"Giubileo Experience to program, dzięki któremu producent lodów zyska możliwość zaproponowania swoim klientom wyjątkowego, absolutnie niepowtarzalnego produktu najwyższej jakości. Z baz całkowicie wyeliminowano emulgatory i tłuszcze roślinne (zarówno utwardzone, jak i rafinowane). Receptury zostały skomponowane z zastosowaniem cukru trzcinowego i cukru gronowego, a także świeżej śmietany i mleka. Za smak odpowiadają składniki najwyższej jakości - dlatego lody wykonane zgodnie z filozofią Giubileo Experience są takie smaczne i doskonałe. Ponadto spełniają wymagania klientów, którzy oczekują produktów o zrozumiałych recepturach, wykonanych z naturalnych składników, powszechnie znanych i postrzeganych jako zdrowe."

TE'MATCHA GIUBILEO - to mieszanka na bazie zielonej herbaty w proszku - Matcha z dodatkiem cukru trzcinowego i błonnika roślinnego. Przeznaczona do sporządzania lodów i sorbetów o smaku zielonej herbaty. Oparta na naturalnych składnikach pochodzenia roślinnego - pozwala na produkcję lodów wegańskich. Dodatek błonnika roślinnego pozwala uzyskać lody i sorbety o kremowej konsystencji i doskonałej smarowności. Dodatek cukru trzcinowego nadaje lodom przyjemnej słodyczy. Wysoka zawartość sproszkowanej zielonej herbaty gwarantuje doskonale zbilansowany smak lodów i sorbetów. Zalecane dozowanie to 100 gramów mieszanki TE' MATCHA GIUBILEO na 1000 gramów mieszanki bazowej (podstawowej). Produkt bez dodatku aromatów i barwników.


Składniki: cukier trzcinowy, błonnik roślinny, herbata Matcha w proszku (13.2%); może zawierać soję.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.


RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE |
TE' MATCHA GIUBILEO |
100 g |
MIESZANKA BAZOWA |
1000 g |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1354/324 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Węglowodany |
60.5 g |
w tym cukry |
55.4 g |
w tym poliole |
0.0 g |
Błonnik |
30.0 g |
Białko |
4.0 g |
Sól |
0.04 g |




Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.



