
Kształt: Choinka (ALBERO SOFT)
Wymiary: mm Ø 125 x 195 H
Zestaw do zrobienia choinki
Waga choinki : ok. 200 g
Marka: Pavoni
Kształt: jchoinka, boże narodzenie