Produkt do lodów i cukiernictwa na bazie jogurtu naturalnego w proszku. Wyraźny i trwały smak jogurtu naturalnego z przyjemną kwaśną nutą. Idealny do lodów i deserów jogurtowych.
YOPIU - to produkt na bazie odtłuszczonego mleka w proszku oraz odtłuszczonego jogurtu naturalnego w proszku - dodatek smakowo-aromatyczny do lodów i cukiernictwa. Produkt charakteryzuje się naturalnym, wyraźnym i trwałym smakiem jogurtowym z przyjemną kwaśną nutą. Przeznaczony przede wszystkim do produkcji lodów jogurtowych (zalecane dozowanie to od 30 do 50 gramów produktu na 1 litr mlecznej mieszanki bazowej). Pozwala na uzyskanie naturalnego i przyjemnego smaku jogurtowego. Bardzo dobrze rozpuszcza się zarówno na zimno, jak i na ciepło.
Składniki: odtłuszczone mleko w proszku, odtłuszczony jogurt w proszku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), aromaty; może zawierać soję.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
YOPIU
30-50 g
MLECZNA MIESZANKA BAZOWA
1000 ml
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1524/364 kJ/kcal
Tłuszcz
0.55 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0.36 g
Węglowodany
63.1 g
w tym cukry
44.4 g
w tym poliole
0.0 g
Błonnik
0.0 g
Białko
26.7 g
Sól
1.1 g
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Gotowa do użycia mieszanka bazowa w proszku do produkcji jogurtu mrożonego z automatu. Naturalny smak jogurtu niskotłuszczowego z mocno wyczuwalną kwaśną nutą.
Mieszanka do przygotowywania lodów jogurtowych (w maszynach) - pozwala uzyskać kremowe lody o świeżym i lekkim smaku. Baza doskonale sprawdzi się w połączeniu ze świeżym jogurtem.
Liofilizowany jogurt naturalny z aromatem w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Dodatek do lodów na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym smaku z wyczuwalną kwasowością. Lody doskonale łączą się z owocami oraz pastami owocowymi.
Klasyczne bezy oprószone barwnikami spożywczymi - idealny sposób na szybką i efektowną dekorację wyrobów cukierniczych. Doskonałe do ozdabiania tortów i wypieków z kremami.
Produkt do lodów i cukiernictwa na bazie jogurtu naturalnego w proszku. Wyraźny i trwały smak jogurtu naturalnego z przyjemną kwaśną nutą. Idealny do lodów i deserów jogurtowych.