Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (sorbetów owocowych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
NEUTRO 10 SPECIALE FRUTTA - należy do grupy dodatków - integratorów (integratori), które wpływają na polepszenie struktury sorbetów owocowych. Dodatek do mieszanki owocowej pozwala na uzyskanie kremowej konsystencji i doskonałej trwałości, a także wpływa na uwydatnienie smaku sorbetów. Doskonale sprawdzi się jako dodatek podczas produkcji sorbetów na bazie świeżych owoców. Dodatki neutralne (neutri) przeznaczone są do stabilizowania, zagęszczania oraz emulgowania sorbetów owocowych. Stanowi główny element nadający strukturę sorbetom - wytwarzanym metodą tradycyjną. Sorbety z dodatkiem integratorów charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Integrator do sorbetów, to półprodukt w proszku - zbilansowana mieszanka substancji zagęszczających z białkami i błonnikiem roślinnym - przeznaczona do nadawania struktury sorbetom owocowym (dozowanie to 10 g/1000 g wody i owoców).
Składniki: substancje zagęszczające: guma tara (E417), karboksymetyloceluloza (E466), guma guar (E412), błonnik roślinny, maltodekstryna, białko ziemniaczane; może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, orzechów arachidowych oraz ich pochodnych; produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu; produkt należy nabierać przy pomocy czystych i suchych narzędzi; po użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie.
RECEPTURA - DOZOWANIE
WODA + OWOCE
1000 g
BAZA NEUTRO 10 SPECIALE FRUTTA
10 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1022/248 kJ/kcal
Tłuszcz
0.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0.1 g
Węglowodany
29.0 g
w tym cukry
2.9 g
Białko
2.9 g
Sól
2.1 g
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK
< 5000 cfu/g
PLESNIE I DROŻDŻE
< 200 cfu/g
ENTEROBAKTERIE
< 100 cfu/g
SALMONELLA
nieobecne w 25 g
PACIORKOWCE
< 20 cfu/g
Produkt jest zgodny z rozporządzeniem UE 1881/2006 oraz jego późniejszymi aktualizacjami dotyczącymi zanieczyszczeń w produktach spożywczych.
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
Szczegóły produktu
PERNIGOTTI51
13 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
12091531
NAZWA HANDLOWA
NEUTRO 10 SPECIALE FRUTTA
MASA NETTO
2 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (4 x 2 kg) KARTON
RODZAJ
INTEGRATOR DO LODÓW
BARWA
BIAŁA
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
10 g (baza) + 1000 g (woda + owoce)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji sorbetów owocowych na bazie owoców lub z dodatkiem skoncentrowanych past owocowych. Pozwala uzyskać sorbety o stabilnej strukturze i kremowej konsystencji.
Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (mlecznych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
Mieszanka bazowa w proszku do produkcji kremowych lodów owocowych i wegańskich sorbetów. Przeznaczona do stosowania zarówno w procesie zimnym jak i ciepłym. Łatwy w użyciu półprodukt o wysokiej wydajności.
Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą strukturę i smarowność. Mieszanka bez dodatku emulgatorów o wysokiej zawartości błonnika roślinnego.
Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (sorbetów owocowych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.