
179,50 zł / 1 kg
Mieszanka emulgatorów w postaci wygodnej do dozowania pasty - przeznaczona do lodów mlecznych, lodów owocowych i sorbetów. Doskonała rozpuszczalność w procesie zimnym.
Integratory do lodów to grupa dodatków pozwalających na polepszenie struktury lodów - dodawane są do mieszanki (mlecznej lub owocowej) w celu zwiększenia smarowności, nadania kremowej konsystencji oraz zapewnienia doskonałej trwałości lodów. Stabilizatory służą do poprawy wydajności lodów w połączeniu z bazami (zarówno do lodów mlecznych jak i sorbetów owocowych). Lody z dodatkiem integratorów charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.
CREMOLINA - to emulgator do lodów w postaci łatwej do dozowania pasty. Mieszanka emulgatorów przeznaczona do lodów mlecznych, lodów owocowych i sorbetów. Pozwala na uzyskanie kremowych lodów o doskonałej smarowności. Jako dodatek do sorbetów i lodów o niskiej zawartości tłuszczu wpływa na zwiększenie objętości i poprawę smarowności. Możliwy do stosowania zarówno na ciepło jak i na zimno (bardzo dobrze rozpuszcza się w procesie na zimno). Może być stosowany jako dodatek poprawiający konsystencję i smarowność lodów włoskich (z automatu). Zalecane dozowanie produktu to od 3 do 5 gramów na 1 litr stabilizowanej mieszanki podstawowej.
Katalogowy opis produktu:
emulgator o niskim dozowaniu w formie pasty;
idealny do stosowania w procesie na zimno;
dodany do sorbetów lub lodów o niskiej zawartości tłuszczu, zwiększa objętość lodów oraz ich smarowność;
Składniki: woda, substancja stabilizująca: sorbitol (E420), emulgatory: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), alkohol etylowy; może zawierać śladowe ilości mleka i soi.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA GORĄCO) | ||
3-5 g/l stabilizowanej mieszanki bazowej |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1133/275 kJ/kcal |
Tłuszcz | 21.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 20.0 g |
Węglowodany | 27.0 g |
w tym poliole | 27.0 g |
Białko | 0.0 g |
Błonnik | 0.0 g |
Sól | 0.06 g |
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Indeks: DREIDOPPEL08
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: KERRY47
Marka: RAVIFRUIT PULPY KERRY
Indeks: SWEETDECOR45/24
Marka: SWEET DECOR
Aromat spożywczy w postaci proszku przeznaczony do aromatyzowania oraz nadawania smaku różnego rodzaju wyrobom cukierniczym.
Mieszanka emulgatorów w postaci wygodnej do dozowania pasty - przeznaczona do lodów mlecznych, lodów owocowych i sorbetów. Doskonała rozpuszczalność w procesie zimnym.