folia transferowa do przenoszenia dekoracyjnych nadruków na powierzchnię czekolady
  • folia transferowa do przenoszenia dekoracyjnych nadruków na powierzchnię czekolady

12 szt. TRANSFERELLO AUTUNNO 81384 MODECOR folia transferowa do czekolady 30 x 40 cm - jesienny wzór

MODECOR1192

Folia transferowa do przenoszenia dekoracyjnych wzorów na powierzchnię czekolady. Idealna do tworzenia elementów dekoracyjnych z czekolady oraz ozdabiania gotowych wyrobów czekoladowych (np. pralin lub tabliczek czekolady).

157,00 zł
Brutto

13,08 zł / 1 szt.

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Folia transferowa przeznaczona jest do przenoszenia dekoracyjnych wzorów na powierzchnię czekolady. Najlepsze efekty uzyskuje się podczas dekorowania białej czekolady, jednak dekoracje można wykonywać na każdym rodzaju czekolady (odcień dekoracji może się różnić w zależności od rodzaju czekolady). Stosowanie transferu pozwala w prosty sposób uzyskać efektowne dekoracje. Folię można wykorzystywać w całości (arkusz o wymiarach 30 x 40 centymetrów) lub częściowo (odcinając odpowiedniej wielkości kawałek). Przenoszenie dekoracji można wykonywać po przez przyklejanie folii do powierzchni gotowych wyrobów (pralin, czekoladek, tabliczek czekolady). Podczas tworzenia elementów dekoracyjnych folię transferową należy pokryć cienką warstwą czekolady, pozostawić do zastygnięcia (lub schłodzić) i delikatnie usunąć folię z powierzchni czekolady. Nadruk na folii transferowej wykonywany jest przy użyciu barwników spożywczych.

Składniki: odtłuszczone mleko w proszku, mleko słodzone zagęszczone, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancje emulgujące: lecytyna sojowa (E322), monooleinian polioksyetylenosorbitolu (polisorbat 80) (E433), substancja utrzymująca wilgoć: gliceryna (E422), substancja zagęszczająca: pektyna (E440), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), barwniki: tartrazyna (E102), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), błękit brylantowy FCF (E133), czerń brylantowa PN (E151).

* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).

Warunki przechowywania: folie transferowe należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego; optymalna temperatura przechowywania to 15-18°C; optymalna wilgotność względna otoczenia podczas składowania to 40-50%.

Szczegóły produktu
MODECOR1192

Opis

NUMER KATALOGOWY
81384
NAZWA HANDLOWA
TASFERELLO AUTUNNO
ILOŚĆ SZTUK W OPAKOWANIU
12
OPAKOWANIE
TEKTUROWE OPAKOWANIE OCHRONNE
WYMIARY
30 x 40 cm
RODZAJ
FOLIA TRANSFEROWA DO CZEKOLADY
KOLOR
CZERWONY | BRĄZOWY | ZIELONY | ŻÓŁTY | POMARAŃCZOWY
FORMA
ARKUSZ
WZÓR
JESIENNY
MATERIAŁ
CHOCOTRANSFER
PRZEZNACZENIE
DO CZEKOLADY
ZASTOSOWANIE
DEKOROWANIE POWIERZCHNI CZEKOLADY
APLIKACJE
PRALINY DEKOROWANE | DEKORACYJNE TABLICZKI CZEKOLADY
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-18°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
40-50 %
TEMATYKA
JESIEŃ
KRAJ PRODUKCJI
WŁOCHY
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: MODECOR1196

Marka: MODECOR

12 szt. TRANSFERELLO FRAGOLA 81372 MODECOR folia transferowa do czekolady 30 x 40 cm - truskawki

Folia transferowa do przenoszenia dekoracyjnych wzorów na powierzchnię czekolady. Idealna do tworzenia elementów dekoracyjnych z czekolady oraz ozdabiania gotowych wyrobów czekoladowych (np. pralin lub tabliczek czekolady).

Cena 157,00 zł

13,08 zł / 1 szt.

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: MODECOR1197

Marka: MODECOR

24 szt. TRANSFERELLO FARFALLE 81375 MODECOR folia transferowa do czekolady 30 x 40 cm - motyle - dwa wzory po 12 szt.

Folia transferowa do przenoszenia dekoracyjnych wzorów na powierzchnię czekolady. Idealna do tworzenia elementów dekoracyjnych z czekolady oraz ozdabiania gotowych wyrobów czekoladowych (np. pralin lub tabliczek czekolady).

Cena 314,00 zł

13,08 zł / 1 szt.

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE