Dodatek do lodów na bazie odwodnionego serka mascarpone - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym dla serka smaku. Lody doskonale łączą się z czerwonymi i kwaśnymi owocami.
BASE GUSTO MASCARPONE - pozwala na przygotowanie wyśmienitych lodów o smaku serka mascarpone, które doskonale łączą się z owocami oraz pastami owocowymi (zwłaszcza owocami jagodowymi oraz kwaśnymi owocami). Jest to półprodukt w proszku na bazie odwodnionego serka mascarpone (zaliczany do aromatów w proszku), który dodany do mieszanki bazowej nadaje charakterystycznego smaku. Aromat w proszku dodaje się bezpośrednio do mieszanki bazowej (w ilości 40-50 g/l). Lody charakteryzują się kremową konsystencją i doskonale łączą się z różnego rodzaju owocowymi pastami variegato - do przekładania i dekorowania. Pasty owocowe, które doskonale komponują się z lodami o smaku serka mascarpone to: truskawka, owoce leśne, malina, owoc granatu. Pasty variegato, które doskonale komponują się z lodami o smaku serka mascarpone to: owoc granatu, malina, poziomka, wiśnia, figa.
Składniki: odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, mascarpone w proszku, aromaty; produkt bezglutenowy; może zawierać śladowe ilości soi, jaj, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji, innych orzechów oraz ich pochodnych.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE
MIESZANKA BAZOWA
1000 g
BASE GUSTO MASCARPONE
40 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1686/399 kJ/kcal
Tłuszcz
8.8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
5.7 g
Węglowodany
56.0 g
w tym cukry
36.0 g
Białko
24.0 g
Sól
0.92 g
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
CAŁKOWITA LICZBA PŁYTEK
< 10000 cfu/g
PLESNIE I DROŻDŻE
< 100 cfu/g
ENTEROBAKTERIE
< 100 cfu/g
SALMONELLA
nieobecne w 25 g
PACIORKOWCE
< 20 cfu/g
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
Szczegóły produktu
PERNIGOTTI39
12 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
12093661
NAZWA HANDLOWA
BASE GUSTO MASCARPONE
MASA NETTO
2 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (4 x 2 kg) KARTON
RODZAJ
AROMAT W PROSZKU | DODATEK SMAKOWY
AROMAT
SERKA MASCARPONE
SMAK
SERKA MASCARPONE
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
40 g/l mieszanki bazowej
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
18 - 20 °C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Dodatek do lodów na bazie odwodnionego serka mascarpone - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym dla serka smaku. Lody doskonale łączą się z czerwonymi i kwaśnymi owocami.
Aromat serka mascarpone w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Dodatek do lodów na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym smaku z wyczuwalną kwasowością. Lody doskonale łączą się z owocami oraz pastami owocowymi.
Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji sorbetów owocowych na bazie owoców lub z dodatkiem skoncentrowanych past owocowych. Pozwala uzyskać sorbety o stabilnej strukturze i kremowej konsystencji.
Dodatek do lodów na bazie odwodnionego serka mascarpone - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym dla serka smaku. Lody doskonale łączą się z czerwonymi i kwaśnymi owocami.