stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów - do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco
  • stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów bez emulgatorów - do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco
  • stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów - do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco

1 kg NEUTRO UNIVERSALE 5 14683 BABBI stabilizator do lodów mlecznych i sorbetów bez emulgatorów

BABBI171

Stabilizator do tradycyjnych lodów rzemieślniczych oraz sorbetów - może być stosowany w procesie na zimno oraz na gorąco. Nie zawiera dodatku białek mleka, tłuszczu, aromatów i emulgatorów.

204,50 zł
Brutto

204,50 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

favorite_border favorite
Opis

NEUTRI - STABILIZERS - to seria stabilizatorów, substancji zagęszczających i emulgujących bez dodatków - "środki poprawiające strukturę oraz suplementy dodawane do mlecznych lub owocowych mieszanek podstawowych wzmacniające smarowność, smak, kremową konsystencję i doskonale zwiększające możliwości przechowywania w witrynie. Produkty, które pozwalają rzemieślnikom na kreatywną personalizację przepisów".

NEUTRO UNIVERSALE 5 - to półprodukt w proszku o właściwościach wiążących i stabilizujących - przeznaczony do stosowania w procesie na zimno lub na gorąco do mieszanek mlecznych lodów rzemieślniczych i sorbetów. Mieszanka w proszku bez dodatku tłuszczu, białek mleka, aromatów i emulgatorów. Dodatek funkcjonalny do lodów, który wpływa na polepszenie struktury lodów. Dodatek do mieszanki mlecznej pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Dodatek do mieszanki owocowej pozwala na uzyskanie kremowej konsystencji i doskonałej trwałości, a także wpływa na uwydatnienie smaku sorbetów. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do podstawy podczas produkcji lodów o różnorodnych smakach. Dodatki neutralne (neutri) przeznaczone są do stabilizowania i zagęszczania mieszanki bazowej. Stanowią główny element nadający strukturę lodom rzemieślniczym (wytwarzanym metodą tradycyjną). Lody z dodatkiem stabilizatora charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza (E466), alginian glikolu propylenowego (E405), modyfikowana skrobia kukurydziana, substancje zagęszczające: guma ksantanowa (E415); może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, soi, orzechów oraz ich pochodnych.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO)
WODA 1500 ml 1500 ml
CUKIER 750 g 750 g
DEKSTROZA 200 g -
NEUTRO UNIVERSALE 5 8 g 6 g
SOFFIPAN - 200 g
ŚWIEŻE/MROŻONE OWOCE 1000 g 1300 g
SKONCENTROWANA PASTA OWOCOWA 150 g 100 g

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA GORĄCO)
WODA 2860 g
CUKIER 5250 g
DEKSTROZA 390 g
GLUCKY 1480 g
NEUTRO UNIVERSALE 5 30 g
LODY CYTRYNOWE
SYROP BAZOWY 430 g
SOK CYTRYNOWY 250 g
WODA 320 ml
LODY TUSKAWKOWE
SYROP BAZOWY 370 g
TRUSKAWKI 350 g
WODA 280 ml

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 897/211 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 53.0 g
w tym cukry 0.0 g
Białko 0.0 g
Błonnik 0.0 g
Sól 0.0 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 0 %
TŁUSZCZ 0 %
SUCHA MASA MLECZNA BEZTŁUSZCZOWA 0 %
POZOSTAŁA SUCHA MASA 98 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

Szczegóły produktu
BABBI171
6 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.46.83
NAZWA HANDLOWA
NEUTRO UNIVERSALE 5
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
8 kg (8 x 1 kg) KARTON
RODZAJ
STABILIZATOR DO LODÓW
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W PROCESIE NA GORĄCO LUB NA ZIMNO
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW MLECZNYCH I SORBETÓW
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
3-5 g/l
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
NEUTRI - STABILIZERS
CERTYFIKATY
SUGAR FREE
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
CERTYFIKATY
VEGAN OK
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PERNIGOTTI50

Marka: PERNIGOTTI

2 kg NEUTRO 10 SPECIALE CREMA 12091521A PERNIGOTTI integrator do stabilizowania i emulgowania mieszanki lodowej

favorite_border favorite

Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (mlecznych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.

Cena 382,00 zł

191,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SOSA506

Marka: Sosa Ingredients

500 g GOMA XANTANA ( E415 )CLEAR 38694 SOSA INGREDIENTS guma ksantanowa w proszku dodatek zagęszczający i emulgujący

favorite_border favorite

Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie. 

Cena 283,00 zł

56,60 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: RÓŻNE296

Marka: SEMPRE

1 kg MĄKA MIGDAŁOWA DROBNA (produkt konfekcjonowany)

favorite_border favorite

Mąka migdałowa, kraj pochodzenia USA - drobno mielone migdały - doskonałe do wypieku francuskich makaroników. Sprawdzi się również jako zamiennik mąki pszennej podczas przygotowywania różnego rodzaju wypieków.

Cena 59,00 zł

59,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: EUROVANILLE07

Marka: EUROVANILLE

250 g ORGANICZNA LASKA WANILII BOURBON EUROVANILLE laski wanilii z Madagaskaru o długości 16-20 cm

favorite_border favorite

Organiczne laski wanilii - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru o długości od 16 do 20 centymetrów.

Cena 283,00 zł

113,20 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAPILART47

Marka: PAPILART

op. 100 szt. śr. 50 x wys. 80 mm - Złoto-brązowa papilotka Tulipan ROYAL - papierowe foremki do wypieku muffinek

favorite_border favorite

Dekoracyjne papilotki w kształcie tulipanów do wypieku klasycznych muffinek. Zestaw papierowych papilotek w kolorze brązowym ze złotym wnętrzem. Jednorazowe foremki do wypieku babeczek. Elegancka kolekcja Tulipanów Royal, to seria papilotek wyłożonych dekoracyjną folią aluminiową w kolorze złotym.

Cena 36,90 zł

0,37 zł / 1 szt.

Więcej
Dostępną ilość sprawdzisz w szczegółach produktu!