Integratory do lodów to grupa dodatków pozwalających na polepszenie struktury lodów - dodawane są do mieszanki (mlecznej lub owocowej) w celu zwiększenia smarowności, nadania kremowej konsystencji oraz zapewnienia doskonałej trwałości lodów. Stabilizatory służą do poprawy wydajności lodów w połączeniu z bazami (zarówno do lodów mlecznych jak i sorbetów owocowych). Lody z dodatkiem integratorów charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.
INTEGRA PANNA - to półprodukt w postaci proszku na bazie białek mleka (składnik aktywny - hydrolizowane białka serwatkowe - wykazują zdolność wiązania wody). Przeznaczony do wzbogacania mieszanek bazowych do lodów. Dodatek do bazy mlecznej znacznie opóźnia proces topnienia lodów oraz wydłuża czas przechowywania w witrynie, lody są również bardziej odporne na zmiany temperatury. Pozwala na uzyskanie lodów ciepłych dla podniebienia o doskonałej strukturze, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości podczas przechowywania. Integrator białkowy - przeznaczony do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco - jako dodatek do mieszanki bazowej w ilości 20 gramów na litr.

Katalogowy opis produktu:
-
integrator proteinowy;
-
jest stosowany, aby uczynić lody bardziej „ciepłymi”;
-
spowalnia topnienie i zwiększa trwałość w witrynie;
-
rozpuszczalny na ciepło i na zimno.

Składniki: dekstroza, białka mleka, maltodekstryna, skrobia; może zawierać soję.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA GORĄCO) |
20 g/l mieszanki bazowej |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1565/374 kJ/kcal |
Tłuszcz |
2.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
1.3 g |
Węglowodany |
66.0 g |
w tym cukry |
55.0 g |
Białko |
23.0 g |
Błonnik |
0.0 g |
Sól |
0.2 g |



Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.



