

Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
DANE TECHNICZNE:
Guma Tara to roślinny hydrokoloid otrzymywany przez mielenie bielma nasion Caesalpinia spinosa. Składa się z polisacharydów o dużej masie cząsteczkowej - złożonej głównie z galaktomannanów. Jako dodatek do żywności ma postać białego, sypkiego proszku o białej barwie, neutralnym smaku i zapachu. Stosowana przede wszystkim jako dodatek o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; maksymalna temperatura składowania to 25°C; maksymalna wilgotność względna powietrza podczas przechowywania to 60%. Opakowanie produktu (słoik z tworzywa w kolorze czarnym z nakrętką) pozwala na jego bezpieczne przechowywanie przy zachowaniu odpowiednich warunków otoczenia.
SKŁADNIKI: guma tara (E417).
ALERGENY: może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, mleka, jaj, soi, orzechów arachidowych, pozostałych orzechów, sezamu oraz ich pochodnych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 786/185 kJ/kcal |
TŁUSZCZ | 0.8 g |
W TYM NASYCONE KWASY TŁUSZCZOWE | 0.0 g |
WĘGLOWODANY | 0.0 g |
W TYM CUKRY | 0.0 g |
BŁONNIK | 85.6 g |
BIAŁKO | 2.9 g |
SÓD | 6.2 mg |
DOZOWANIE:
LODY I SORBETY | 0.05-0.15 % |
SOSY I EMULSJE | 0.1-0.5 % |
DESERY I KREMY | 0.05-0.2 % |
WYROBY PIEKARNICZE | 0.3-0.5 % |
PRODUKTY NA BAZIE MIĘSA | 0.05-0.1 % |
Indeks: SOSA68
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: RÓŻNE102(1)
Indeks: SOSA216
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: COMPRITAL239
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Pasta różana z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Indeks: VEXTON02
Marka: SEMPRE
Mata cukiernicza z szablonem okręgów. Wykonana z włókna szklanego pokrytego powłoką silikonową. Doskonale sprawdzi się do wypieku makaroników, ciasta parzonego oraz pracy z czekoladą.
Indeks: SEMPRE294(1)
Marka: SEMPRE
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: BABBI62
Marka: BABBI
Neutralna baza do lodów mlecznych zapewniająca doskonałą stabilność podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka o wysokiej zawartości białek mleka, bez dodatku aromatów i tłuszczów roślinnych.
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.