- Nowy

Pasteryzowane żółtka jaj z cukrem. Przeznaczone do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Zapewniają wygodę użycia, powtarzalność przepisów, łatwe przechowywanie i bezpieczeństwo produktów.
Tuorlo Vivo to pasteryzowane żółtka jaj wymieszane z cukrem w odpowiednich proporcjach. Gotowy do użycia półprodukt przeznaczony do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów rzemieślniczych oraz stosowania w cukiernictwie.
Pasteryzowane przetwory z jaj, to bezpieczne pod względem mikrobiologicznym alternatywy i zamienniki jaj świeżych. Zapewniają powtarzalność przepisów, usprawniają prace oraz znacznie ułatwiają przechowywanie. Proces pasteryzacji polega na podgrzewaniu produktu do odpowiedniej temperatury w określonym czasie. Taki zabieg pozwala na wyeliminowanie szkodliwych bakterii znajdujących się w świeżych jajach. Proces pasteryzacji zapewnia bezpieczeństwo mikrobiologiczne, a tym samym wydłuża termin przydatności do spożycia. Jednocześnie pozwala zachować pełnię smaku i wartości odżywczych produktów. Dzięki pasteryzacji produkty z jaj charakteryzują się długim terminem przydatności do spożycia, bez konieczności przechowywania ich w lodówce. Produkty z pasteryzowanych jaj wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych dopiero po otwarciu. Pasteryzowane żółtka jaj mogą być wykorzystywane do produkcji lodów, semifreddo, kremów, sosów, deserów oraz wypieków. Dzięki wszechstronności i łatwości w użyciu pasteryzowane żółtka ja stanowią nieocenione wsparcie dla cukierników i rzemieślników.
Możliwości zastosowania pasteryzowanych żółtek z cukrem: wyroby lodziarskie, cukiernictwo, ciastkarstwo, piekarnictwo, produkcja sosów i kremów oraz sporządzanie kremowych likierów.
- długi termin przydatności do spożycia i możliwość dłuższego przechowywania,
- produkty przed otwarciem nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych,
- optymalizacja zaopatrzenia i minimalizacja strat surowcowych,
- łatwość i wygoda użycia oraz zapewnienie powtarzalności wyrobów,
- gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego wyrobów,
- zachowanie pełni smaku i wartości odżywczych produktów,
- zwiększenie efektywności procesów produkcji,
- minimalizacja ryzyka związanego z przechowywaniem i stosowaniem świeżych jaj,
- wszechstronne możliwości wykorzystania.
Składniki i alergeny: pasteryzowane żółtka jaj, cukier; produkt zawiera jaja.
Produkt przed otwarciem, w szczelnie zamkniętym fabrycznym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci. Po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych. Chronić przed bezpośrednim działaniem obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Przed użyciem produkt należy delikatnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Po każdy użyciu wyczyścić opakowanie z pozostałości produktu, pozwala to na zachowanie świeżości produktu. Produkt należy zużyć w ciągu 30 dni od momentu otwarcia. Termin przydatności do spożycia produktu przed otwarciem, to 12 miesięcy od daty produkcji. Zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Nazwa handlowa | Tuorlo Vivo |
Numer katalogowy | PF124B |
Rodzaj | pasteryzowane żółtka jaj z cukrem |
Forma | półprodukt |
Konsystencja | półpłynna, charakterystyczna |
Opakowanie | szklany słoik z nakrętką |
Masa netto | 1.25 kg |
Opakowanie zbiorcze | 6 szt. |
Karton zbiorczy | 7.5 kg |
Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
Zastosowanie | do lodów i cukiernictwa |
Producent | Comprital |
Dystrybutor | Sempre Group |
Wartość energetyczna | 1425 kJ / 340 kcal |
Tłuszcz | 13.5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.5 g |
Węglowodany | 50.0 g |
w tym cukry | 50.0 g |
Błonnik | 0.0 g |
Białko | 8.0 g |
Sól | 0.25 g |
Indeks: MORI23
Marka: MORI 2A
Seria stalowych łyżek do lodów z uchwytem wykonanym z wytrzymałego tworzywa - polipropylenu. Uniwersalne w zastosowaniu, bardzo praktyczne i wygodne w użyciu. Niezbędny element wyposażenia każdej lodziarni. Dostępne w różnych wersjach kolorystycznych.
