integrator do lodów - pozwala na uzyskanie doskonałej struktury i konsystencji lodów mlecznych
  • integrator do lodów - pozwala na uzyskanie doskonałej struktury i konsystencji lodów mlecznych
  • integrator do lodów - pozwala na uzyskanie doskonałej struktury i konsystencji lodów mlecznych

2 kg NEUTRO 10 SPECIALE CREMA 12091521A PERNIGOTTI integrator do stabilizowania i emulgowania mieszanki lodowej

PERNIGOTTI50

Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (mlecznych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.

382,00 zł
Brutto

191,00 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

SUPLEMENTY - "środki poprawiające strukturę oraz suplementy dodawane do mlecznych lub owocowych mieszanek podstawowych wzmacniające smarowność, smak, kremową konsystencję i doskonale zwiększające możliwości przechowywania w witrynie. Produkty, które pozwalają rzemieślnikom na kreatywną personalizację przepisów".

NEUTRO 10 DODATEK SPECJALNY KREM - należy do grupy dodatków - integratorów (integratori), które wpływają na polepszenie struktury lodów. Dodatek do mieszanki mlecznej pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości, a także wpływa na uwydatnienie smaku lodów. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do podstawy podczas produkcji lodów o różnorodnych smakach. Dodatki neutralne (neutri) przeznaczone są do stabilizowania, zagęszczania oraz emulgowania mieszanki mlecznej. Stanowią główny element nadający strukturę lodom rzemieślniczym (wytwarzanym metodą tradycyjną). Lody z dodatkiem integratorów charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. "Mieszanka emulgatorów i substancji zagęszczających, starannie wyważona, aby nadać doskonałą strukturę lodom rzemieślniczym; do stosowania w procesie na gorąco z dodatkiem tłuszczów pochodzenia zwierzęcego".

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: substancje zagęszczające: guma tara (E417), karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), karagen (E407), odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), białka mleka; produkt bezglutenowy; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, innych orzechów oraz ich pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO)
MLEKO 1000 ml
CUKIER 250-260 g
ŚMIETANKA 100 g
ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU 40 g
NEUTRO 10 SPECIALE CREMA 100 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1672/403 kJ/kcal
Tłuszcz 21.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 15.0 g
Węglowodany 19.0 g
w tym cukry 19.0 g
Białko 20.0 g
Sól 2.50 g

DANE ANALITYCZNE
WILGOTNOŚĆ max. 3.0 %
TŁUSZCZ 1.5 +/- 0.2 %
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA 40.3 +/- 2.0 %
POZOSTAŁA SUCHA MASA 55.2 +/- 2.0 %

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK < 10000 cfu/g
PLESNIE I DROŻDŻE < 100 cfu/g
ENTEROBAKTERIE < 100 cfu/g
SALMONELLA nieobecne w 25 g
PACIORKOWCE < 20 cfu/g

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji. "Doskonałe surowce, niestrudzone zaangażowanie w innowacje i ogromna pasja w dążeniu do perfekcji uczyniły Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani jedną z najbardziej cenionych w świecie marek włoskiego cukiernictwa. Z ponad 160-letnią historią i doświadczeniem w branży lodziarskiej, mogą zaoferować tylko to, co najlepsze, a dzięki wykorzystywanej od 1936 roku wiedzy ekspertów od półproduktów niezbędnych do wytwarzania lodów, puszczenie wodzy fantazji nigdy nie było prostsze".

BAZA DO LODÓW MLECZNYCH PERNIGOTTI.png

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI50
25 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12091521A
NAZWA HANDLOWA
NEUTRO 10 SPECIALE CREMA
MASA NETTO
2 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (4 x 2 kg) KARTON
RODZAJ
INTEGRATOR DO LODÓW
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W PROCESIE NA GORĄCO
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
10 g (baza) + 1 l (mleko) + 250-260 g (cukier) + 100 g (śmietanka) + 40 g (odtłuszczone mleko w proszku)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
INTEGRATORI NEUTRI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PERNIGOTTI05

Marka: PERNIGOTTI

2 kg STABILVAN 100 P 12091261A PERNIGOTTI baza do lodów mlecznych o intensywnym zapachu śmietankowym

favorite_border favorite

Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o kremowej i wyjątkowo stabilnej strukturze.

Cena 224,00 zł

112,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI178

Marka: PERNIGOTTI

2 kg BASETOP 100 GUSTO PANNA 12091451A PERNIGOTII baza do lodów mlecznych o smaku śmietankowym – zawiera tłuszcz roślinny

favorite_border favorite

Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać kremowe lody o przyjemnym i zrównoważonym śmietankowym smaku.

Cena 172,00 zł

86,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE