Produkt w proszku na bazie kakao przeznaczony do produkcji semifreddo i lodów czekoladowych. Dodatek do białej bazy pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady.
CIOCCOLATO 130 - to mieszanka w proszku na bazie kakao (o obniżonej zawartości tłuszczu). Przeznaczona do sporządzania lodów czekoladowych - dodatek do bazy mlecznej pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady. Mieszanka doskonale sprawdzi się również do semifreddo oraz czekoladowych lodów wegańskich. Może być stosowana w procesie na zimno. Pozwala na uzyskanie lodów o intensywnej barwie i mocnym czekoladowym smaku. Zalecane dozowanie to 130 gramów mieszanki CIOCCOLATO 130 na 1000 mililitrów mieszanki bazowej (podstawowej).
Składniki: kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, dekstroza, aromaty; może zawierać śladowe ilości soi.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
CIOCCOLATO 130
130 g
MIESZANKA BAZOWA
1000 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1301/311 kJ/kcal
Tłuszcz
9.3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
5.7 g
Węglowodany
25.0 g
w tym cukry
15.0 g
w tym poliole
0.0 g
Błonnik
26.0 g
Białko
19.0 g
Sól
0.66 g
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Szczegóły produktu
COMPRITAL296
14 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
B156C
NAZWA HANDLOWA
CIOCCOLATO 130
MASA NETTO
2.0 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
4 x 2.0 kg - 8.0 kg
RODZAJ
MIESZANKA W PROSZKU DO LODÓW CZEKOLADOWYCH
SMAK
KAKAO | CZEKOLADA
FORMA
PROSZEK
KONSYSTENCJA
SYPKA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DODATEK DO LODÓW I CUKIERNICTWA
DOZOWANIE
130 g/l
APLIKACJE
SEMIFREDDO | LODY CZEKOLADOWE | LODY WEGAŃSKIE
APLIKACJE
LODY CZEKOLADOWE | SEMIFREDDO
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów czekoladowych. Baza do produkcji wegańskich lodów czekoladowych o intensywnej barwie i smaku.
Baza do sporządzania lodów czekoladowych o wyrazistym smaku kakao. Baza do mlecznych lodów czekoladowych oparta na naturalnych składnikach. Produkt bez dodatku tłuszczy pochodzenia roślinnego, emulgatorów i sztucznych aromatów. Przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych.
Produkt w proszku na bazie kakao przeznaczony do produkcji semifreddo i lodów czekoladowych. Dodatek do białej bazy pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady.