Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Inulina instant - rozpuszczalne włókna roślinne o neutralnym smaku i zapachu, otrzymywane z korzenia cykorii.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; produkt wykazuje silne właściwości higroskopijne (ma dużą zdolność do pochłaniania wilgoci - dlatego tak ważne jest przechowywanie produktu w szczelnie zamkniętym opakowaniu).
Składniki: inulina z korzenia cykorii (minimum 95-97 g/ 100 g suchej masy).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA
840/208 kJ/kcal
TŁUSZCZ
0.0 g
W TYM NASYCONE KWASY TŁUSZCZOWE
0.0 g
WĘGLOWODANY
96.0 g
W TYM CUKRY
8.0 g
BŁONNIK
88.0 g
BIAŁKO
0.0 g
SÓL
0.2 g
Zastosowanie:
Inulina stosowana jest jako dodatek spożywczy:
w celu regulowania zawartości wody w produkcie
w celu regulowania konsystencji produktu
w celu uzyskania odpowiedniego punktu zamrażania
do kształtowania lepkości produktu
o właściwościach emulgujących
o właściwościach żelujących
o właściwościach pochłaniających wilgoć
o właściwościach zagęszczających
w celu poprawy smarowności produktów
do stabilizowania produktów o konsystencji piany
do stabilizowania produktów o konsystencji emulsji
w celu obniżenia wartości energetycznej produktów (częściowo zastępując sacharozę)
Inulina jako zamiennik tłuszczu (w wyrobach) - przyczynia się do wydłużenia okresu przydatności do spożycia; pozwala na obniżenie wartości energetycznej produktów; wpływa na poprawę konsystencji; stosowana do wyrobu lodów o obniżonej zawartości tłuszczu.
GŁÓWNE WŁAŚCIWOŚCI:
żelujące, emulgujące, zagęszczające
wpływ na teksturę produktów
zdolność pochłaniania wody (regulowanie zawartości wody w produkcie)
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Seria barwników w postaci pudru dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia, dekorowania, malowania, cieniowania oraz tonowania wyrobów cukierniczych i produktów spożywczych.
Kremowa biała czekolada o umiarkowanie słodkim smaku z dominującymi nutami mleka. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.