Indeks: MORI16
Marka: MORI 2A
Seria stalowych łyżek do lodów z uchwytem wykonanym z wytrzymałego tworzywa - Tritan™. Uniwersalne w zastosowaniu, bardzo praktyczne i wygodne w użyciu. Niezbędny element wyposażenia każdej lodziarni. Dostępne w różnych wersjach kolorystycznych.
Indeks: MORI32
Marka: MORI 2A
Seria okrągłych pojemników do lodów produkowanych w oparciu o tradycyjne receptury. Wykonane z odpornej na korozję stali nierdzewnej o wysokim połysku zapewniającym estetyczny wygląd.
Indeks: MORI10
Marka: MORI 2A
Niezbędny element wyposażenia każdej lodziarni oraz sezonowych punktów gastronomicznych. Seria profesjonalnych pojemników do lodów zgodnych z obowiązującymi standardami wymiarowymi i jakościowymi.
Indeks: MORI11
Marka: MORI 2A
Niezbędny element wyposażenia każdej lodziarni oraz sezonowych punktów gastronomicznych. Seria profesjonalnych pojemników do lodów zgodnych z obowiązującymi standardami wymiarowymi i jakościowymi.
Indeks: MORI09
Marka: MORI 2A
Seria pokryw do okrągłych pojemników na lody (carapina, pozzetto). Zapewniają bezpieczne przechowywanie lodów produkowanych w oparciu o tradycyjne receptury. Wykonane z odpornej na korozję stali nierdzewnej o wysokim połysku zapewniającym estetyczny wygląd.
Indeks: BABBI06
Marka: BABBI
Pasteryzowane żółtka jaj z cukrem i ekstraktem waniliowym. Przeznaczone do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Zapewniają wygodę użycia, powtarzalność przepisów, łatwe przechowywanie i bezpieczeństwo produktów.
Indeks: MORI20
Marka: MORI 2A
Seria okrągłych pojemników do lodów produkowanych w oparciu o tradycyjne receptury. Wykonane z odpornej na korozję stali nierdzewnej o wysokim połysku zapewniającym estetyczny wygląd.
Indeks: MORI33
Marka: MORI 2A
Seria okrągłych pojemników do lodów produkowanych w oparciu o tradycyjne receptury. Wykonane z odpornej na korozję stali nierdzewnej o wysokim połysku zapewniającym estetyczny wygląd.
Indeks: DOMOGEL06
Marka: DOMOGEL
Pokrywka do okrągłych pojemników z tworzywa - zapewnia szczelność podczas przechowywania lodów. Wykonana z polipropylenu - całkowicie bezpiecznego w kontakcie z produktami spożywczymi.
Indeks: DOMOGEL08
Marka: DOMOGEL
Pokrywka do okrągłych pojemników z tworzywa - zapewnia szczelność podczas przechowywania lodów. Wykonana z polipropylenu - całkowicie bezpiecznego w kontakcie z produktami spożywczymi.
Indeks: STARK08
Marka: STARK
Odpowiednie warunki przechowywania produktów spożywczych gwarantują zachowanie walorów smakowych oraz bezpieczeństwo mikrobiologiczne. Prostokątne pojemniki z folii propylenowej idealnie sprawdzą się do pakowania, przechowywania oraz transportu żywności z gwarancją zachowania ich jakości.
Indeks: COMPRITAL07
Marka: PERNIGOTTI
Skoncentrowana pasta waniliowa do produkcji kremowych i aromatycznych lodów. Dodatek smakowy do lodów mlecznych i wyrobów cukierniczych. Waniliowy krem cukierniczy. Skoncentrowany krem waniliowy.
Indeks: THERMOHAUSER450
Marka: THERMOHAUSER
Profesjonalny dzbanek pomiarowy do płynów i produktów sypkich. Profilowany uchwyt daje możliwość sztaplowania. Dobrze widoczna wytłoczona skala pomiarowa z dwoma rodzajami jednostek. Na skali w łatwy sposób odczytamy pojemność pojemność produktu w litrach i mililitrach.
Pasteryzowane żółtka jaj z cukrem. Przeznaczone do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Zapewniają wygodę użycia, powtarzalność przepisów, łatwe przechowywanie i bezpieczeństwo produktów.