stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów do stosowania w procesie na zimno lub na ciepło
  • stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów do stosowania w procesie na zimno lub na ciepło
  • stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów do stosowania w procesie na zimno lub na ciepło

op. 1 kg NEUTRO UNIVERSALE 10 CF 14858 BABBI stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów z dodatkiem błonnika roślinnego

BABBI231

Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na ciepło. Zawiera włókna roślinne.

147,00 zł
Brutto

147,00 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

NEUTRI - STABILIZERS - to seria stabilizatorów, substancji zagęszczających i emulgujących bez dodatków - "środki poprawiające strukturę oraz suplementy dodawane do mlecznych lub owocowych mieszanek podstawowych wzmacniające smarowność, smak, kremową konsystencję i doskonale zwiększające możliwości przechowywania w witrynie. Produkty, które pozwalają rzemieślnikom na kreatywną personalizację przepisów".

NEUTRO UNIVERSALE 10 CF - to półprodukt w proszku o właściwościach wiążących i stabilizujących - przeznaczony do stosowania w procesie na zimno lub na ciepło. Uniwersalny w zastosowaniu stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych (mlecznych) oraz sorbetów. Skład bogaty we włókna roślinne. Dodatek funkcjonalny do lodów, który wpływa na polepszenie struktury lodów. Dodatek do mieszanki mlecznej pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Dodatek do mieszanki owocowej pozwala na uzyskanie kremowej konsystencji i doskonałej trwałości, a także wpływa na uwydatnienie smaku sorbetów. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do podstawy podczas produkcji lodów o różnorodnych smakach. Dodatki neutralne (neutri) przeznaczone są do stabilizowania i zagęszczania mieszanki bazowej. Stanowią główny element nadający strukturę lodom rzemieślniczym (wytwarzanym metodą tradycyjną). Lody z dodatkiem stabilizatora charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.

PRODUKT PRZEZNACZONY DO STOSOWANIA W PROCESIE NA ZIMNO (W TEMPERATURZE POKOJOWEJ) LUB NA CIEPŁO (W TEMPERATURZE 40-65°C)

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: substancja stabilizująca: guma guar (E412), guma tara (E417), karboksymetyloceluloza (E466), błonnik roślinny (włókna roślinne), emulgatory: estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b); może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, soi, orzechów oraz ich pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO)
WODA 1500 ml 1500 ml
CUKIER 742 g 744 g
DEKSTROZA 200 g -
NEUTRO UNIVERSALE 10 CF 16 g 12 g
SOFFIPAN - 200 g
ŚWIEŻE OWOCE 1000 g 1300 g
SKONCENTROWANA PASTA OWOCOWA 150 g 100 g

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

Szczegóły produktu
BABBI231
21 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.48.58
NAZWA HANDLOWA
NEUTRO UNIVERSALE 10 CF
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1 kg) KARTON
RODZAJ
STABILIZATOR DO LODÓW
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W PROCESIE NA ZIMNO LUB NA ZIMNO
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW MLECZNYCH I SORBETÓW
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
7-10 g/l
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
NEUTRI - STABILIZERS
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
CERTYFIKATY
VEGAN OK
CERTYFIKATY
SUGAR FREE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PERNIGOTTI50

Marka: PERNIGOTTI

2 kg NEUTRO 10 SPECIALE CREMA 12091521A PERNIGOTTI integrator do stabilizowania i emulgowania mieszanki lodowej

favorite_border favorite

Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (mlecznych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.

Cena 382,00 zł

191,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI171

Marka: BABBI

1 kg NEUTRO UNIVERSALE 5 14683 BABBI stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów bez emulgatorów

favorite_border favorite

Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Nie zawiera dodatku białek mleka, tłuszczu, aromatów i emulgatorów.

Cena 204,50 zł

204,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI208

Marka: BABBI

1 kg NEUTRO UNIVERSALE 10 14856 BABBI stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów bez emulgatorów

favorite_border favorite

Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Zawiera włókna roślinne, bez dodatku emulgatorów i aromatów.

Cena 150,00 zł

150,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: BABBI215

Marka: BABBI

1 kg NEUTRO CREME CREME SUPREMO 10 14855 BABBI stabilizator do lodów mlecznych do stosowania na gorąco

favorite_border favorite

Stabilizator do mlecznych lodów rzemieślniczych do stosowania w procesie na gorąco. Wzbogacony mieszanką włókien roślinnych w celu spowolnienia procesu topnienia lodów.

Cena 138,50 zł

138,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: MONIN49

Marka: MONIN

op. 0.7 l Pistachio Le Sirop de MONIN - delikatny syrop pistacjowy do kaw i napojów - szklana butelka

favorite_border favorite

Delikatny aromat, subtelna barwa i przyjemny smak orzechów, to właśnie syrop pistacjowy. Niezwykle wszechstronny i uniwersalny w zastosowaniu. Doskonały do orzeźwiających i rozgrzewających kaw, napojów, drinków, a także wypieków i deserów. Tego smaku nie może zabraknąć w Twojej kawiarni!

Cena 42,00 zł

60,00 zł / 1l

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU