stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów bez emulgatorów - do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco
  • stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów bez emulgatorów - do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco
  • stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów bez emulgatorów - do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco

1 kg NEUTRO UNIVERSALE 10 14856 BABBI stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów bez emulgatorów

BABBI208

Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Zawiera włókna roślinne, bez dodatku emulgatorów i aromatów.

150,00 zł
Brutto

150,00 zł / 1 kg

Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


favorite_border favorite
Opis

NEUTRI - STABILIZERS - to seria stabilizatorów, substancji zagęszczających i emulgujących bez dodatków - "środki poprawiające strukturę oraz suplementy dodawane do mlecznych lub owocowych mieszanek podstawowych wzmacniające smarowność, smak, kremową konsystencję i doskonale zwiększające możliwości przechowywania w witrynie. Produkty, które pozwalają rzemieślnikom na kreatywną personalizację przepisów".

NEUTRO UNIVERSALE 10 - to półprodukt w proszku o właściwościach wiążących i stabilizujących - przeznaczony do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco. Uniwersalny w zastosowaniu stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych (mlecznych) oraz sorbetów. Skład bez dodatku substancji emulgujących i aromatów, za to bogaty we włókna roślinne. Mieszanka w proszku bez dodatku tłuszczu, białek mleka, aromatów i emulgatorów. Dodatek funkcjonalny do lodów, który wpływa na polepszenie struktury lodów. Dodatek do mieszanki mlecznej pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Dodatek do mieszanki owocowej pozwala na uzyskanie kremowej konsystencji i doskonałej trwałości, a także wpływa na uwydatnienie smaku sorbetów. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do podstawy podczas produkcji lodów o różnorodnych smakach. Dodatki neutralne (neutri) przeznaczone są do stabilizowania i zagęszczania mieszanki bazowej. Stanowią główny element nadający strukturę lodom rzemieślniczym (wytwarzanym metodą tradycyjną). Lody z dodatkiem stabilizatora charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: włókna roślinne, substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), alginian glikolu propylenowego (E405), modyfikowana skrobia kukurydziana, substancje zagęszczające: guma ksantanowa (E415); może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, soi, orzechów oraz ich pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO)
WODA 1500 ml 1500 ml
CUKIER 742 g 744 g
DEKSTROZA 200 g -
NEUTRO UNIVERSALE 10 16 g 12 g
SOFFIPAN - 200 g
ŚWIEŻE OWOCE 1000 g 1300 g
SKONCENTROWANA PASTA OWOCOWA 150 g 100 g
SUSZONY SYROP GLUKOZOWY (PROSZEK) 30 g -

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO)
WODA 2830 g
CUKIER 5250 g
DEKSTROZA 390 g
GLUCKY 1480 g
NEUTRO UNIVERSALE 10 6 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 869/210 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 30.0 g
w tym cukry 4.0 g
Białko 0.1 g
Błonnik 44.0 g
Sól 0.13 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 0 %
TŁUSZCZ 0 %
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA 0 %
POZOSTAŁA SUCHA MASA 89.8 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

Szczegóły produktu
BABBI208

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.48.56
NAZWA HANDLOWA
NEUTRO UNIVERSALE 10
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1 kg) KARTON
RODZAJ
STABILIZATOR DO LODÓW
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W PROCESIE NA GORĄCO LUB NA ZIMNO
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW MLECZNYCH I SORBETÓW
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
6-10 g/l
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
NEUTRI - STABILIZERS
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
CERTYFIKATY
VEGAN OK
CERTYFIKATY
SUGAR FREE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PERNIGOTTI50

Marka: PERNIGOTTI

2 kg NEUTRO 10 SPECIALE CREMA 12091521A PERNIGOTTI integrator do stabilizowania i emulgowania mieszanki lodowej

favorite_border favorite

Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (mlecznych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.

Cena 382,00 zł

191,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI171

Marka: BABBI

1 kg NEUTRO UNIVERSALE 5 14683 BABBI stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów bez emulgatorów

favorite_border favorite

Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Nie zawiera dodatku białek mleka, tłuszczu, aromatów i emulgatorów.

Cena 204,50 zł

204,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: ADM02

1 kg DEKSTROZA KRYSTALICZNA MONOHYDRAT

favorite_border favorite

Cena 16,00 zł

16,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: MEDAC63

op. 250 szt. Białe kubki do lodów - 93 ml - 16B Galago - papierowe powlekane miseczki do lodów na wynos

favorite_border favorite

Białe miseczki papierowe do lodów na wynos. Powlekane papierowe kubki do lodów. Kubki do lodów na wynos. Jednorazowe miseczki do lodów.

Cena 110,30 zł

0,44 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: COMPRITAL04

Marka: COMPRITAL

1 kg INTEGRA FIBRE P152 COMPRITAL integrator do lodów na bazie błonnika roślinnego i fruktozy

favorite_border favorite

Integrator do lodów oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.

Cena 88,50 zł

88,50 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE