integrator do lodów - pozwala na uzyskanie doskonałej struktury i konsystencji sorbetów owocowych
  • integrator do lodów - pozwala na uzyskanie doskonałej struktury i konsystencji sorbetów owocowych
  • integrator do lodów - pozwala na uzyskanie doskonałej struktury i konsystencji sorbetów owocowych

2 kg NEUTRO 10 SPECIALE FRUTTA 12091531 PERNIGOTTI integrator do stabilizowania i emulgowania sorbetów owocowych

PERNIGOTTI51

Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (sorbetów owocowych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.

378,00 zł
Brutto

189,00 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

NEUTRO 10 SPECIALE FRUTTA - należy do grupy dodatków - integratorów (integratori), które wpływają na polepszenie struktury sorbetów owocowych. Dodatek do mieszanki owocowej pozwala na uzyskanie kremowej konsystencji i doskonałej trwałości, a także wpływa na uwydatnienie smaku sorbetów. Doskonale sprawdzi się jako dodatek podczas produkcji sorbetów na bazie świeżych owoców. Dodatki neutralne (neutri) przeznaczone są do stabilizowania, zagęszczania oraz emulgowania sorbetów owocowych. Stanowi główny element nadający strukturę sorbetom - wytwarzanym metodą tradycyjną. Sorbety z dodatkiem integratorów charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Integrator do sorbetów, to półprodukt w proszku - zbilansowana mieszanka substancji zagęszczających z białkami i błonnikiem roślinnym - przeznaczona do nadawania struktury sorbetom owocowym (dozowanie to 10 g/1000 g wody i owoców).

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: substancje zagęszczające: guma tara (E417), karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), błonnik roślinny, maltodekstryna, białko ziemniaczane; może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, orzechów arachidowych oraz ich pochodnych; produkt bezglutenowy.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu; produkt należy nabierać przy pomocy czystych i suchych narzędzi; po użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie.

RECEPTURA - DOZOWANIE
WODA + OWOCE 1000 g
BAZA NEUTRO 10 SPECIALE FRUTTA 10 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1022/248 kJ/kcal
Tłuszcz 0.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.1 g
Węglowodany 29.0 g
w tym cukry 2.9 g
Białko 2.9 g
Sól 2.1 g

CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK < 5000 cfu/g
PLESNIE I DROŻDŻE < 200 cfu/g
ENTEROBAKTERIE < 100 cfu/g
SALMONELLA nieobecne w 25 g
PACIORKOWCE < 20 cfu/g

Produkt jest zgodny z rozporządzeniem UE 1881/2006 oraz jego późniejszymi aktualizacjami dotyczącymi zanieczyszczeń w produktach spożywczych.

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

PRODUKTY DO LODÓW PERNIGOTTI (1).png

Szczegóły produktu
PERNIGOTTI51
3 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
12091531
NAZWA HANDLOWA
NEUTRO 10 SPECIALE FRUTTA
MASA NETTO
2 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (4 x 2 kg) KARTON
RODZAJ
INTEGRATOR DO LODÓW
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
10 g (baza) + 1000 g (woda + owoce)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
INTEGRATORI NEUTRI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PERNIGOTTI06

Marka: PERNIGOTTI

2 kg BASE FRUIT 50 F 12091301A PERNIGOTTI baza do stabilnych sorbetów o kremowej konsystencji

Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji sorbetów owocowych na bazie owoców lub z dodatkiem skoncentrowanych past owocowych. Pozwala uzyskać sorbety o stabilnej strukturze i kremowej konsystencji.

Cena 166,00 zł

83,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI50

Marka: PERNIGOTTI

2 kg NEUTRO 10 SPECIALE CREMA 12091521A PERNIGOTTI integrator do stabilizowania i emulgowania mieszanki lodowej

Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (mlecznych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.

Cena 382,00 zł

191,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI174

Marka: PERNIGOTTI

1 kg BASE VEGAN 12091634 PERNIGOTTI baza do produkcji wegańskich lodów rzemieślniczych

Mieszanka do przygotowywania nowoczesnych lodów wegańskich metodą tradycyjną. Doskonale sprawdzi się w połączeniu z dodatkami smakowymi na bazie gorzkiego kakao oraz różnego rodzaju orzechów.

Cena 48,20 zł

48,20 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: PERNIGOTTI04

Marka: PERNIGOTTI

2 kg BASETOP PREMIUM 50 F.C. 12091943A PERNIGOTTI baza do lodów mlecznych - wymaga dodatku mleka i śmietany

Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o delikatnym, kremowym smaku. 

Cena 164,00 zł

82,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI118

Marka: BABBI

1 kg BASE LATTE 50 N.E. 14837 BABBI neutralna baza do lodów mlecznych bez emulgatorów

Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą strukturę i smarowność. Mieszanka bez dodatku emulgatorów o wysokiej zawartości błonnika roślinnego.

Cena 119,50 zł

119,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI01

Marka: BABBI

1 kg BASE FRUTTA SPECIAL 50 14813 BABBI neutralna baza do lodów owocowych i sorbetów

Mieszanka bazowa w proszku do produkcji kremowych lodów owocowych i wegańskich sorbetów. Przeznaczona do stosowania zarówno w procesie zimnym jak i ciepłym. Łatwy w użyciu półprodukt o wysokiej wydajności.

Cena 103,00 zł

103,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE