"Giubileo Experience to program, dzięki któremu producent lodów zyska możliwość zaproponowania swoim klientom wyjątkowego, absolutnie niepowtarzalnego produktu najwyższej jakości. Z baz całkowicie wyeliminowano emulgatory i tłuszcze roślinne (zarówno utwardzone, jak i rafinowane). Receptury zostały skomponowane z zastosowaniem cukru trzcinowego i cukru gronowego, a także świeżej śmietany i mleka. Za smak odpowiadają składniki najwyższej jakości - dlatego lody wykonane zgodnie z filozofią Giubileo Experience są takie smaczne i doskonałe. Ponadto spełniają wymagania klientów, którzy oczekują produktów o zrozumiałych recepturach, wykonanych z naturalnych składników, powszechnie znanych i postrzeganych jako zdrowe."

ZUCCHERO D'UVA - to płynny cukier gronowy (winogronowy) - naturalny produkt pozyskiwany z moszczu winogronowego (w procesie oczyszczania). Cukier gronowy składa się głównie z fruktozy i glukozy (cukrów prostych) oraz polioli (o słodkim smaku i właściwościach orzeźwiających). Pozwala na produkcję gładkich i lekkich lodów o kremowej konsystencji. Cukier występuje w postaci koncentratu (65 Bx) o płynnej konsystencji, co zapewnia łatwość dozowania i doskonałą rozpuszczalność w mieszankach bazowych. Cukier gronowy ma lekko owocowy smak i aromat, doskonale podkreśla smak i aromat gotowych wyrobów. Dozowanie produktu uzależnione jest od zastosowania (quantum satis).

Katalogowy opis produktu:
-
całkowicie naturalny syrop z cukru gronowego, w płynnej postaci;
-
ułatwia rozpuszczanie się mieszanek, również na zimno;
-
po dodaniu do mieszanki sprawia, że lody stają się kremowe i można je łatwo rozsmarować;
-
są trwałe, ich ponowna krystalizacja jest opóźniona;
-
mają lekki posmak owoców, podkreślający wszystkie inne, dodatkowe smaki.


Składniki: cukier gronowy (winogronowy); może zawierać mleko i jego pochodne.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.


RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE |
ZUCCHERO D'UVA |
quantum satis |
MIESZANKA BAZOWA |
1000 g |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1080/260 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
Węglowodany |
65.0 g |
w tym cukry |
65.0 g |
w tym poliole |
0.0 g |
Błonnik |
0.0 g |
Białko |
0.0 g |
Sól |
0.0 g |




Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.



